2010-04-29 @ 19:50:21

Fortsätter på förra temat...

Ja, med ändrade planer alltså. Vi vet inte riktigt vad som är fel med Ronja, men vid läggdags hade hon fortfarande 38.6 i temp och har varit hängig hela dagen. Svårt när hon vill så mycket inte orkar. Vi har fått otroligt mycket mys och många härliga kramar idag iallafall.
Tyvärr verkar aptiten försvunnit också, och hon är rätt kass i magen, så det har väl något samband det där. Dock har hon inte kräkt nåt speciellt, vilket hon alltid brukar göra när hon är sjuk.
Men detta betyder ju då att våra planer imorgon ändras. Rickard är hemma med henne då också, och förhoppningsvis kan de bägge två följa med till barnmorskan och sen åka med och handla. Jag ska på stan efter barnmorskan, se om jag kan hitta lite kläder, som var slut på nätet...Sen luncha med Elin, och tillsist till frisören, äntligen!!!
Efter frisörbesök är det då tänkt att vi ska handla lite tillsammans alla tre, sen åka och hämta Mats som ska spendera kvällen med oss. Var egentligen tänkt att vi skulle sitta och äta på uteservering, men ändrade planer som sagt....
Hoppas att febern är borta imorgon och att vi kan ha en härlig dag tillsammans, trots dumma baciller!

Vi har beställt lite kläder till hela familjen från H&M, första gången på länge som jag fått min vilja fram på det området. Fick till och med köpt lite till Rickard, vilket inte händer ofta. Tyvärr var nästan allt slut på mammakläderfronten, så jag får gå en runda på stan imorgon och se vad jag hittar. Behöver lite smått och gott nämligen. Hittade massa bra grejor till Ronja, till galet bra priser. Vi köpte inte till lillbebben, eftersom vi har mycket redan, och är rätt säkra på att få ta emot lite presenter. Har viktigare saker än kläder att lägga pengarna på när det gäller nytillskottet. Det är ju inte gratis med syskonvagn direkt.

Ikväll ska jag gotta mig med lite chips och cola, händer inte ofta, men tycker jag förtjänar det idag. Kommer väl äta en handfull chips och sen tröttna, gå ut i köket och göra nåt nyttigt istället.

Jag tycker inte om att jag fått tillbaka den där jäkla låsningen i ryggen. Hade problem när jag var gravid med Ronja, fick en gång i veckan ungefär så det gjorde fruktansvärt ont att andas, gick liksom upp i hela ryggen upp i halsen som en stor klump som fastnat. Tänk er att ni svalt tacoskal utan att tugga ordentligt, den rivande och onda känslan. Men den lossnar liksom inte utan sitter kvar. När jag hade Ronja i magen kunde Rickard oftast massera ut det i kombination med varm vetekudde. Vi åkte in en gång akut men dom hittade inget och kunde inte hjälpa mig. Den här gången är det värre och mer intensivt, värmekudde hjälper inte och jag ligger ofta hela nätter och gnyr och gråter av smärta. Rickard lider då han inte kan hjälpa mig. Misstänker att jag har en ordentlig låsning i ryggen runt ryggraden, inte så mycket att göra åt nu när jag är gravid utan det får väl bli kiropraktor när barnet tittat ut. Längtar efter att få bort det för det är otroligt smärtsamt och jobbigt.

Till alla er som kommenterat och svarat angående Ronjas sovtider. Vi vet att det tar ett tag att vänja henne, hon är dock bra på att få in nya vanor otroligt snabbt och har aldrig varit svårt till nya rutiner. Vi är väldigt säkra på att hon inte är hungrig, eftersom hon alltid, när hon är hungrig visar det genom att gå till köket och kylen och försöka öppna, hon berättar alltså alltid själv när hon vill ha något. Nu är det också så att hon istället på mornarna ska härja och undersöka vad som är annorlunda i lägenheten från kvällen innan, inte ett dugg intresserad av något att äta eller dricka.

Angående ett tips jag fick via facebook, så kan jag säga att leksaker inte funkar, hon ska upp och iväg, omöjligt att få henne kvar i sängen när hon väl vaknat, finns ingen chans alls.
Tackar så jättemycket för alla tips och tar gärna emot fler, kul att höra andras erfarenheter.

Nu moffatime!

2010-04-29 @ 07:16:08

Ändrade planer...

Japp, med småbarn blir det ju ofta ändrade planer, och saker blir aldrig som man tänkt sig. Inatt när Ronja vaknade, precis som hon brukar, ville hon inte somna om, och vi var för trötta för att böka så hon fick ligga hos mig. Hon kom in vid halv tolv tiden ungefär och efter att hon kommit har jag sovit en timme sammanhängande. Rickard började nämligen snarka, och gick inte att få kontakt med och Ronja sov orolig och låg som en sten hos mig. Halv fem imorse, tyckte Ronja att vi skulle gå upp, så vad gör man? Jag släpade mig upp och lät Rickard ligga kvar.
När jag bytte Ronjas nattblöja tänkte jag passa på att ta tempen då jag tyckte hon känts varm hela natten igenom. Och mycket riktigt, tempen visade 38.6, Ronjas vanliga morgontemp brukar ligga på knappa 37...Gick in till Rickard och sa att han fick vara hemma idag, Sen satt Ronja och jag och myste i soffan tills halv sju då vi gick in till pappa.

Nu är alla viktiga samtal till dagis, jobb, försäkringskassa fixade, Ronja har fått lite välling (som hon bara får på dagarna när hon är sjuk) Hon ligger i soffan med Rickard och myser, jag ligger i sängen och dricker latte, försöker ta igen mig efter en jobbig natt. Det som bebisen i magen höll på med igårkväll, fortsatte hela natten och pågår fortfarande, så jag mår inte helt bra.

Angående Ronja, så är vi rätt säkra på sömnbrist i kombination med nya tänder...Så vi får se hur dagen går, tydligen är det inga ungar alls på dagis som är sjuka för tillfället, det är ju alltid skönt, för då är det ju inte nåt allvarligt förmodligen.
Hoppas febern ger sig under dagen så hon slipper vara hemma imorgon med.

2010-04-28 @ 20:29:29

Nybakt bröd och slagsmål

Nu luktar det nybakt bröd i hela lägenheten, en underbar doft som jag gärna känner varje dag, eller vad säger ni?
Eftermiddagen med mina kära gick snabbt. Maten blev riktigt god och lyckad. Gjorde en så kallad Makarotto:

4 pers
4 dl idealmakaroner
500 g tärnat bacon
2 dl gröna ärtor
2 dl cremé fraiche
3 dl finriven parmesan
1/3 purjolök
salt och peppar

Koka makaronerna och häll av.
Knaperstek baconet och lägg på hushållspapper för att fettet ska rinna av. Fräs strimlad purjolök i en stor panna. Blanda därefter i bacon, ärtor och makaroner och rör runt. Ha sen i cremé fraichen och tillsist parmesan. Låt gå ihop sig några minuter, salta och peppra och servera sen!

Jättegott, jättelätt, perfekt för både vuxna och barn.

Efter maten och efter Ronjas bad, satt vi en lång stund och bara myste, det var en riktigt trött tjej vi fick hem idag, tror det beror mycket på vädret, och sen såklart det jag skrev om imorse, sömnen...Vi höll igång henne en bra stund iaf och hon somnade kvart över sju, alldeles lagom.
Då hade jag precis stoppat in två morotslimpor i ugnen och doften började sprida sig i lägenheten. Tyvärr blev inte limporna (enligt mig) så lyckade, de stod lite för kort tid i ugnen och jag tyckte det blev lite degigt. Men det var första gången jag bakade just detta bröd och första gången jag använde mina nya brödformar, så får skylla på det. Rickard slukade snabbt två mackor och tyckte det var jättegott så helt dåligt kan det ju inte varit. Han var mycket nöjd över att han gift sig med just mig...

Sista timmen har jag blivit totalt mörbultad.
Av mitt ofödda barn. Liten har kilat fast huvudet långt ner innanför blygdbenet, en fot i ena sidan och den andra under ett revben. Sen trycker h*n ifrån med foten under revbenet och studsar så emellan att slå i blygdben och urinblåsa, och att kicka revbenen. Var värsta "slagsmålet" hittills och förväntar mig inte att det blir lättare. Rickard storlog och sa att han kände igen den där ställingen från en viss annan liten dam....Ja Det är ju ingen tvekan om att ungarna är lika. Den här har så mycket för sig som är så likt Ronja, samtidigt som mycket är helt annorlunda och den här lill* känns mycket starkare. Ska bli så spännande att få se vem som gömmer sig inne i magen på mig. Längtar otroligt nu.
Blir ett bildlöst inlägg idag och jag ligger nu i sängen för att vila ryggen ordentligt. Blir nog en varm vetekudde om en stund också. Sen Greys!!!

Sov så gott mina kära!

2010-04-28 @ 14:51:36

Kort inlägg

Slänger in ett kort inlägg innan det blir för mycket med matlagning, bak, barn och man.
Nu har jag jobbat som fasiken och äntligen fått ihop en av de uppgifter jag legat back med sen i höstas.
Vet att det är galet kass att ligga back så länge. Jag har faktiskt en bra anledning till att uppgifterna inte gjordes. Nämligen att det var under första delen av graviditeten när jag gick på starka starka tabletter mot illamående, inte fick i mig mer än max 1 macka på en dag, sov och kräktes resten.
Nu är iaf en av uppgifterna inne och det var inte det lättaste.
Nu ska här snart lagas mat. De andra kommer ju hem om en timme. Tänkte inte ha maten klar idag, men försöker väl börja innan iaf. Sen ska jag baka bröd, morotsbröd för att vara exakt. Bullarna från i lördags är nämligen slut, så goda var dom! Vi har kommit fram till att vi kör på egenbakat bröd framöver, se hur mycket pengar man tjänar in, dessutom är det mycket godare!!!

2010-04-28 @ 07:59:59

Barn och sömn....

Ja, hur ska man egentligen få till det så det funkar ordentligt?

Ronja har sista veckorna, tyckt att det är helt okej att vakna klockan 4-5 på morgonen och inte somna om. Hon är tvärpigg och vill bara leka och titta bolibompa (som för övrigt inte börjar förrän halv sex....).
Vi börjar känna oss rätt matta och trötta på att kravla ur sängen så tidigt så vi förberedde en del planer och tankar för att försöka vänja henne av vid detta.
Från att ha sovit drygt 2 timmar efter lunch, blir hon nu väckt efter 1.5 timme. Igår sov hon 1 timme och 20 minuter, och vaknade därefter själv..Vi trodde hon skulle vara jättetrött på kvällen, vilket hon var.
I vanliga fall har hon somnat runt halv sju på kvällen, vi tänkte nu då att vi skulle hålla henne så länge som möjligt och se om det blev nån skillnad. Klockan blir sju, Ronja säger som hon brukar att hon vill ha välling och gå och lägga sig, så hon samlar ihop sina mysgrejor och går till sin säng. Vi kör nattningsritualen som vanligt, välling i sängen medan jag läser och Rickard sitter bredvid henne och klappar på henne. Igår slog det dock fel och hon gick över från trött till övertrött till hyper. Och ville bara leka i sängen efter vällingen.
Rickard och jag är överens om att nej, mamma och pappa vill inte leka nu, det är kväll och då ska man sova, så vi säger att hon får sitta och leka lite själv, tänder en nattlampa, och går ut. Vi hinner inte ens utanför dörren innan hon gallskriker, men vi håller ut och sitter utanför i vardagsrummet ett par minuter, innan vi går in. Märker att hon förstår vad vi menar och hon är först lugn och fin, men när hon legat en stund, sätter det igång igen och hon vill leka. Vi ser ju på henne att hon är dödstrött så vi går ut igen och säger godnatt till henne. Och skriket sätter igång...
Några minuter senare bestämmer jag mig för att gå in.
Går in, ställer mig över sängen, lägger henne som jag alltid lägger henne, säger att vi ska sova och blunda och slappna av...Klappar henne försiktigt på ryggen och håller henne i handen, precis som varje kväll. Två minuter senare sover hon som en stock. Så långt är allt bra...Vi är rätt nöjda med nattningen trots skrikandet.
Som vanligt småvaknar hon några gånger under natten och Rickard går in och lugnar henne, hon somnar om varje gång. Men likaväl....är hon som en klocka och vaknar gnällandes prick 5 imorse. Finns i detta läge inte någon som helst chans att få henne att somna om igen. Hon ska bara upp och leka och titta bompa.
Igår somnade hon alltså 1 timme senare än hon brukar, och sov 45 minuter mindre än hon brukar på dagen...Trots detta är det en pigg tjej som ska upp tidigt som bara den.
Tips mottags gärna. Jag vet att jag var ett galet morgonpiggt barn när jag var liten och gick in till mina föräldrar och bad om suckost(frukost) och morgonpuss, redan fyra på mornarna ibland. Och att jag alltid haft ett stort sömnbehov på kvällarna. Men nu får hon ju inte de timmar hon egentligen behöver och egentligen är van vid, borde inte hennes lilla lilla kropp sova lite till då?
Återstår att se....

Idag är det mulet och trist väder, blir inne hela dagen, men ska följa med Rickard och Ronja till affären en snabbis i eftermiddag, stör mig på att jag inte kan åka och handla själv, men med kryckor och allt, skulle det inte riktigt funka.

2010-04-27 @ 20:12:23

Myskväll!

Idag tänker jag mysa hela kvällen, med cola, nybakt valnötschokladpaj (mums!!!) och en magnum mandel som min underbara man köpte med hem till mig!
Middagen idag blev istället för västerbottenpaj, fiskpinnar och Rickards potatismos. Jag kände mig alldeles för trött för att både slänga ihop en ostpaj och sen göra valnötspaj, därför valde jag det senare....
Ronja var så galet duktig idag vid matbordet, för första gången hamnade inget på golvet, trots att hon åt hela måltiden själv.
Blev så himla dumt innan idag, skulle ut på balkongen och sola och njuta, och när jag gjort mig iordning och äntligen var på väg ut, går solen i moln, det mulnar på och så fick man ändra planerna.

Pratade en lång stund innan med Matilda, välbehövt..Hon är bra på att alltid få mig att le, kan alla mina knappar och vet när hon ska titta fram. Pratar om att hon ska komma och hälsa på om ett par veckor för att muntra upp mig lite.
Matilda efterfrågade även magbilder, så försökte ta en hyffsad på mig själv innan med mobilen, slänger upp den här eftersom jag tror att fler vill se hur stor jag är!

idag är det alltså 28+5...
Om ni undrar över den fyrkantiga formen på toppen av magen, så är det för att där ligger två knän och en fot...
Bristningarna är alla från Ronjas tid i magen, är inte alls så stor som jag var med henne och har ju knappt gått upp något i vikt än (får se resultatet på fredag).

Tänkte lägga in en bild på trollungens härliga bakhuvud. Hon har korkskruvslockar i hela nacken, vet inte hur bra det syns på bilden, men nog är dom där allt. I mängder. Ska bli spännande att se hur hennes hår blir när hon blir lite större.




Nu ska jag mysa med Rickard och vila min onda rygg.

Fick förresten bokat klipptid till fredag då det kom en fågel med ett litet bidrag.....
Hoppas att det piggar upp mig lite!

2010-04-27 @ 11:30:24

The sun is shining....

Ja idag kan man verkligen få njuta av solen, om man vill det vill säga...Strålande sol, var tydligen varmt redan klockan sju imorse (Rickard behövde ingen jacka alls), och det verkar bara så härligt ute. Jag sitter fortfarande i sängen med min jäkla hosta. Har sovit en lång stund på morgonen och hoppas därför orka lite mer i eftermiddag. Det är så mycket jag vill göra, men orken tar emot på många plan, och är det inte att jag är för trött, så är det nåt annat. Vill verkligen göra iordning en grön hörna på balkongen, men måste köpa en del grejor och det är inte prioritete i vår budget just nu...
När solen kommer till balkongen ska jag iaf sätta mig där och njuta ett par timmar.
Rickard fixar och donar med bloggen på kvällarna, igår fick vi in en twitterruta, så nu kan jag lägga in snabbupdates hela tiden, via sms, smidigt och bra. Sen kommer det till lite mer, förmodligen lite redan ikväll.
På fredag är det valborg, och hur firar man valborg med en 15 månaders? Vi tänkte försöka hitta någon uteservering i stan och sitta där och bara njuta några timmar, tills det känns som kvällen kommer och alla fulla människor(våra vänner) kryper fram...Får se om vi hittar något lämpligt ställe bara.
På dagen på fredag är det barnmorskebesök, ska bli mysigt att få lyssna på litens hjärta ännu en gång. Går den här veckan in i 30:e veckan i graviditeten. Så det går snabbt nu. Efter bm-besöket tänkte jag försöka hitta nån att käka lunch med/fika med på stan, verkar inte som det finns så många som kan dock, alla festar eller pluggar eller jobbar ju, men trägen vinner...I värsta fall får jag väl sitta ensam.
Sen har jag en dröm om att få boka en klipptid till på eftermiddagen, behöver verkligen få komma iväg och få håret fint, hatar hur det är nu och har ingen lust att dra av allt med trimmern igen. Grejen är att jag känner mig så sjukt maskulin i ansiktete nu när kroppen börjar bli lite större och dubbelhakan börjar krypa fram, behöver få känna mig fin. Men vet inte om ekonomin tillåter ett frisörbesök, är ju inte direkt gratis.
Nåja, jag hoppas att veckorna går snabbt nu och att lundabesöket kommer fortare än väntat. Sen i juni, verkar det som om vi får ett par skånebesök hit till oss. Verkar som om Sara ska komma och sen som om Olof tänkte komma också. Jag hoppas och längtar. Vill verkligen visa hur vi har det och bara få prata av mig om allt, så mycket att prata om men så få att prata med!

Nu blir det lunch och lite plugg, sen balkongen, om jag inte hittar massa annat att göra.

2010-04-24 @ 18:57:04

Älskar helgen!

Jag älskar verkligen när båda mina älskade är hemma hos mig och vi kan hitta på saker hela tiden och njuta av varandra.
Igår var en händelserik dag, trots allt, vill inte gå in på några detaljer i nuläget, men det kommer säkert senare.
Sov inte så mycket inatt då vi hade en Ronja i sängen som drömt mardröm och inte kunde slappna av utan vände sig och gnydde i sängen. Fick dock ett leende på läpparna imorse när Rickard puttade tillbaka mig i sängen 05:40 när jag var på väg att gå upp med Ronja. Han tyckte att jag kunde få sova vidare, vilket jag med glädje gjorde. Tyvärr var Ronja rätt gnällig så mycket sömn blev det inte, dock är det så gött att bara få ligga i sängen och vila.

När jag jobbade mig upp vid 8 tiden stod Rickard och stekte bacon och kokade ägg. Underbart helt enkelt. Vi har börjar göra så, att vi äter en jättejättefrukost tillsammans lördag och söndag, eftersom vi aldrig äter tillsammans på mornarna i veckorna. Rickard äter på jobbet och Ronja på dagis.
Så, på helgerna finns allt från ägg, bacon, amerikanska pannkakor, mackor, yoggi, frukt, grönsaker, gröt,ja allt man kan tänkas vilja ha. Något som är mycket uppskattat av oss alla tre, men mest ifrån Ronja tror jag.

Inatt hade jag en sån där klassisk graviddröm. Jag födde nämligen barn, i den vecka jag är i nu. Tror det beror på att jag under gårdagskvällen hade återkommande värkar och ibland kändes det som förlossningsvärkar. Iaf födde jag i drömmen en underbar stark och fin flicka som mådde så bra så bra. Skönt att det inte var en mardröm iaf...

Idag har solen skinit hela dagen, helt underbart. Vi har varit på ikea och handlat lite småplock, sånt som man behöver fylla på ibland, sen handlade vi lite kläder, en bikini till mig, skor till både mig och Rickard, en body, två par byxor och en vårjacka till Ronja, köpte en body till lillbebben också, då vi knappt köpt nåt och tyckte det kan vara bra. Ronja var så glad över sin jacka och vägrade ta av den här hemma, gick runt i blöja och jacka en bra stund innan jag fick tag på henne så hon inte skulle kladda ner den det första hon gjorde.
Efter klädhandlingen storhandlade vi mat. Det gick ovanligt smidigt idag, trots att vi hade en Ronja med oss.

Vi var väl hemma vid halv tre tiden, och trots att det var tidigt, fick jag sätta igång med maten, då Rickard skulle iväg vid 5 tiden. Lagade en härlig fläskfilé, med ugnsstekt potatis, keso, halloumiost, kokt sparris och rädisor. Har en bild på gottiset sen. Blev en härlig somrig måltid.

Som sagt så skulle Rickard iväg ikväll, han är hos en kompis och spelar lite och dricker Whiskey, något han verkligen förtjänar, även om jag alltid saknar honom när han är borta. Det är nyttigt för oss som par att göra saker ifrån varandra, även om det oftast blir så att det är han som gör nåt då jag inte har lika stor umgängeskrets som han har.

En stund efter att han stuckit, dukade Ronja och jag upp med jordgubbar och banan och lite annat gott och satt här och myste i soffan. Nu har jag precis lagt henne och ska ta fram allt gott jag tänkt vräka i mig ikväll, mest frukt och naturgodis dock. Inte så mycket för massa annat.

Imorgon ska jag baka rabarberkaka och bröd. Förmodligen ska vi till Karlskoga imorgon, men vi är inte säkra än.
Bilder lägger jag in senare då jag nu sitter vid en dator som inte vill som jag!
Hur är er helg nu när solen skiner så härligt?

2010-04-23 @ 11:14:56

God morgon?

Ja, eller god förmiddag kanske man ska säga?
Här var det en Ronja som vaknade 04:20 och ville leka med mamma...vi låg kvar i sängen och hon lekte och lekte, medan Rickard sov vidare, tjugo minuter innan klockan ringde, somnade hon såklart och fick ligga kvar så länge som möjligt innan dagis. Det var en glad och pigg tjej som hoppade upp sen iaf, med en tröttare mamma....
När de gått till dagis, tog jag min medicin och åt frukost. Sa ju att jag skulle bli dåsig av medicinen och jovisst, har sovit till och från hela förmiddagen nu, är helt borta i huvudet och undrar hur detta ska gå. Måste nog försöka ta en halv åt gången, en hel tablett blir för starkt och jag kommer inte få nåt gjort.
Halvkollar på en dokumentär på kanal5 där det är tjejer under 20 som gifter sig, varav många med riktigt mycket äldre män...Nog för att kärlek inte har någon ålder, men jag har svårt att se vad en man som är 51 ser hos en tjej 33 år yngre tjej?!
Vad säger ni?

Nu ska jag göra lite god lunch med knäckemackor, frukt, latte och drickyoughurt. Jag tror jag har rätt mycket näringsbrist och behöver få i mig så mycket med varierat än jag får. Ska till barnmorskan nästa vecka så får se om lite råd då.

Idag längtar jag efter bebisen och första tiden med mys och amning och allt som hör därtill. Att få vara, alla fyra och lära oss våra nya rutiner!

2010-04-22 @ 19:40:28

Härliga dag!

Den här dagen har trots massa smågrejor, varit riktigt riktigt härlig. Ronja har varit helt underbar och mammig och det har varit så skönt att få egen tid med henne, något jag inte haft på en månad!!!
Pricktestet gick bra, ingen allergi där inte, men vi fick brickanyl mot hennes hosta och ska se om det hjälper. Efter pricktestet var det egentligen meningen att vi skulle luncha med T och L, men de fick ställa in i sista minuten, tyvärr. Detta betydde att jag och Ronja fick åka iväg själva till stan och sitta och luncha. Ronja åt innan vi åkte från vårdcentralen då jag (med all rätt) tänkte att hon skulle somna i bilen. Jag köpte mig en tidning och njöt av att vara ute bland folk och få sitta där med min mage i vädret, och min fina unge i barnvagnen bredvid mig. Efter ett par timmar, kom Rickard och hämtade oss för att jag skulle iväg till min läkartid på vårdcentralen. Läkaren kunde inte säga vad som var fel på mig, men eftersom jag har galen allergi ovanpå förkylningen, fick jag en stark allergimedicin utskriven och så hoppas vi att det dämpar så pass att jag inte lider lika mycket av förkylningen.
Dock kommer jag bli lagom dåsig av tabletterna, så får ta det lite extra lugnt.

Efter mitt läkarbesök, åkte vi in till stan. Jag skulle lämna tillbaka en TENSapparat som jag lånade av sjukgymnasten för en månad sedan, den har inte hjälpt nåt så kommer inte sakna den, efter detta handlade vi lite gott till kvällen och åkte sedan hem i vårsolen. Ja, idag har det verkligen varit skönt vårväder, det har blåst lite kallt, men man kan känna hur våren tar över allt ändå!

Här hemma fick Rickard laga maten, medan jag satt och tittade på, myste med Ronja och berättade hur han skulle göra (på förfrågan av Rickard)...Det blev broccoligratäng idag:

600 g broccoli, kokt i ett par minuter
äggstanning, beroende på hur fast man vill ha den, vi hade två ägg och ett par-tre dl grädde, med lite svartpeppar och salt.
soltorkade tomater, efter smak
500 g fetaost
riven västerbottenost, gratängost och lite parmesan på toppen

allt in i ugn på ca 200 grader i 10-15 minuter, mums!!!


Efter maten har vi  myst en otrolig massa. Ronja har varit på så bra humör och vi har bara gosat och haft det bra hela dagen, något jag verkligen behövde.
Nattningen idag var otroligt smidig, Ronja säger ju själv till när det är dags att gå in i sängen (typ alltid klockan halv sju). Sen läser vi lite saga medan hon äter vällingen själv i sängen, därefter visar vi bara att vi är kvar och försöker hålla henne lite lugnare och prata lugnt med henne, idag tog det 15 minuter sen vi gått in i hennes rum, sen sov hon.
Nu ligger jag i sängen, otroligt nöjd med dagen, trots att jag inte fick så mycket hjälp från läkaren.

Jag verkligen älskar såna här dagar, när jag får spendera så mycket tid med min familj och inget dumt stör dagen utan man bara kan njuta och ha det bra med varandra.

slänger in en bild på en nyvaken, men jätteglad Ronja på cafét i stan!

Hoppas ni andra haft en underbar dag(?) och att kvällen blir minst lika underbar.


2010-04-22 @ 07:58:14

Torsdag...

Torsdag alltså, en dag närmare helgen, en dag närmare förlossning, en dag närmare livet som tvåbarnsmamma...
Idag går vi enligt läkarens och barnmorskans beräkningar, in i 29:e veckan, detta betyder sista trimestern och jag börjar se att även denna graviditet kommer ta slut, om inte allt för länge.
Rickard och jag ska åka iväg en helg, 11-13:e juni, till Göteborg, och det spa vi var på ett par nätter efter bröllopet. Vi har bestämt att vi då ska ta med bebisgrejor, så vi är förberedda ifall det nu skulle bli så att förlossningen sätter igång, det är ju inte omöjligt liksom. Längtar så jag blir galen efter den där spahelgen. Det är precis vad vi behöver just nu, två dygn för oss själva, och bara skämma bort oss. Har blivit alldeles för få minuter för oss själva sista halvåret. Jag vet att det knappast blir bättre när vi har två små, men det är vi beredda på, därför vi gör det här nu, medan vi kan!

Håller tummarna för att luftrummet är öppet så M och N kan komma iväg till Dublin, som planerat.

Idag blir det en lite annorlunda dag. Klockan 10 sticker Rickard från jobbet, hämtar upp mig och sen hämtar vi Ronja på dagis. Därifrån åker vi till vår gamla vårdcentral, på kronoparken, för att allergitesta Ronja. Hon ska göra pricktest och alltså kolla allt mellan himmel och jord. Lite nervös över hur hon kommer ta detta, då hon hatar när folk tar i henne. Men vi ordnar det på något sätt. Jag hoppas för hennes skull att där inte är massa dumma allergier, tyvärr har hon inte generna med sig, men vi har ju inte märkt några reaktioner hos henne, gällande något alls.

Efter vårdcentralen, har vi bestämt att hon inte ska tillbaka till dagis, istället ska hon och jag träffa L och T för att äta lunch och mysa. Ronja kommer nog sova sin vanliga lur där ett par timmar, så blir inte så ansträngande för mig att ta henne själv. Rickard går tillbaka till jobbet, men är beredd att sticka ifall det skulle behövas.
Sen blir det en lugn kväll här hemma.

Igår gjorde jag en krämig köttfärssås och spagetti, lägger inte upp nåt recept, men tipsar om att alltid använda cremé fraiche i sådana såser, blir så mycket bättre och krämigare och så är det lite kul med variation och inte den gamla vanliga köttfärssåsen....

Senare på kvällen, blev jag såklart sugen på något, den här gången var det inget osmakligt, så som halloumiost med ananas och kexchoklad, utan igår var det mackor i ugn, med kalkonkött, soltorkade tomater, och fetaost på toppen. Kunde även locka Rickard med detta så vi satt och mumsade ordentligt sen, kan verkligen rekomendera!!

Taget med mobilkamera så inte helt bra bild!

2010-04-21 @ 12:17:00

Lunch!

Sitter med mina knäckemackor och youghurt i sängen. Känns rätt bra. Andningen stör mig fortfarande men är inte alls så illa som det var imorse. Rickard vill att jag ska ringa in, men jag avvaktar då jag inte får tag på barnmorskan och alla verkar ställa in sin telefontid idag.
Är lite fundersam över en sak, som jag tänkt på ett tag. Vet inte om det är nåt att ta upp på bloggen, ska jag göra det, måste jag nog fundera ut ett bra sätt att skriva det på så det inte blir fel. Jag börjar bara bli less på vissa människors sätt att bete sig...
Slänger in en vårbild från köksfönstret, den är inte från idag utan från förra veckan, men idag ger solen inte ifrån sig några strålar, så här är nåt att tänka på istället!


2010-04-21 @ 07:16:21

Snöslask!

Japp, idag snöar det mängder, inte mycket som landar på marken, och det kommer ju knappast finnas kvar om ett par timmar, men man bli lite less...
Ronja fick för sig att vakna 5 och inte somna om idag, och på mornarna, är det bara mamma som gäller. Pappa kan nämligen ignorerera henne och sova igenom allt hennes pill och spark och prat och tjat i sängen, en egenskap jag inte besitter. Så då blir man ett lovligt byte. Vägrade dock gå upp ur sängen!
Idag måste jag få tag på barnmorskan eller nån läkare eller nåt. Har ju varit förkyld i kombination med allergi i typ 2 veckor nu, och det känns som förkylningen kryper längre och längre ner i bröstet. Har ett lock över andningen nu och det rosslar ordentligt när jag andas, Rickard blev överbeskyddande (jag älskar det), och sa till mig att "nu ser du till att få nån att kolla på det idag. Jag följer med dig."

Fick en liten nytändning när jag såg att det är 37 dagar tills premiären av en väldigt speciell film. Nämligen SATC2
Längtar gör jag och undrar om det är nån som har lust att göra en ordentlig tjejkväll av det hela och försöka gå med mig på premiären?! Jag kommer vara stor som ett hus, men känner att det här är nåt jag gärna vill göra, är villig att försöka klämma mig ner i ett biosäte, hålla mig från att gå på toa i ett par timmar, och totalt ignorera alla smärtor och förvärkar, för att bara få vara mig själv och inte bara höggravid och mamma och fru. Utan Ester!!!
Vad säger ni tjejer?


Var bara tvungen att lägga in den här bilden också, från i somras, nån gång i juli. Ronja vara alltså 5-6 månader. Blir man lycklig av den här damen?


2010-04-20 @ 12:40:03

Lattelunch!

När jag är gravid, tappar jag allt sug efter kaffe, som jag i vanliga fall inte kan leva utan. Under första halvan av min mammaledighet med Ronja, levde jag på latte och gjorde en till frukost, och en till lunch. Hade oftast något till och sådär, men när jag gick där hemma, var latten min bästa vän, fick mig att orka igenom sömnlösa nätter och dagar!
Nu hade jag inte gjort latte här hemma, sen veckan vi flyttade in här. Så till lunch idag, bestämde jag mig för att göra en stor latte, och äta massa knäckebrödsmackor till. Vi har nämligen världens godaste knäckebröd hemma.
Jag har nu avnjutit fyra knäckebrödsmackor med underbart gott rökt kalkonkött på. Nu är tyvärr kalkonköttet slut, men latten håller en stund till.



Tyvärr, börjar jag inse att min espressomaskin, börjar bli lite seg och gammal. Har en obh-nordica i chilidesignen, och det var ju några år sen den kom ut på marknaden.
Så nu står högst upp på min egna personliga önskelista
Kaffemaskin!!!

Under detta kommer några andra grejor som jag mer verkligen verkligen skulle behöva, men det är långt till födelsedagen och jag tror månag grejor får vänta ännu längre.

2010-04-19 @ 10:18:46

Tid....

Varför är det så?, att tiden verkligen springer iväg på vissa sätt, medan den på andra sätt sniglar sig fram?
Jag kan tex inte förstå att det gått så långt i graviditeten, att Ronja är så stor som hon är, att det redan är måndag igen:S
Samtidigt så tycker jag fortfarande det känns oändligt långt bort till förlossning, till spahelg och till skåne. Det är jättemärkligt.
Vår helg var bra iaf, i söndags, tog vi en promenad, med Ronja gåendes själv en stor del av vägen, bort till viken för att handla lite. Tanken var att vi skulle handla dammsugarpåsar, men nejnej, det måste man ju åka till nån speciell affär för att göra, så det fick förbli smutsigt hos oss, kunde dock moppa govlen litegrann iaf!
När vi gick bort mot viken, så gick Ronja och puttade vagnen själv, kommer bilder på detta när jag fått tag på Rickards telefon...

Igår eftermiddag kom sen Robin för att hänga lite och käka mat. Det blev äntligen, den där fläskpannkakan jag varit på väg att göra i flera veckor nu. Mycket gott blev det iaf!
Kan lägga upp receptet senare också, när jag lägger in bilder. Robin stannade hela kvällen och jag tror nog att Ronja blivit lite kär i honom. Hon vägrade somna, höll sig vaken i 2-3 timmar längre än hon brukar, härjade runt och var bara lugn om hon fick vara hos Robin! Jättekul att se, kommer lägga upp bilder på detta senare också. När hon väl somnat, satt vi ett tag och snackade innan killarna försvann in i datorernas värld, och jag la mig i sängen för att få lite extra vila och mys. Det blev rätt sent för Rickard och när han väl la sig var han rätt uppe i varv efter allt snack han och Robin haft, jättekul att se honom så motiverad!

Ronja skulle såklart in i vår säng inatt också, märks att det är mardrömmar som spökar på nätterna, men det är ju inget konstigt i hennes ålder.
Hon var mycket nöjd när hon skulle få gå på dagis imorse iaf.

Nu ligger jag och längtar efter mina två älskade, medan den tredje sparkar för fullt i magen. Kan för er som var närvarande under graviditeten med Ronja, och som kommer ihåg att hon var rätt vild i magen, berätta, att den här lille saken är ännu värre och sparkar hårdare, tar upp mer plats och är mer vaken och livlig än Ronja var. Undrar hur detta ska gå?!

Till middag idag blir det falukorv i ugn med potatismos och färsk sparris!

Måste lägga in en bild på askmolnet, en bild jag fastnade för och tycker är så jäkla snygg


Bilden är tagen från dn.se

Jag tror att jag är en av de få, som jag känner, som är fulkomligt fascinerad av denna naturhändelse. Förstår givetvis att det är otroligt jobbigt för många som är fast och strandsatta på diverse ställen, eller inte kommer iväg på planerade resor osv, men ärligt talat, förstår ni vad vi får vara med om? Vad som händer och hur häftigt det är att vi, i vår tid, är helt utlämnade till naturen och dess kraft?
Jag bugar mig inför Moder Gaia och följer spänd utvecklingen!!

2010-04-17 @ 14:25:16

Ändrade planer!

Som många vet så blir det sällan som man tänkt sig, mer sällan när man har småbarn.
Ronja somnade jättefint strax innan sju, i sin egen säng igår. Men vaknade 40 minuter senare och ville inte somna om. Vi visste inte då att detta var början på en lång kväll....
Först satt hon bara med oss i soffan och myste och gosade, jag föreslog strax efter åtta att vi skulle gå in och lägga oss i mamma och pappas säng, vilket hon tyckte lät bra, och tog sina saker och gick dit. Väl där inne började böket. Vi märkte rätt tidigt att hon hade nåt kli innanför blöjan, skulle hela tiden ha en hand där och klia. Efter ett tag blev det värre och hon började visa att hon hade ont också, riktigt ont. Emellanåt försökte hon leka och mysa och sådär, men blev störd av detta onda. Först blev jag orolig att det var en urinvägsinfektion hon hade, men hon var feberfri, så kastade bort tanken rätt snabbt. Vi ringde vid tiotiden till sjukvårdsupplysningen och dom sa det jag trodde också, att hon nog hade torra slemhinnor och behövde smörjas in ordentligt. Vi skulle också se till att hon drack ordentligt, luftades utan blöja, och hålla koll på att hon kissade som hon skulle. Jag hade en stark tanke av att detta var felet då jag kände igen hennes sätt att ha ont på. Så jag la ett tjockt lager salva på hennes underliv och jag måste säga att det var fruktansvärt hemskt att behöva göra, även om jag visste att det skulle hjälpa. Vet ju hur ont hon hade och vet hur ont det gör själv, så det skar i mig och det kom några tårar.
Efter salva, blöjbyte, massa med utblandad juice och massa kramar, somnade hon tillsist i vår säng. Hon var orolig några gånger under natten, men sov ändå rätt bra efter allt. Värre var det väl med mig som var orolig och vakade..

Gårdagens händelser gjorde att vi imorse bestämde oss för att ställa in middagen vi hade planerad i eftermiddag. Eftersom vi inte vet hur Ronja skulle vara under dagen och kvällen ville vi inte riskera att behöva avbryta middagen mitt i för att ta hand om henne, utan vi ville koncentrera oss fullt ut på henne och vad hon behöver idag.

Hon är pigg och glad, men man märker att hon har ont. Vi åkte iväg imorse och veckohandlade och det gick förvånansvärt bra idag, nu har hon sovit en lur på två timmar och går omkring här hemma med en bit mango i ena handen, badleksaker i andra, och vintermössan på huvudet...Det gör mitt hjärta varmt att hon kämpar på som hon gör.

Istället för god hemlagad mat blir det idag pizza då ingen av oss orkar göra något avancerat. Vi hoppas på en lugn och skön kväll med ett barn som sover gott, och lite tyst och lugnt för oss föräldrar så vi kan få hämta oss från gårkvällen.

2010-04-16 @ 14:38:30

Älskade Fredag!!!

Nu är det äntligen fredag och snart kommer Rickard för att hämta mig så vi kan handla lite gott till ikväll, sen ska trollet hämtas på dagis. Längtar efter att få ha dem hemma två hela dagar, ska bli så skönt! Ikväll ska jag nog göra sesamkyckling, en favorit vi har här hemma, kan lägga in recept sen.
Hoppas vi kan få till bloggen lite mer sen också, blir ju mer tid till det på helgen.
Kom underfund med att vi har rätt fullt upp den här helgen ändå, trots att det inte känns så i nuläget. Men imorgon förmiddag, ska vi först veckohandla, sen hem och fixa i lägenheten och mysa massa. På seneftermiddagen kommer två goda vänner som vi bjudit på middag, så det blir nog en helkväll. På söndag ska C och småtjejerna komma och se lägenheten och leka lite, så vi får se hur fullt upp det egentligen blir?!
Jag vill verkligen få fixat lite i lägenheten och städat en del, så hoppas hinna med det, borde väl inte vara en omöjlighet...

Måste bara slänga in en bild på mig och Ronja. Här är hon 1 eller 2 dagar gammal och vi är hemma från sjukhuset och myser. Tanken på att det ligger en liten i magen som rätt snart ska komma ut blir så märklig. Längtar nåt fruktansvärt efter att få lära känna det lilla pyre som bor i mig.

Älskar tanken på att ha två små som alltid kommer ha varandra och alltid se efter varandra. Är otroligt nöjd med vårt beslut att skaffa en till liten så tätt inpå Ronja, självklart kommer det inte alltid vara lätt, men resultatet kommer bli helt underbart.

2010-04-15 @ 21:08:46

Muffins!

Hade en bra nattning med Ronja igen, förutom att hon stod och lekte i sängen och slängde överkäken i överdelen på spjälorna, men det gick över på några minuter. Sen somnade hon fint i sin säng medan Rickard satt bredvid och mamma läste!

Har inte gjort så mycket ikväll, men fick för en timme sen ett oroligt sug efter muffins, så jag slängde ihop en plåt, snabbt och smidigt, nu halvligger jag i sängen med ett stort glas ramlösa och ett par muffins. Perfekt!
Nu börjar lyxfällan också!

Godnatt på er mina små läsare!

2010-04-15 @ 12:44:36

Långsamt och segt....

Idag är en seg dag. Finns så mycket jag borde göra, men känner inte någon motivation..Skulle verkligen behöva något som får mig att ta tag i saker, nåt att peppa för och verkligen jobba för.

Jag har fått en hel del tvättat idag iaf, skulle behöva tvätta lika mycket till, men har ingen plats att hänga upp den rena tvätten innan den jag redan tvättat har torkat...
Funderar på om jag ska baka något för att peppa upp mig, kan bara inte bestämma mig för vad. Skulle behöva vara något som går snabbt och lätt att baka, har ingen ork att stå i köket länge idag.


Vi hade en jobbig natt inatt också, Ronja sov fint till vi skulle sova, då vaknade hon och ville inte sova själv så trots att Rickard fick henne att somna om, vaknade hon efter 15 minuter igen, och detta om och om igen, så fick bli att hon sov hos oss till slut. Detta gör ju inte att man sover så jättebra alltid, hon fick in några fullträffar på mitt ansikte, sparkar alltså.
Får se hur det går med henne idag, hon var rätt gnällig och kinkig imorse och tydligen vid lämningen på dagis också så har en känsla av att det är en ännu tröttare och grinigare tjej som kommer hem om några timmar.

2010-04-14 @ 17:37:56

Hemma igen!

Ja, nu är vi hemma igen efter ett par mysiga timmar hos C&C med alla ungarna! Det är verkligen härligt att se att dom leker så bra ihop och tar hand om varandra. Goda våfflor blev det också och nu är man mätt i magen (håller väl i en timme till sen skriker den efter mer). Ronja och Rickard är i badet så jag tänkte bara passa på att skriva då jag blev sängliggande direkt när jag kom hem. Nu gör det riktigt ont och jag blir nog liggande resten av kvällen. Har inte fått tillräckligt med solljus idag känner jag så hoppas på en solig dag imorgon också så jag kan njuta lite extra.

Nu hinkar jag ramlösa och tänker på den härliga halsbrännan som kommer på köpet, helt underbart verkligen!

Kram på er alla och ha en fin kväll, kanske blir lite nytt fixat på bloggen om jag känner Rickard rätt!

2010-04-14 @ 14:19:08

Våfflor idag!!

Ja, så blev fläskpannkakan uppskjuten än en gång. Fick ett sms från min tante som undrade om jag/vi ville komma och äta våfflor i deras trädgård i eftermiddag. Låter ju inte helt fel....Så nu blev det ändring, Jag hämtar Ronja på dagis och går bort mot våfflorna, tur att dom bor nära dagis för då kan till och med jag ta mig dig utan hjälp!
Rickard sluter upp sedan efter jobbet och så myser vi väl där en stund innan det är dags att gå hem och mysa med trollet innan läggdags!

Har inte fått gjort mycket under dagen, mest vilat, vilat och återigen vilat. Tror inte man kan få nog med vila när man är gravid, räknas ju typ som höggravid nu till och med.
Hoppas att jag ikväll kan bjuda på lite härliga bilder på vår lilla familj. Mnen jag tror att det får vänta till imorgon då Rickard brukar lägga beslag på den här datorn under kvällarna! Inte mig emot, då får jag iaf ha honom bredvid mig i sängen istället för ute i vardagsrummet!

undrar hur mycket man behöver ha på sig ute idag?! Kanske lika bra att ta en jacka trots allt? Ser ju dock väldigt värmande ut utomuhs...hmmm

2010-04-14 @ 10:43:24

Funderar lite...

Ja, jag funderar på hur jag ska lägga upp dagen.
Är riktigt riktigt fint väder idag, men för att jag ska ta mig till stan ska det nog till något alldeles extra så det blir nog inget med det idag. Stannar hemma och sätter mig väl på balkongen när solen når dit.
Hade hoppats få komma på ett snabbesök hos barnmorskan idag, men hon hade ställt in sin teletid och hade igen imorgon så får nog vänta, så akut tror jag inte det är. Det är mest att jag tycker att jag känner känslan av att barnet fixerar sig, vilket är alldeles för tidigt, och jag känner barnet så otroligt lågt ner och det skrämmer mig lite. Vill ju inte ha ut nåt barn nu ju, det är alldeles för tidigt.
Men jag väntar tills imorgon eftersom jag inte har överdrivet ont och jag märker ju om det händer mer och kan ringa in då isåfall.

Detta gör iaf att jag nog får vila lite mer idag än jag tänkt från början. Så får vila och äta massa och sen se hur dagen utvecklar sig. Vill ha glass idag så kanske ska bege mig ner till jourbutiken, eller så lockar jag Rickard att köpa med glass hem. Tror vi har någon form av glass i frysen också, man är ju inte barnfamilj för inget!

Nä som sagt, vila var det, är helt slut i huvudet!

2010-04-14 @ 07:18:02

Så stolt mamma!

Jag måste ju berätta om vårt underverk til dotter och hur stolt hon gör mig hela tiden. Hon är så klok och förstår och tänker efter så mycket.
Igår fick jag världens största mysigaste kramstund när jag följde med och hämtade henne på dagis. Blev så lycklig!
Det var en trött tjej vi fick hem igår och hon hade varit ute 6 av 8 timmar på dagis, så inte konstigt att hon var trött. Men hon var nöjd också.
Hemma satte jag igång med maten, eftersom jag hade en extremt hungrig Rickard och gnällig och trött Ronja så slängde jag ihop en pastasås och kokade spagetti, eftersom det hade tagit för lång tid med fläskpannkaka som jag hoppats på att göra. Får bli att göra det idag istället.

Pastasåsen var ungefär som den jag gjorde i helgen, fast med bacon i som jag stekt en bra stund, och broccolin idag var färsk!
Det blev gott iaf.
Vi åt middag och var klara med den strax före fem nångång, sen hoppade Ronja i badet eftersom det blir rätt kladdigt när hon ska äta själv. Jag satt och myste med henne och hon lekte hejvilt en stund. Sen ville hon upp till pappa och pappa kom och räddade henne. Som sagt var hon väldigt trött, men vi kände att vi ville försöka hålla henne vaken så länge som möjligt eftersom hon är grymt beroende av tider och somnar hon en halvtimme för tidigt, så vaknar hon en timme för tidigt och hela dagen blir konstigt. Kvart i sex satte vi oss i soffan och tittade på lite barnporgram, Ronja myste med oss båda två och kramade och gosade. Helt plötsligt tar hon sina snuttegrejor (en filt och ett marsvin vid namn Buddah, ja hon har döpt den själv), och går iväg. Vi undrar vart hon ska och följer efter. Ronja går in i sitt rum och fram till sin säng och ber Rickard lyfta upp henne i sängen, vi frågar om hon ska sova och hon nickar. Klockan var då ungefär sex..lite väl tidigt tyckte vi, och eftersom hon aldrig någonsin gjort så som hon gjorde nu med att bestämma själv och dessutom vilja somna i sin säng, vilket hon brukar hata, så satt vi hos henne en stund och läste lite och märkte att hon ville leka lite också, även om hon var dödstrött.
Kvart över sex bestämde vi att hon kunde få välling, eller ja, Ronja bestämde det själv när vi lyfte ner henne och hon gick ut i köket och pekade på vällingpaketet och microvågsugnen (upphör aldrig att förvåna)...Så vi gjorde välling, gick in i hennes rum igen, lät henne äta vällingen själv i sängen medan vi satt bredvid och mamma läste saga. Sen följde ungefär en kvart av lite små bök då hon inte hittade någon skön sovställning. Jag läste hela tiden och helt plötsligt hade hon vänt sig från oss och somnat.
Det här kanske inte låter så stort, men för oss som sista 4 månaderna fått kämpa med nattningen av henne och det har tagit mer än en timme vissa dagar och då har hon alltid somnat i famnen hos nån av oss, är det ENORMT!
Vi kände att ja, men hon vaknar nog om ett tag och undrar vad som hände. Så vi gick ut, satte oss i myshörnan jag fixat på balkongen tidigare på dagen, och spelade lite MIG (som tp fast med kortlek). Ronja vaknade en sväng vid nio, då hon tappat nappen, Rickard gick in och letade upp den sen sov hon igen. Hon sov alltså hela natten själv därinne efter att ha somnat själv och bestämt sig för att det var dags att sova, Rickard fick hämta henne klockan 5 och då somnade hon om i vår säng och sov tills Rickards klocka ringde strax efter 6. Helt otroligt och så jäkla fräckt.
Är så stolt som sagt och kommer leva på det här länge, även om det kanske inte händer igen.


Som ni kanske ser, så håller designen till bloggen på att förändras. Det är min käre make som fixar och donar och gör allt för att jag ska bli nöjd. Hittills känns det väldigt bra och börjar likna min stil och kännas som det är min blogg nu, lite mer. Det kommer hända mycket mer med designen men det får ta sin lilla tid, tänker inte pusha Rickard för mycket.
Vad tycker ni om designen än så länge?

2010-04-13 @ 11:59:04

halvnaken

Ja, jag sitter här halvnaken och undrar vad man kan få på sig för kläder.
Det mesta börjar bli för litet nu, och det som inte är alldeles för litet, ser rätt roligt ut på...Det vore en sak om det bara var kläderna som ska utanpå som börjar bli för små, men det är ju underkläder också. Lyxproblem jag vet, men klaga lite måste man väl få göra eller?

jaja nån "tält"klänning hittar jag väl i klädhögen :P

2010-04-13 @ 07:15:24

tisdag och allergi!

Ja fy sjutton vilken allergi jag har i år...värre än jag någonsin haft faktiskt. Undrar om vi har nåt precis utanför fönstret som jag reagerar så på, Rickard brukar bli sämre än jag men han är inte alls så dålig nu. Får ta och kolla upp det.
Igår fick jag äntligen inlämnat min analys av Robinson Crusoe med inslag av jämförelse av Candide. Så skönt!! Resten av veckan ska jag koncentrera mig på Bellman, och försöka bli klar så jag kan ta en veckas paus sen och bara göra kul grejor, vila och fixa i lägenheten!
Har börjar komma in i boperioden i graviditeten känner jag. För er som inte vet så får i stort sätt alla gravida, en period där man vill sätta bo, städa laga mat och fixa och dona till tusen. Med Ronja, trots att jag var näst intill orörlig och hade extrema smärtor, la jag mig i vecka 38 och skrubbade insidan av ugnen (förstår inte hur jag lyckades), jag körde igång storbak samtidigt som jag gjorde storkok av husmanskost av olika slag och städade frenetiskt...Detta har alltså redan börjat för mig den här gången, går in i 28:e veckan på torsdag.

Igårkväll blev det verkligen ingen kulinariskmatupplevelse. Vi var trötta och ville ha mat snabbt så fick bli fiskpinnar och potatismos. Tänk, en av de få gånger vi åt halvfabrikat, händer inte ofta. Dock blev det såklart hemmagjord potatismos, det är Rickards specialitet, han gör den så otroligt god. Ronja åt så fint igår och inget hamnade utanför tallriken förrän hon började bli mätt och tyckte det var roligare attt smörja in bordet med potatismos! En helt underbar syn.

Det hade iaf gått bra på dagis igår med henne och hon hade sovit typ 2 timmar, vilket vi tackar för. Återigen vill jag säga hur mycket jag älskar vårt dagis, dom är helt fantastiska där!
Igår hade dom varit ute hela dagen eftersom det var fint väder, och det märktes på Ronja, hon var sådär härligt trött som man blir efter för mycket frisk luft.
Igår somnade Ronja i soffan och har sen sovit i sin egen säng, Rickard fick gå in en sväng vid 11 för då hade hon tappat bort nappen (hon brukar hitta den men inte igår). Sen gick Rickard in till henne vid 3 tiden inatt då hon gnällde massa, trodde att han skulle komma tillbaka men han hade somnat där inne. Huvudsaken är att dom fick sova båda två iaf. Och att vi för första gången på en vecka fick sova själva i vår säng och faktiskt kunde njuta av att inte behöva vaka så mycket.

Kunde till och med sitta tillsammans i soffan igårkväll och mysa och fika lite på mina bästa choklad/kladdkakemuffins. Mums!!!

Recept:
vanlig ugn 200 grader, varmluft 175 grader.
100 g smör
2 ägg
2.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver

Blir ca 10-12 muffins i muffinsplåt.
smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Ha sedan i resten av ingridienserna i ordning och blanda ihop till en jämn smet, avsluta med att röra i smöret och häll sedan i formarna. Grädda ca 10 minuter. Jag brukar få ha dem inne 12-13 minuter. De ska vara riktigt kladdiga inuti, så förfäras inte om dom verkar ofärdiga.
Läskigt goda är dom iaf, och när jag gjorde dem till Ronjas födelsedag var dom det första som tog slut.

Idag ska jag luncha med Tessan! Så kul, har inte sett henne på hur länge som helst, tror nästan det gått 2 månader. Så nu blir det lunch och vi hoppas på sol!
Fortsätt gärna kommentera, kul att veta vilka som följer bloggen!

2010-04-12 @ 08:46:59

Måndag igen!

Tiden går verkligen snabbt, samtidigt så är det ju som det är, att när man längtar efter nåt, så kryper tiden fram lika långsamt som en snigel.
Vi har haft en intensiv men ändå mysig helg.
Ronja vaknade feberfri i lördags, till vår lycka, dock sov vi inte mer än kanske 2 timmar under natten då hon vaknar var 5:e minut av smärta från tänderna som inte vill fram riktigt. Vi tänkte att nu när hon är feberfri och det är helg, får vi försöka hitta på lite ändå så hon inte blir så understimulerad. Hon hade ju varit hemma från dagis två dagar och det är mycket för en Ronja.
Iaf så packade vi efter frukost ihop oss och åkte till Bergvik (för er icke karlstadbor, så är det ett stort köpcentrum som kan liknas vid nova/väla...) Vi skulle veckohandla och samtidigt köra en sväng inom stan för att inhandla vårskor och gummistövlar till Ronja. Fanns ett prima erbjudande på Vincent som vi ville utnyttja. Erbjudandet bestod av ett par gummistövlar, ett par skor (vilka som helst i affären) och tre par strumpor för 699 kr. Ett riktigt klipp för hållbara bra och stabila skor som är kanonfina!
Fina skor inhandlades och vi åkte vidare till bergvik. Började med en sväng på systemet då Rickard ville ha nåt gott att dricka och jag behövde vitt vin för en risotto jag tänkte göra på kvällen. Sen var Ronja hungrig och vi lika så, så vi satte oss på mcdonalds och värmde en matburk vi hade med till Ronja. Hon är så härligt flörtig när hon är ute bland folk, sitter och flörtar på sitt eget lilla sätt med blinkande ögon och hela käken som är med och jobbar.
Efter vi ätit upp, kom en ung tjej fram till oss, antar att hon extrajobbade eller hade praktik, för hon ville ställa några frågor till oss och verkade ganska osäker på sin sak. Hon fick iaf sina svar och gick iväg, strax därpå kom hon tillbaka och frågade om hon inte kunde få bjuda oss på kaffe som tack för hjälpen. Vi tackade ja och blev glada då vi verkligen beöhvde lite koffein...Då kom tjejen tillbaka igen och frågade om vi inte ville ha lite glass till Ronja också, och vi sa att det ville vi gärna!
Så en kort stund senare kom då den här tjejen med två stora muggar kaffe, en bägare glass och en extra bägare med lite smarties. Ibland är det gött att leva!

Vi begav oss iaf till ica för att handla inför kommande vecka. Galet vad mycket pengar vi redan sparat på veckohandlingen. Vi gör ju så att vi storhandlar direkt när lönen kommer, då brukar det bli allt från storpack blöjor till skafferigrejor och frysgrejor. sen fyller vi på det som oftast behöver fyllas på varje vecka, så som bröd, mjölk och grönsaker. Och såklart en hel del frysgrejor då ocskå. Man sparar iaf väldigt mycket pengar på detta.

Ronja blev bara sämre och sämre under eftermiddagen och tänderna var riktigt jävliga för henne, hon bara gråter och gråter.
Till middag lagade jag Risotto och stekta kycklingfiléer med citron, vitlök och svamp.
Recept: 4 personer

Risotto:
4 dl risottoris
2 schallottenlökar
drygt 1 dl vitt vin
9 dl hönsbuljong
och sen salt och peppar.

finhacka löken, bryn den i smör i en kastrull. Lägg sen i riset och låt det bli glansigt. Sen ska vinet på och därefter är det bara att spä ut med buljong tills risotton fått bra konsistens och känns lagom. Jag brukar låta det ta en halvtimme ungefär. Riset måste få dra åt sig all vätska innan du häller på mer.

Kyckling:
3 kycklingfiléer
6-7 st normalstora champinjoner
2 vitlöksklyftor
en halv citron

skiva svampen och stek den i rätt mycket smör. Efter en stund, ha i vitlöken som du också skivat. låt det fräsa på rätt bra och ha eventuellt i mer smör. Sen lägger du i kycklingen och låter den dra länge i pannan med stora skivor av citronen. Pressade även över massa citronsaft på kycklingen. Kryddade sen med salt och lite peppar och lät det bara fräsa ihop sig länge och väl.
lägg upp och servera!

I söndags vaknade Ronja halv sex, efter ännu en för mig och Rickard sömnlös natt. Fortfarande ingen feber, men ännu sämre med tänderna.
Vi bestämde oss ändå för att fullfölja våra planer för dagen, nämligen ett besök i mariebergsskogen med T, L och L! Det var helt underbart väder så vi njöt verkligen av timmarna där. Ronja fick titta på djuren och var mycket nöjd, tills det var dags för mat. Vi satt inne på naturum, som för övrigt är sjukt mysigt. Och Ronja vägrade allt som kom i hennes väg, det gör för ont i tänderna. Dessutom blev hon under tiden vi satt där alldeles för övertrött så vi fick efter en stund packa ihop och åka hem. Ronja somnade på väg till bilen och sov fortfarande när vi kom hem. Dock vaknade hon rätt snabbt pga smärtan...
Eftermiddagen spenderades med pyssel i lägenheten, en stund vid pianot för mig innan jag ställde mig vid spisen och lagade mat. Blev en härlig pastasås och färskpasta:

Sås:
7 champinjoner
4 små frysta broccolibuketter
5-6 dl grädde
250 g cremé fraiche
tomatpuré efter smak
salt o peppar.
Lite maizenaredning efter smak

Skiva svampen och fräs på i pannan med smör. Sätt på vatten till pastan.
dela broccolibuketterna och lägg ner i pannan. fräs några minuter så dom börjar tina. Ha sen på cremé fraichen och blanda ihop till en röra, sen på med grädde. Låt detta koka tills pastavattnet kokat upp ungefär. Ha sen i maizenan och rör hela tiden så det går ihop bra. Häll i tomatpuré, salt och peppar och smaka av!
Otrorligt mäktigt och smarrigt. Väldigt barnvänligt dessutom.

Ronja slocknade i vår säng halv sju ungefär och sen låg jag hos henne och vakade hela kvällen. Rickard och jag kollade lite film innan jag däckade strax efter nio...

Nu är det måndag och Ronja är på dagis, får se hur det går idag eftersom hon mår som hon gör. Hon har blivit så hes av nån liten förkylning blandat med all den gråt och skrik hon har haft för sig i helgen. Det är så hemskt att inte kunna hjälpa henne när hon har ont, alvedon hjälper knappt alls och hon är helt hysterisk. Det är verkligen det värsta man kan tänka sig, att inte kunna hjälpa sitt barn när det har så ont och mår så dåligt. Själv ligger jag i sängen och äter leverpastejmackor och tittar på "Vakna" med the voice!
Idag måste jag plugga plugga plugga. Ska försöka ta mig samman och få det gjort nu bara så jag kan slappa ett par dagar innan nästa uppgift. Är bara så otroligt trött efter alldeles för lite sömn och alldeles för mycket aktivitet i helgen. Får skylla mig själv, men smärtan är så olidlig...
Återkommer senare!

2010-04-09 @ 09:00:49

vi kämpar på...

Här har vi haft en riktigt hård natt.
Igår trodde vi att Ronja var på bättringsvägen då hon höll igång rätt bra under dagen, fick i sig bra med mat (vilket hon iofs alltid får, frisk eller sjuk), och febern var inte så hög igår. Men framåt kvällen när det var dags att göra sig iordning för sängen var febern uppe på 39.2 och Ronja var superhängig. Hon ville inte sova så vi höll igång i vår säng tills klockan var 21. Det är jättesent för Ronja då hon typ alltid, sen hon var 2-3 månader somnat innan 20:00...Febern var ju borta pga alvedonen iaf, när hon somnade men senare under natten blev hon orolig och febern var i taket, har aldrig känt henne så kokhet som hon var inatt, så jag sov med ett öga öppet dvs inget alls utan vakade över min lilla tjej hela natten. Imorse var febern återigen på 39.2 och hon är mycket hängigare idag än igår...
Dessutom mår jag mycket sämre och har galet ont av foglossningen idag, så vi tackar farmor som kom idag också för att hjälpa till. Rickard kan jobba och slipper förlora så mycket tid på jobbet.
Sen är det helg och vi hoppas det blir utan feber och tråkigheter så vi iaf kan hitta på nåt kul!


Jag har kommit in i en depperiod, borde det inte vara tvärtom nu när våren kommer och allt börjar om?
Har ju egentligen inget att deppa för. Får väl skylla på hormoner kanske?!
Det är bara att jag känner mig så jäkla ensam hela tiden. Vad gör jag egentligen på dagarna? Jo, jag sitter vid datorn och väntar på att tiden ska gå...sover en sväng, kollar lite på tv, eller lite film...Jag hatar att vara så långt ifrån min familj som jag är, och jag hatar att veta att det är så begränsat när jag kan komma ner till skåne eller när dom kan komma hit.

2010-04-08 @ 09:02:45

sjukling!

Blev inga bilduppdateringar igår, hemskt ledsen. Fick hem en gnällig tjej från dagis. Först trodde vi att hon bara var trött, men jag konstaterade rätt snabbt att hon kändes varm. Tog tempen och visst, 38.3...vi skippade maten som ändå inte ville slinka ner i hennes mage och satte oss i soffan och myste varpå hon somnade tvärt klockan fem.
Rickard och jag bestämde snabbt att ja här blir det inget dagis imorgon och Rickard åkte iväg för att köpa alvedon och fler termometerskydd.
Ronja vaknade efter 20 minuter och försökte förgäves orka leka, men det gick inget alls så hon satt hos mig länge och bara vilade.
Vi bestämde att vi skulle bädda för henne inne hos oss så vi gjorde en liten bädd mellan mig och Rickard, precis som hon hade när hon var nyfödd. Eftersom hon sovit en sväng vid fem så tänkte vi att det ju kunde dröja innan hon ville somna igen så vi tyckte att vi kunde ligga i vårt rum och mysa framför tvn tills det blev dags för sömn.
Till vår glädje ville tokan ha välling i precis vanlig tid, och när vi tog tempen precis innan hade febern gått upp till 39.4 så det var in med alvedon och hopp om en bättre dag idag.
När alvedonen börjat verka fick Ronja ett ryck och ville vara pigg en sväng. Kändes skönt att hon ville leka av sig lite trots all feber.
Sen låg vi länge i vår säng och myste och kramades innan hon somnade klockan 8 och sen sov, nästan i ett sträck fram till 6 imorse. Hon låg klistrad på mamma hela natten...
Imorse var febern lägre 38.2 bara, men så är det ju morgontemp också, och alla småbarn brukar må som bäst på morgonen.
Vi ringde dagis och sjukanmälde och sen till läkaren som vi skulle varit hos på allergitest lite senare idag.
Märks på henne att hon har det jobbigt, men kan inte riktigt se om det är nåt speciellt ställe som hon har ont på.
Nu är Farmor här iaf för att Rickard ska slippa vabba så himla mycket från jobbet. Jag önskar jag kunde ta hand om henne helt själv nu när hon är sjuk, precis som jag alltid gjort, men kroppen tillåter inte det utan jag får snällt lägga mig och vila själv för att orka nåt överhuvudtaget.


Maten som jag gjorde igår, som iaf Rickard fick i sig, var en snabb chili con carne. Blev jättegod och lite mer barnvänlig än den jag brukar göra.
Detta behövs:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1-2 tsk salt
2 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 liten burk majskorn

Finhacka löken och bryn i smör. Häll i köttfärsen och blanda samman.
När köttet är brynt, ha på salt och hälften av paprikapulvret. Därefter Tomaterna och bönorna.
Krydda med cayennepeppar och resten av paprikan. Häll därefter i majsen och låt koka 5-10 minuter.
Servera med bröd och creme fraiche!

Gjorde en sallad till med Vitkål, körsbärstomater och fetaost,  passade riktigt bra ihop!!


2010-04-07 @ 08:47:21

Dagis gör underverk!

Kan inte sluta förundras över hur snabbt Ronja utvecklar vissa saker. Igår, när hon kom hem från dagis, pratade hon konstant, med ett helt annat språk än hon gjort tidigare. Hon sa vissa tydliga ord, bla Kaka och kläder och hade tydligen snackat som bara den sen Rickard hämtat henne.
Dessa ord är saker som hon aldrig ens varit i närheten av att försöka uttala ens, och nu är det snack snack hela tiden.

Till middag igår åt vi korvstroganoff och jag tror vi har en ny vinnare hos Ronja, har inte sett henne äta så mycket på en gång på väldigt länge. Dessutom åt hon allt själv med sked!
Känns otroligt tråkigt att jag inte får dela dagarna med henne, samtidigt så tror jag inte hon skulle utvecklas lika snabbt om hon  var hemma med mig på dagarna.

Hon börjar bli riktigt duktig också med blöjan, den sitter ju forfarande hela dagarna, men direkt när hon kommer hem vill hon pröva pottan och kan sitta där en go stund, det kommer nästan alltid kiss och hon har stenkoll på när hon är klar och när hon behöver gå. Samma med bajs, men nu när hon är så dålig i magen som hon är, pga tandsprickning, så tar vi det som det kommer.

Slänger upp en bild senare idag på Ronja efter stroganoffen igår:P

Kommentera gärna mer förresten, motiverar till att skriva oftare och bättre!

bloglovin
RSS 2.0