2010-05-16 @ 21:23:39

Segblogg...

Hej på er!

Nu har det gått lång tid sen jag skrev något sist, och jag känner mig väl inte så bloggsugen. Har ägnat all tid i helgen åt familj och vänner, vilket jag älskar. Tyvärr är min kropp inte riktigt i form för en långhelg av aktivitet. Så nu ligger jag och plågas i sängen, men det får vara som det är.

Matildas vistelse här blev riktigt mysig, även om den var kort. Tyvärr har Ronja haft hemsk hosta och tar massa bricanyl för tillfället. Läkare ska kontaktas imorgon och vi hoppas på en uppföljning då det aldrig varit så illa som det är nu. Hon hostar tills hos kaskadkräks och saker kommer från både näsa och mun.
Denna hosta har bidragit till en otrolig sömnbrist Rickard och mig emellan så man är lite grinig just nu.
Matilda åkte i fredags eftermiddag och vi spenderade kvällen hemma bara för att mysa.

Igår hade vi en riktig kanondag! Hade sen en vecka tillbaka försökt styra upp en grillning med massa vänner här ute på udden, om vädret skulle tillåta. Det öste ner hela dagen, men var varmt och ljumt sommarregn, sånt som man bara inte kan tycka illa om. Vi var iväg och handlade lite strax före lunch. Alla väderprognoser sa att det skulle regna fram till efter lunch, sen skulle solen titta fram istället resten av dagen.
Grillningen var tänkt att sätta igång vid fyra så vi höll alla tummar tillgängliga.
När Ronja sov middag, runt halv två tiden, la Rickard och jag oss också en sväng. När vi vaknade klockan tre, av att Robin ringde, var det strålande sol ute!!!
Så vi gjorde allt iordning och drog oss ut till udden.
Det var en helt galen hetta och fukt som slog emot oss när vi kom utanför dörren. Solen stekte trots att det var sen eftermiddag.
Som ni förstår blev det alltså en riktigt riktigt lyckad eftermiddag och kväll. Ronja fullkomligt glänste och fick hur mycket uppmärksamhet som helst. Alla lekte med henne och trots att vi var många där, kändes det som om alla körde på hennes villkor. Det var jättehärligt att se att alla var så okej med att hon var med.

När hon vid 8-tiden fortfarande var vaken och inte hade några planer på att sova, trots extrem trötthet, begav vi oss hem. Väl hemma höll hon igång till 21 ungefär men sen tvärsomnade hon.
Robin var med oss hem och är fortfarande kvar, stannar tills imorgon. Ronja är totalförälskad i honom och ska ha med honom överallt.

Idag har regnet öst ner och vi har varit inne hela dagen. Ronja har lekt och tittat massa film.
Jag trotsade min kropp och bakade frukostbullar så det räcker hela veckan. Sen ställde jag mig och lagade en stormiddag med kyckling, ris och massa grönsaker. Jättegott faktiskt och Robin var nöjd, vilket var kul!

Vår lilla fröken har kommit in i en mammaperiod, som jag kanske berättat innan, nu är det dock mer än innan och Rickard får inte lov att natta. Han har försökt vid flera tillfällen men hon gallskriker och totalvägrar. När jag sen går in tar det 2 minuter och så sover hon. Hon vill helt enkelt gosa med mamma, vilket jag uppskattar, även om det är svårt för kroppen att orka med. Älskar att hon är så tillgiven till mig och visar hur mycket hon tycker om mig och behöver mig. Det är då man skiner som mamma!!!

Bebisen i magen mår bra, iallafall vad vi vet. Det är sparkar dygnet runt, och är det inte totalkaos där inne, är det hicka till tusen. Börjar bli trångt nu märker jag och det gör att sparkarna och slagen är rätt hårda och starka, vilket kan göra ont ibland.
Har vid några tillfällen haft otrolig hjärtklappning och kallsvettningar, då jag blivit blek och inte kunnat andas nästan, förmodligen beror det på högt blodtryck, något jag aldrig haft, så vi får se vad barnmorskan säger.

Nu blir det mys resten av kvällen, Killarna är ute i vardagsrummet vid stora datorn och håller på. Jag tänkte sova tidigt och försöka vila, då jag känner att det behövs mer och mer av den varan. Imorgon är det plugg som gäller, har massa att skriva och måste verkligen få en del gjort nu. Längtar otroligt till torsdag då vi styr kosan mot Lund!!!
bloglovin

Kommentarer
2010-05-16 @ 22:43:26
Essa
Ville bara tacka för igår! Det var verkligen en kanonkväll :) Det får vi göra om fler gånger. Hälsa familjen!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0