2010-06-30 @ 10:37:30

Regn...

Idag är det riktigt tråkigt väder. Regnet öser ner och termometen står på 15 grader. Mamma har fått den förkylning som Rickard och jag tidigare haft, och är jättehängig. Så vi håller oss inne och bakar kanelbullar och rosenbröd idag. Måste fylla frysen inför kommande bebisbesök ju!

Försöker hålla mig på andra tankar också. Att låta bli att tänka på vad som komma skall är otroligt svårt och jag gör ingen nån tjänst genom att oroa mig.

Vissa dagar vill man helst stanna i sängen, idag känns som en sån dag!

2010-06-29 @ 23:32:14

Hålligång!

Här har varit fullt hålligång hela dagen, jag har inte deltagit i mycket men känner mig ändå helt borta. Svärföräldrarna kom och började dona vid lunchtid. Jag som sovit nån timme på förmiddagen jobbade mig upp ur sängen för att titta på och överlämna sovrummet i deras händer. Det skulle nämligen göras en gavel till vår säng. Eftersom vårt sovrum tapetserades dagen innan vi flyttade in i lägenheten, är vi oroliga att förstöra tapeten. Vi har ingen stomme till sängen utan bara madrasser nämligen. Så nu hjälpte Maggan och P-e oss att göra en kanonfin Gavel som gör att hela rummet ser mycket mer lyxigt ut. 

Efter att gaveln var klar, hämtades Ronja från dagis och jag satt med henne i köket och mumsade mellis, glass och ritade! Detta samtidigt som M och P-e fixade i hennes rum med en jättefin gardin.

Sen kom Rickard hem och vi smet iväg en stund. Jag hade apont men kände att jag behövde komma ut ur lägenheten så vi tog en sväng ut till bergvik för en runda på systemet och inköp av lite grönsaker.

Eftermiddagen gick så otroligt fort idag och vi hann inte hälften av vad vi ville. Men mat blev det iaf, nypotatis med köttbullar och gräddfil med gräslök. Finns det nåt bättre en varm sommardag?

När Svärisarna åkt, dröjde det inte länge innan mamma dök upp. Kändes jätteskönt att hon kom och Ronja blev strålande glad. Hon var uppe sent idag och verkar sova oroligt så Rickard sover med henne i hennes rum just nu.

Mamma och jag satt en go stund på balkongen och njöt av sommarvärmen. Skönt att få pratat av mig, blir liksom en annan sak än med Rickard eller nån här uppe ifrån. Mamma känner mig ju bäst och har ett annat sätt att prata med mig.

Nu ligger jag i sängen och försöker tänka bort alla värkar. Vet att det inte kommer hända nåt inatt så då kan jag lika gärna slippa värkarna, tycker iaf jag...


Slänger upp lite bilder på gaveln, bild på Ronjas gardin kommer imorgon istället!


här jobbas det för fullt!


Färdigt resultat, inte riktigt med allt piff som ska vara


Som sagt, iaf en början

Bilderna är inte så bra, eftersom min mobilkamera börjar få fnatt eller nått.

Vad tycker ni?

2010-06-29 @ 07:24:44

På gång?

Långsamt tror jag att min kropp nu ställer in sig på förlossning. Hade värkar från helvetet inatt, och på det kom en del andra tecken på att något iaf händer i kroppen.
Det är svårt att inte stirra sig blind på småsaker. Längtar så jag blir galen. Rickard är likadan. Vi vill ju bara få vår lilla i famnen nu.

Vill känna doften av liten bebis. Tror inte många kan säga emot om jag säger att doften av bebis är den bästa som finns?!

Ronja kom glatt uppskuttande strax efter 6 imorse. Hon har blivit sååå duktig på pussel. Är stensäker och lägger pussel på pussel, så kul att se hur hon tänker och funderar. Verkligen en sak att satsa på med henne eftersom hon älskar det!

Nu är Ronja på dagis och Rickard på jobb. Tydligen rekordvarmt ute idag och här ligger jag i sängen. Men måste sova idag och samla kraft. Om några timmar kommer svärföräldrarna också, men har lovat att ta det lugnt idag och inte göra nåt.

Vill ut och njuta av solen men det är nog att glömma idag...

Ikväll kommer mamma!!!

2010-06-28 @ 21:50:03

Nerbäddad

Eller nerbäddad kanske man inte ska säga, då jag känner mig som ett stekt ägg, eller iaf lika varmt som ett.
Ligger nu i sängen och myser.

Ronja fick vi ta upp efter en stund och så fick hon ligga hos mig i soffan och mysa, somnade efter 45 minuter. Tror hon börjar känna av att nåt är på gång och att både Rickard och jag är lite smånervösa och oroliga i kroppen, inte så konstigt ju!

Vädret är så underbart och jag önskar att man kunde suttit på balkongen länge nu och spelat spel eller nåt sånt, tyvärr har min kära make inte riktigt samma passion för sådant som jag och han sitter och spelar dataspel. Får bli när mamma kommer istället:P

Längtar efter långa sommarkvällar i vejby, sittandes på altanen, blickandes ut över havet och solnedgången. Finns inget vackrare!!!

Pappas kommentar på ett tidigare inlägg gjorde mig glad, att jordgubbarna precis börjat där nere och att vi kanske hinner mer en skörd eller två när vi kommer. Detta får mig att längta ännu mer, det är inte vilka jordgubbar som helst nämligen, har en mycket egen smak. Alla som ätit dem vet säkert vad jag menar?!

Nu ska jag titta lite på tv innan sömnen kommer och tar mig. Är glad om jag får sova ett par timmar per natt nu, så det gäller att passa på!

Sov så gott alla söta!

2010-06-28 @ 19:38:21

Avslut!

Äntligen har jag fått ett avslut på senaste året. Det kommer komma fler nu sommar, men nu har det första anlänt och jag glädjer mig!

Fick äntligen mail ifrån den lärare jag haft problem med under litteraturkursen, och han skrev att jag är godkänd på allt och att det nu läggs till i betygssystemet.

Känns helt underbart att äntligen fått detta svar och kunna lägga kursen bakom mig. Det har liksom inte varit som det normalt brukar vara att studera.
Jag har kämpat nåt otroligt och haft väldigt många odds emot mig sista läsåret, och trots detta nu lyckats få godkänt!

Det är verkligen en seger över mig själv!

Firas här hemma med pizza och chips och cola! Onyttigt så det smäller om det.

Har inte kunnat ta mig ur sängen på hela dagen pga högra sidan av bäckenet, som bråkar så otroligt.

Imorgon kommer först svärföräldrarna och ska fixa lite saker här hemma medan jag "tittar på" (får ju inte göra nåt alls typ). Sen vid sjutiden imorgonkväll, kommer mamma!

Har nu verkligen bestämt mig för att klara mig hemma de sista dagarna, om inget oväntat skulle hända. Att mamma kommer är en otrolig lättnad och det glädjer mig väldigt.

Rickard och Ronja har börjat på sista veckan innan semester/sommarlov. Sen ska vi vara tillsammans nästan 2 månader, helt fantastiskt!

Hör ni att jag försöker vara positiv?

Nu undrar jag om Rickard somnat i Ronjas rum. Hon somnade för en halvtimme sen men vaknade till lite, och han har varit där lääänge nu, så kanske har han somnat också.
Jag ska krypa upp i soffan och hoppas på att han vaknar så vi kan mysa lite tillsammans!

2010-06-28 @ 07:05:59

Fortfarande rådvill...

Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra, trodde igår att jag bestämt mig för att stanna hemma tills jag ska in för igångsättningsgrejorna, men jag vet inte om jag kan. Jag har så ont idag och kan knappt komma ur sängen själv, det är nu som när det var som värst innan jag blev inlagd förra gången. Vill klara mig och försöka bita ihop, men jag vet inte om jag kan.

Dagen blir att spendera i sängen och kanske några timmar på balkongen i eftermiddag, om kroppen tillåter.

Fick fina myshejdå hälsningar från Trollet innan hon gick till dagis idag. Är så lycklig att se hur glad hon blir när hon ska dit. Hon verkar ha sovit väldigt bra inatt också så hon är nog utsövd och redo för lek idag.

Nu ska jag äta lite frukost och ta tabletter, så får vi se om jag blir människa alls idag!

2010-06-27 @ 20:01:42

Tål att tänkas på...

Ja just nu tål det att tänkas på, ifall jag ska ringa sjukhuset och bli inlagd igen, fram till förlossningen, eller om jag ska bita ihop här hemma.
Är tillbaka på stadiet där Rickard näst intill får bära mig till toaletten, och jag känner mig så slut i kroppen att jag knappt orkar andas.

Trots detta har jag hållt igång idag, för jag orkar inte med att bara ligga längre. Fick planterat om fina blommor och plantor på balkongen så nu börjar det likna nåt!
Vi har städat massa i sovrummet så nu kan man ta emot en liten bebis här utan problem.

Det blev Thaimat till middag, som Rickard och Trollet åkte och hämtade efter en lång stund på lekplatsen.

När de var ute och lekte fixade jag på balkongen och det var så mysigt att kunna se dem utanför och vinka till dem när jag ville. Ronja var så glad att hon kunde se mig och tyckte det var en riktig höjdare.

När jag planterat och fixat färdigt, satte jag mig i bikini i en korgstol och bara njöt av vädret, iskall ramlösa och en korsordstidning.
Hann få en hel del färg på den halvtimmen jag satt där, så jag hoppas jag kan sitta en sväng imorgon också, känns alltid skönt att få lite extra färg, man blir liksom piggare och gladare.


Ronja sover nu sen en timme tillbaka och Rickard och jag har betalt en del räkningar. Tråkigt men ett måste!

Nu ligger jag i sängen och blir här resten av kvällen eftersom jag inte kan resa mig själv.


en solmosig och nöjd Ronja som idag varit glad och go exakt hela dagen!!!

2010-06-27 @ 08:58:16

Sol i sinne, brun inne!!!

Härlig gammal replik från Sunes sommar!!!

Här verkar sommaren ha kommit på allvar, helt underbart och jag hoppas verkligen det håller i sig ett tag nu. Vore skönt om man kunde få njuta lite efter förlossningen och allt sådant!

Igår bestod dagen av, lek hos farmor, sen åkte vi hem med en otroligt trött tjej som bara sov och sov i bilen. Somnade efter några 100 meter. Åkte då till bergvik för att handla (världens sämsta idé att ha med mig på, men men...) På hemvägen plockade vi upp Robin! Vi fick en mysig eftermiddag och kväll allihop, Ronja är som bekant rätt förälskad i Robin och ska ha med honom överallt!

Till mat blev det Tacos och oj vad vi mumsade, Ronja åt mest köttfärs och majs, men hon var otroligt nöjd! Efter maten blev det bompa och mys i soffan. Ronja tvärsomnade strax efter sju liggandes med halva kroppen hos mig och halva hos Rickard.

Vi fortsatte kvällen med lite tv och en massa chips och gott. Jag köpte en liter jordgubbar på bergvik tidigare på dagen och dessa åts snabbt upp.
Helt otroligt hur de gör med priserna över midsommar. På midsommarafton, kostade de svenska jordgubbarna runt 70 kr, igår när jag köpte, dagen efter midsommar, betalade jag 35 kr. Helt galet. Men gott var det. Kan helt enkelt inte få nog av jordgubbar, det är något av det absolut bästa som finns! Framförallt de som växer på tomten i Vejby, dom kan inget slå!

Kvällen blev jättemysig och vi satt alla tre framför laptopen och spelade magic via Steam. Mycket trevligt.

Jag kom i säng relativt tidigt då smärtorna blev för olidliga. Sen har jag legat och haft väldigt ont i natt och haft seriösa tankar på att ringa sjukhuset och bli inlagd igen. Tankarna sitter i fortfarande och jag är kluven. Har knappt kunnat ta mig på toaletten själv igen och det är rätt slitsamt att bara resa sig från sittande. Orolig att det påverkar förlossningen en massa.

Idag måste jag iväg med Ronja och Rickard en sväng, måste till Plantagen och byta en kaprifol som jag köpt, som tyvärr har nån sjukdom och som inte kommer klara sig. Behöver köpa jord och näring till mina orkideer också. Hoppas att allt går snabbt och smidigt och att jag orkar nåt sen resten av dagen, även om jag tror det blir halvliggande läge på balkongen.

Tanken är att vi ska få ordning i sovrummet idag också, inför bebisens ankomst, så jag får väl försöka sitta med och sortera, när Rickard gör grovjobbet.

Hoppas på en sväng i solen också, står inte ut med att sitta inne en hel dag när sommaren visar sig från sin bästa sida!

Uppdaterar med lite sommarbilder senare i eftermiddag. Njut nu av solen och varandra!!!

2010-06-25 @ 19:00:15

Grillning!!!

Nu är grillen igång och Ronja håller på att nattas. Doftar helt underbart och jag börjar bli riktigt hungrig här. Härligt med en måltid när Ronja sover och vi vuxna kan slappna av lite mer.

Kan även säga att jag låter Rickard dricka utan att ifrågasätta det ikväll, det är midsommar och visst, jag ska föda när som, men han måste få unna sig så som han sliter för att hjälpa mig och få allt att funka!
Tror inte det kommer nåt barn ikväll ändå:P

2010-06-25 @ 17:22:43

Glad midsommar!!!

Glad midsommar till er alla! Vi har en lugn dag i Karlskoga. Har varit iväg och tittat på dans och sång vid en hytta här, annars håller vi oss hemma hos svärföräldrarna. Ronja lever loppan och är jättepigg och go. Hon får äta massa gott och njuter verkligen av all uppmärksamhet!

Jag själv har otroligt ont och önskar egentligen att jag fick ligga till sängs i några dagar nu, känns som jag behöver lite mer energi än jag har. Är totalt utmattad efter för många nätter utan sömn och med för mycket smärta. Har jättesvårt att sluta tänka på allt med igångsättningen, det liksom snurrar i huvudet och jag blir frustrerad över att inte kunna göra något som helst åt det. Vill veta hur de tänker gå till väga, men det vet jag ju inte förrän de kollat mig. Vill veta hur lång tid det kommer ta och om jag måste vara på sjukhuset hela tiden. Vill såklart veta vem det är som gömmer sig i min mage. Känns oerhört frustrerande att ha ett datum för att de ska försöka få igång det hela, men ändå inte kunna förbereda sig på nåt alls.

Börjar märka på Rickard att han är nervös också, han går in i sin egna bubbla och är svår att nå. Har bett honom om några saker som vi måste få fixat innan barnet kommer, så han har sagt att vi ska försöka fixa på söndag, får se om det håller. Känns som vi kommer börja bråka om småsaker, om inte saker som sagts hålls.

Jag har tagit bilder på balkongen och även på min mage. Men något verkar vara fel på min inloggning på den här datorn och den låter mig inte lägga in bilderna, så de kommer nu istället!







Magbilden är nu från igår 37+0 var jag i då, alltså ingång till 38:e veckan!!!
Den blev lite konstig eftersom jag tog den på mig själv, ska försöka be Rickard att ta bättre snart!

Ha en fin midsommar allihop och njut av att vi för en gångs skull har fint väder i nästan hela landet!!!

2010-06-23 @ 22:23:01

...

Följ min blogg med bloglovin

2010-06-23 @ 16:13:52

Efter Barnmorskan...

Bm besöket gick väldigt snabbt. Förmodligen eftersom det var en vikarie för min ordinarie bm, som är på semester. Mina värden var bättre, framförallt ferritinerna som varit allra sämst, de har höjts galet mycket,. Sen ligger mitt HB-värde fortfarande väldigt lågt, men ändå lite högre än innan. Iaf klarar jag mig till förlossning och behöver eventuellt fylla på efter.

Barnet är fortfarande inte fixerat men verkar ligga väldigt lågt i bäckenet, Jag tror att det är mycket plats där fortfarande efter förra förlossningen och att barnet därför kan sjunka lågt utan att fixera sig. Magen har ju som jag tidigare skrivit, sjunkit ordentligt och börjar hänga nu.

Magmåttet var samma som sist, men det var hon inte orolig över, trodde att det var för att det är olika personer som mätt magen.

Mest nöjd är jag över vikten. Skulle vägas idag eftersom det var sammanfattning av graviditeten och bm ville föra in i pappren hur mycket jag gått upp. Totalt under den här graviditeten har jag gått upp 9 kg!!! Helt galet att jag hållt vikten så bra. Känns skönt att veta att jag inte lagt på mig så mycket och att jag kommer gå ner det mesta under förlossningen! Gör att tiden efteråt inte känns lika sur, när man känner sig som ett berg av hud ungefär!

Nu har Rickard och Trollet kommit hem och vi ska mysa! Snart blir det mat och sen lite bildtagning av balkongen kanske, solen är där nu ju. Ska vila min stackars rygg också eftersom den inte mår så bra efter den här rundturen!!


2010-06-23 @ 09:31:02

Balkong

Nu har vi börjat fixa ordentligt fint på balkongen. Kommer ta bilder senare idag, förhoppningsvis när solen kommit fram så det ser lite roligare ut! fattas fortfarande en del blommor som kommer nästa vecka, men det är en otrolig förändring och är jättefint nu iaf!
Idag ska mamma åka hem....Känns skittrist, men jag vet ju att hon kommer igen om några dagar, kanske därför det känns så trist, för att det blir så dumt att hon ska åka och sen komma nästan direkt igen?!
Tanken är att hon ska komma på tisdag, men kommer tidigare om jag känner att jag behöver sällskap här. Förhoppningsvis går helgen snabbt så det snart blir nästa vecka.
Rickard och jag ska till barnmorskan i eftermiddag. Blir nog bra, ska bli spännande att få höra hur mina provsvar är, tog massa blodprov igår ju och de vill framförallt kolla upp allt med järnvärdet. Kan bli så att jag får fylla på mer, eventuellt efter förlossningen också, så jag orkar med.
Jag önskar verkligen att jag kan komma igång lite av mig själv nu. Att det inte behövs så mycket när de ska sätta igång mig. Har ju haft otroligt regelbundna värkar och har en helt annan känsla i kroppen än jag hade med Ronja vid den här tiden i graviditeten.
Jag har nu börjat skriva massa listor på sånt som ska göras sista veckan nu, allt jag vill ha klart. Mamma har lovat att vi ska ha bullbak och sånt när hon kommer nästa vecka, så att vi kan fylla frysen. Vill ha allt iordning här hemma så man slipper tänka på massa trist när vi kommer hem med bebisen.
Kan inte riktigt fatta att jag kanske snart har den lill* i min famn. Känns overkligt och otroligt långt bort. Mitt beräknade datum är ju inte förrän om 3 veckor, så blir galet om barnet nu kommer så mycket tidigare som det verkar.
Får se hur länge vi blir kvar i värmland också nu efter att barnet kommit, tanken och våra förhoppningar, är ju att vi ska kunna åka ner runt mitten av juli, kanske lite in i den andra halvan. Allt beror på hur det går med amning och min läkning. Jag ska ju läka en hel del där nere också och foglossningen kommer ju ta otroligt lång tid. Ska räkna med att få gå med kryckor några månader till, kanske inte hela tiden, men en del iaf.
Nu blir det mys med mamma innan hon åker om några timmar!

2010-06-22 @ 09:04:11

Dålig bloggare...

Ja, jag verkar ha gått och blivit en riktigt dålig bloggare. Men jag har haft fullt upp med min kära mor och syster.
Tildisen åkte hem i lördags efter en riktigt härlig vecka tillsammans.
Mamma och jag har efter det fortsatt fixa och dona, hon har hjälp till massa här hemma och hjälpt mig att få lite mer livsgnista.
I söndags gjorde vi verkligen ingenting och jag var duktig och låg och vilade hela dagen. Precis som jag borde. Har haft problem med värkar och foglossningen gör sig bara mer och mer påmind.
Igår, måndag, hade vi verkligen en heldag. Vi satte igång dagen tidigt, redan när Rickard och Ronja gick till dagis, vilket typ aldrig händer. I vanliga fall somnar jag om och sover länge, länge länge. Men igår käkade vi frukost och fixade lite hemma innan vi begav oss till Plantagen. En bestämd grej med denna veckan, var att få ordning på balkongen och eftersom jag inte kan göra nåt själv, ville mamma hjälpa mig. Så vi köpte en massa fina blommor och plantor som nu ska fixas med här ute. Efter plantagen (där jag fick försöka gå med kryckor) åkte vi till Ikea. Där kunde vi låna en rullstol. GULD!!!
Var så skönt att slippa tänka på hur illa min kropp skulle ta det att behöva gå, så jag kunde snällt slappna av i stolen medan mamma körde runt mig.
Tänk att det ska vara så svårt att få tag på en rullstol från sjukhuset, men så kan man åka till Ikea och få låna en alldeles gratis....Tål att tänkas på.
Iaf, på Ikea köpte vi inte så jättemycket, hittade inte vad vi ville, verkade som de haft utförsäljning på massa av de saker vi tänkt titta på. Det blev en jättestor kruka och lite småplock.
Åkte sen till stan för att kolla en matta vi hittat på indiska. Mattan införskaffades med lite andra småprylar till. Fick även köpt några helt underbara skjortor på rean på Gina Tricot. två av dem, kan jag tom ha nu och den tredje kommer vara perfekt efter förlossningen. Behöver köpa till lite klänningar att ha under och sådär, men med tanke på hur billigt det här var, så blir det jättebra att komplettera med lite nytt.
Bjöd sedan mamma på fika på Espressohouse, innan vi begav oss hemåt. Hemma hann vi bara packa upp och sådär, sen skulle jag till sjukhuset. Igår var nämligen sista påfyllningen av Järn för mig. Skönt att ha det gjort, och igår hade vi också en härlig sköterska som tog hand om mig.
De andra barnmorskorna och sköterskorna sa att jag var väldigt välkommen när igångsättningen börjar och att de verkar nästan hoppas på att se mig för att få veta hur allt går!
Kvällen hemma bestod av mumsig mat som mamma lagade, mycket snack och bara mys.
Jag blev otroligt rastlös och kunde inte sitta still, trots extrem smärta, men jag var bara tvungen att pilla lite med saker vi köpt. Börjar bli fint nu!
När jag gick och la mig, fick jag genast extremt regelbundna värkar med 3-5 minuters mellanrum. De höll i sig i tre timmar och jag började verkligen fundera på om det var på gång. Värkarna var mycket mycket starkare än de brukar och satt på ett helt annat ställe i magen. Tyvärr tunnades de ut efter ett tag och jag kunde framåt 3 tiden somna, otroligt orolig i kroppen och var samtidigt ganska besviken...
Så natten har inte varit så bra och jag är rätt låg idag. Men vi ska försöka fixa lite på balkongen, åka iväg med mig för att lämna blodprov och sen kanske mysa hos C&C. Ikväll ska jag försöka laga min mumsiga lasagne, eller ja, jag tänkte sitta och hacka grejor och låta mamma stå vid spisen. Mamma åker sen imorgon och kommer tillbaka nästa vecka för att hjälpa till med allt inför igångsättning och ta Ronja och sådär.
Ska bättra mig, jag lovar!
Ha en fin dag allihop!

2010-06-18 @ 08:36:47

Framåt!

Ja det verkar gå lite framåt nu iaf.
Gårdagen var otroligt mysig och jag ångrar inte att jag ansträngde mig som jag gjorde. Var på sjukhuset och blev omhändertagen av min favorit bm där! Hon hade inte jobbat på två veckor, allt sen i början när jag var inlagd, men kom ihåg exakt vem jag var och vad vi pratat om och massa saker. Kändes skönt att ha henne där.
Det gick lite snabbare igår också, även om jag fick ligga lite längre än vanligt. De hittade inga bra vener att sticka i så fick ligga med värme på i 20 minuter innan hon kunde sticka. Var därifrån på knappt två timmar iaf.

När vi kom hem var här ett litet troll som letat efter mig och som var jätteglad att jag var hemma. Vi satt och myste massa och Ronja var så glad över de presenter hon fått från mormor och Tilde, hon fick en liten av mig också men det händer ju rätt ofta!

Tilde och mamma tog över köket då vi kom hem och skulle laga jättemiddag till oss alla. De hade köpt mousserande vin och alkoholfritt till mig och lite öl till Rickard och rödvin till maten. Mumsigt var det kan jag säga.

Nästan lika mumsigt som maten det vill säga. Det blev en sen middag vid sjutiden och Ronja satt med länge. Hon hade fått mat ett par timmar tidigare men nu mumsade hon nypotatis så det stod härliga till. Aldrig sett en så liten unge äta så mycket. Vi räknade ut att hon fick i sig 8 potatisar, i olika storlek....På det lite svamp och sen jordgubbar.

En mycket nöjd tjej somnade sen i pappas famn i soffan. Åt knappt nån välling alls!

När hon somnat, dukades efterrätten fram. Mamma hade gjort en underbar jordgubbstårta på botten av maräng och sockerkaka med hackade nötter ovanpå. En tårta vi åt en del när vi var små och det var riktig nostalgi att sätta gaffeln i!

Vi var alla rätt avdäckade sen på kvällen så det blev soffan och tvn som lockade oss sen, jag lyckades ta mig i säng tidigt och somnade faktiskt i tid.
Har dock inte sovit så bra pga otroliga smärtor i ryggen och jobbiga förvärkar. Men jag är så nöjd med gårdagen.

Igår fick jag också hem ett brev från spec-mvc med en tid för bedömning inför igångsättningen. Jag skriver inte ut datumet här än, men det är knappt ett par veckor kvar iaf. Dock vet vi ju inte när barnet kommer eftersom det beror på hur mogen min kropp är. Så vi får vänta och se, börjar bli spänd iaf. Längtar så otroligt mycket nu!!!


Idag ska vi spendera dagen hos C&C och småtjejerna, vi hämtar Ronja på dagis några timmar tidigare och beger oss sedan dit. Det är ju bara några 100 meter. Ikväll ska Mamma och Tilde på föreställningen så jag och Rickard ska mysa hemma bara vi två, efter att Ronja somnat.

Slänger in en härlig bild på en Ronja som i onsdagskväll vaknade efter några timmar och inte ville ligga i sängen, stället som passade henne bäst att sova på då, var såklart mosters famn


2010-06-17 @ 09:51:53

Mår bra...

Ja, just nu mår jag verkligen bra. Trots att jag har svinont och fortfarande hostar som en tok, känner jag lugn och lycka i hela kroppen.
Sent igårkväll anlände mamma och nu är vi alltså tillsammans alla tre, Mamma, Tilde och jag!
Det är inte speciellt ofta som vi kan umgås bara vi tre. Nu blir det ju lite speciellt eftersom jag har svårt att göra en hel del saker, men vi försöker anpassa oss. Tror att jag trots smärtor kommer må så bra i själen av att ha dem båda här så att det på något sätt kvittar med smärtan.

Planen för dagen är att njuta av vädret! Vi ska försöka käka lunch på uteservering. Det är ju nåt jag aldrig kan göra när jag är själv eftersom jag inte kan ta mig dit i nuläget. Sen ska vi handla lite saker och göra lite ärenden.
Klockan 3 ska jag vara på sjukhuset för järndropp och den vilan jag får där behövs nog vid det laget. Sen kommer jag ha så ont så det blir att ligga ner hela kvällen. Men som sagt, för en gångsskull känns det värt det!

Nu tänkte jag försöka väcka min lilla sömntuta till syster, så vi kan börja dagen. Mamma och jag har varit vakna sen Rickard och Ronja vaknade imorse, så vi är i full gång!!

Ha en underbar dag i solen!

2010-06-15 @ 22:45:14

Natta!!!

Nu säger jag godnatt efter en lång intensiv eftermiddag.
Jag är inte van vid att vara igång så mycket som jag är nu och framförallt inte van vid att umgås med folk en hel dag.

Hade tid på sjukhuset för järndropp 14:30 idag. Efter allt bök som blev där, jag tror faktiskt de glömde bort att jag var där, fick jag inte droppet förrän efter fyra och hela dagen blev fel.
Rickard var tvungen att hämta Ronja på dagis och sen köra med henne till sjukhuset och stanna en bra stund innan vi kunde åka hem. Det är inte det lättaste att ha henne rännandes där nämligen. Är evigt tacksam att Tilde var med idag, eftersom det tog så lång tid. Hade jag varit själv hade jag blivit galet less.

Iaf så kände vi när vi var på väg hem att det inte var så lockande att laga nån mat idag, så medan Ronja satt i mitt knä hemma i soffan och tittade tv och läste bok, handlade Tilde och Rickard pizza.
Det blev en väldigt märklig eftermiddag och kväll och Ronja fick en väldigt märklig middag. Men hon var nöjd med banan, youghurt och pizzakanter.

Ronja tvärdäckade sen vid kvart över sju och Tilde och jag har tittat film hela kvällen.
Bröllopsfotografen blev det då Tilde inte sett den. Hon tycker nämligen det är otroligt roligt med den värmländska dialekten:P

Det blev en mysig kväll men jag har mer ont än jag brukar. Framförallt gör det otroligt ont fram i blygdbenet. Känslan är ungefär som att nån svingat en gjutjärnsgryta mellan benen på mig 3-4 gånger, ingen jättehöjdare alltså.

Jag hoppas verkligen att det blir lättare på sjukhuset på torsdag när jag ska dit, är så trött på allt bök och stök som verkar inträffa den här graviditeten.
Egentligen skulle jag behövt en rullstol vid det här laget och pratade med dem på sjukhuset om detta idag. De sa att jag skulle prata med min barnmorska, som sedan skulle skicka vidare till arbetsterapeut, som sedan skulle skicka vidare till nåt annat och som då skulle besluta om jag hade rätt att få en eller inte. För det första är min barnmorska på semester så skulle bli en vikarie som skulle få ta tag i det, och jag har en känsla av att det skulle ta gaaalet lång tid. Eftersom jag förhoppningsvis bara har två veckor kvar på den här graviditeten, struntar jag i det och försöker klara mig ändå. Vet inte hur det ska gå i nuläget om jag fortsätter ha såhär ont.
Kan knappt stödja på benen.

Nu ska jag nanna med min prins. Hoppas ni har en fin kväll därute!

2010-06-15 @ 12:36:47

Ojojoj!!!

Nu har det gått lång tid sen jag skrev sist, detta beroende på att vi haft fullt upp och knappt varit hemma!

Rickard vart ju ordentligt förkyld förra veckan och detta drabbade även lilla trollet natten till fredagen. Perfekt tänkte vi, eftersom vi skulle åka till spat i Göteborg och då lämna henne hos farmor och P-e. Känns aldrig som en höjdare att lämna bort en liten sjukling och i bilen på väg till dem, började hon verkligen bli riktigt risig. Hon hostade som en tok och började även kräkas slemklumpar. När vi kom till farmor blev hon dock glad och farmor sa att det inte skulle bli några problem. Så med en klump i halsen åkte vi vidare.

Helgen var helt fantastisk för vår del. Vi gjorde absolut ingenting. När vi kom på fredagen, bytte vi om till badkläder och gick ner i spat. Låg och badade och plaskade i en timme innan det var dags att vila lite innan middagen.
Hotellet höll på att bygga om sin restaurang så middagen serverades under lite andra omständigheter än den egentligen skulle gjort. Nu skulle vi ta oss bort till golfrestaurangen som låg ca 200-300 meter bort. För mig var det helt otänkbart att klara av att gå den biten, speciellt i ösregn med kryckor. Vi frågade i receptionen om dom kunde hjälpa oss och jovisst, de fixade så att en av servitörerna, hämtade oss med Golfbil, och sen körde oss tillbaka till hotellet igen.

I det paket vi bokat, ingick en trerättersmiddag per dag. I vanliga fall är det en ordentligt ihopsatt meny, men pga ombyggnaden förvandlades detta till en spec förrätt, och sen grillbuffé. Det var himelskt gott, men lite synd att det var samma sak båda dagarna. Efterrätten var också helt underbar och bestod av en buffé i form av småbakelser typ. Där fanns mjölkchokladmousse, hallonmousse, brownies med mascarpone och massa annat. Jag tror vi dog lite båda två när vi åt allt det goda.

Efter en underbar middag åkte vi tillbaka till hotellet och tog en drink i baren, jag fick alkoholfritt vin med lite sprite, och Rickard skumpa. Det var en drink som ingick i paketet vi köpt. Efter drinken låg vi på rummet och mumsade gottis och löste korsord innan vi tvärdäckade. Jag tror Rickard somnade halv tio ungefär:P

På lördagen började vi dagen med frukostbuffé. Den var liksom maten dagen innan, himmelsk! Allt man kan tänka sig samlat på ett ställe! Gottgottgott!!!

Halv elva på förmiddagen hade vi bokat in vår Spa-ritual. Njöt till tusen och mitt i ritualen tog vi paus för lunch nere i spaavdelningens café. Återigen kan man bara säga, underbart!
När ritualen var slut, stannade vi kvar en stund och bara njöt av det varma vattnet. Gick sen upp på rummet och sov en stund innan middagen.
Den här dagen var det bröllop nere på golfrestaurangen så de hade dukat upp middagen i en öppen sal på hotellet. Jättefint och vi satt en bra stund innan och tog lite drinkar innan middagen. Rickard drack god öl och jag fick massa olika alkoholfria saker. Först en liknande alkoläsk (som jag för övrigt brukar avsky), den här gången var det dock jättegott, med smak av jordgubb och melon. Riktigt sommarfrisk och läskande.

Även denna kväll slank middagen ner snabbt och vi var nöjda som bara den. Efter middagen, fick Rickard en välförtjänt whiskey och satt länge och väl och smuttade. Vi avslutade kvällen med korsord på rummet, något vi nästan bara gör när vi är tillsammans!

Söndagen började med frukost, som vi åt lite tidigare än dagen innan, vi ville hinna med lite bad i spat innan vi skulle åka hem. Och eftersom det tar en stund att köra hem, ville vi komma iväg innan lunch. Vi hann med både bad och bastu och önskade att vi kunde stanna ett tag till...
Hemresan gick snabbt och smidigt och vi ville ju bara åka hem till vår lilla unge! Hon blev lycklig när hon såg oss och ville genast leka massa. Förkylningen satt kvar, men hon var mycket bättre. Vi blev kvar i Karlskoga över middagen och satte oss sedan i bilen för att åka hem. Väl hemma var det en Ronja som var otroligt nöjd. Hon var uppe länge och vägrade sova. Skulle bara leka.

Tillslut kände jag att hon var tvungen att somna, och eftersom jag tyckte att min kropp mådde så bra efter helgen, gjorde jag några försök att natta henne. Dessa försök lyckades tillslut, men då var min kropp i så dåligt skick att jag bara grät. Rickard fick nästan bära mig till toa och sen i säng, och jag bara hyperventilerade och strorgrät hela tiden. Sov 40 minuter den natten.

Igår kom min älskade lillasyster Tilde!!! Ronja blev strålande glad och tyckte detta var mycket lovande inför veckan. Hon somnade i jättebra tid och vi fick tid för oss själva Tilde och jag. Rickard satt vid datorn och var nog ganska nöjd med detta!
Den här veckan stannar Tilde till lördag, och på onsdagkväll får vi sällskap av mamma! Ser så mycket fram emot veckan och tycker det ska bli så mysigt. Skönt med lite extra hjälp också.

Om en timme hämtar Rickard oss för jag ska vara på sjukhuset halv tre och få mer järn. Ser inte fram emot det idag eftersom de stack sönder min hand förra gången och den nu är blågullila...

Ska försöka uppdatera så gott det går under veckan!

2010-06-09 @ 12:43:36

Uppdatering efter barnmorskan


Nu ligger jag hemma igen efter barnmorskebesök och lite handling.
Fick mumsiga päron och nektariner med mig hem!!!

Allt gick bra hos bm iaf. Magen växer en massa och hjärtljuden är jättefina hos bebben. Den är inte fixerad än, men det är ju vanligt att det inte händer efter första förlossningen.
Bm ska nu skicka remiss till spec mvc för bedömning om igångsättning i vecka 38. Det betyder, att jag får komma dit, typ 1 eller 2 juli och göra en undersökning. Förmodligen kommer dom efter den att sätta igång mig. Så hejhopp nu blir det nog bebis om tre veckor. Bm föreslog, precis som jag känt och tänkt på innan, att jag ska åka tillbaka till avdelningen veckan innan bedömning. Eftersom jag har så svårt att klara vardagen nu, blir det bra om jag får chans att vila sista dagarna innan förlossning så jag pallar med det.

Sen skrev vi förlossningbrev, eller vad man kan säga. Vi pratade alltså om vad för smärtlindring jag vill ha och hur förlossningen ska gå till om jag får bestämma. Vad jag har för förväntningar och önskemål om olika saker, vad jag är rädd för och orolig för osv. Kändes bra den här gången då jag har allt väldigt klart för mig, om det nu blir ett någorlunda normalt förlossningsförlopp. När jag berättade för bm om hur bra den taktila massagen var för mig förra gången skrev hon med stora bokstäver att jag vill ha det igen. Hon förstod att jag är en sån som har lätt att ta in såna behandlingar och reagerar väldigt bra på det. Kan jag ju känna själv också, att massagen förra gången gjorde min förra förlossning så mycket enklare.

Förmodligen, blir jag kvar några dagar på eftervården efter förlossningen eftersom foglossningen är så illa nu, så de kommer vilja se så allt går ihop som det ska. Dessutom blir jag ju igångsatt, så då kan det bli lite annorlunda förlossning och man vill hålla mer koll. Men sa att jag iaf vill hem så fort som det är möjligt. Var ju en av de saker som var så sköna med när Ronja föddes, att jag fick åka hem och börja det nya livet så snart efteråt.

OH, nu längtar jag verkligen efter förlossningen och allt som kommer därtill. Inte så att jag har höga förväntningar eller nåt, men det ska bli spännande att se hur det går den här gången och hur jag reagerar på smärtan både fysiskt och psykiskt.

Nu blir det frukt och ramlösa resten av dagen tills mina Troll kommer hem.

Tackar mina kära föräldrar för de fina kommentarerna på förra inlägget. Känns otroligt härligt att höra att Ronja är så lik mig, värmer mitt hjärta!!! Ska bli kul senare i sommar när ni får chansen att lära känna henne lite mer eftersom vi är mer i skåne. Det är en mycket speciell dam det här!

2010-06-09 @ 07:16:16

Sångfågel!

Trots en helt sömnlös natt, (tror jag slumrade en timme vid fyra/femtiden) Finns det inget som gör mig så glad som att se Ronja vakna på morgonen.
Hon försöker alltid väcka mig först, eftersom hon lärt sig att pappa inte är lönt att försöka med. Och när jag öppnar ögonen får jag världens största leende tillbaka. Hon klappar på mig och petar på mig för att försäkra sig om att jag inte tänker somna om. Sen klättrar hon tätt intill mig, pekar på tvn och säger oj oj oj oj och nynnar lite. Vilket betyder barnprogram. Så vi sätter igång till henne och sen är det full rulle. Hon försöker berätta vad hon ser och vad som händer och är jätte exalterad. När nåt blir ointressant på tvn, sätter hon sig vänd mot mig och Rickard (som fortfarande sover) och sjunger.
Den här ungen är helt galen med att sjunga, man har ingen aning om vad hon sjunger men oj vad hon kan. Det är höga toner och låga toner, melodier så det ryker om det. Ofta börjar hon med rörelser till och sitter långa långa stunder och underhåller oss.
Det gör mitt hjärta så gott att se henne.
En ny sak hon börjat med, hon har väl gjort det när hon var yngre, men nu märker man att hon verkligen förstår vad det handlar om, är att ge pappa nappen på morgonen. Hon förstår att pappa sover och som idag när Rickard inte heller mår så himla bra, tycker hon det är självklart att pappa ska ha nappen så han mår bättre. Hon gör det av godhet, men hon vet inte heller hur stark hon är, så det blir lite fel. Hon trycker nappen med all kraft hon har mot Rickards mun. Han säger men vännen pappa vill inte ha nappen, du får stoppa den i din mun istället. Då tittar hon på mig mycket förvirrad och lite blank i ögonen, så säger jag, ja det är ju Ronjas napp, pappa sover så bra utan den så. Och då tar hon den och stoppar i sin mun, och klappar oss lite fint på kinden istället.
Sån lycka att se henne växa och mogna varje dag. Världens finaste tjej är det


gammal bild, från januari/februari typ...

2010-06-08 @ 13:04:02

Funderar och sover...

Det är en rätt bra kombination egentligen, bara ligga och tänka och när man känner för det, dåsa bort i nåt mellanläge.

Idag har jag min första "vilodag" på rätt många dagar. Helt otroligt att jag klarat mig såhär länge.
Det var ganska bra just idag också eftersom jag varit vaken verkligen hela natten och Ronja tyckte att vi skulle gå upp halv fem. Rickard som är hängig stoppade vi i en panodil och lät honom ligga och somna om medan vi tittade lite på barnprogram via datorn. På tv börjar ju inte barnprogrammet förrän halv sex, men att sova så länge verkar ju överskattat enligt vår lilla dam.

Grejen är, att hon igår på dagis tydligen fick sova 2.5 timme, något som för Ronja är ett halvt dygn. När hon började på dagis här, för 3 månader sen, fick hon sova 2 timmar där på dagen, och efter bara nån vecka minskade vi till 1.5 timme, annars är nätterna helt omöjliga och hon vaknar såhär tidigt som imorse. Dessutom blir det en ond cirkel eftersom hon vaknar så tidigt och blir ännu tröttare dagen efter osv... Rickard pratade med dem på dagis och det hade tydligen varit en vikarie som inte tänkt på det, som låtit henne sova. Kvittar mig vem som lät henne, bara det inte blir så i fortsättningen. Det är en så pass liten avdelning på dagis så det är inte så svårt för dem att hålla koll såna saker.

Det var en otroligt glad liten unge som satt här med mig imorse iaf. Hon är så go just på mornarna, hennes bästa tid på dygnet verkligen. Blir att hon gör såna saker som man kan leva på en hel dag, och det är verkligen småsaker.

Lilla pyret i magen lever loppan där inne iaf. Har ett sånt otroligt tryck neråt, både bak och fram och varje spark är som en mardröm i nuläget. Känns att barnet flyttar sig neråt och mina förvärkar börjar bli olidliga. De är av en helt annan karaktär än med Ronja. Den här gången, när en värk börjar känner jag det först genom att det börjar bulta från tårna upp i nacken, att jag känner pulsen ökas liksom. Sen känner jag värken i magen men den går ut i ryggen och blir som värst där. Sen trycker det på neråt med en otrolig kraft och bultar och bultar och bultar. Blir alldeles matt i huvudet av bara en. Sitter i typ 40-50 sekunder. Och kommer, om jag bara ligger en hel dag, var 20:e minut. Är jag igång och har gjort nåt, räcker med att ha tagit mig ner till bilen, kommer de med 5-7 minuters mellanrum istället.

Vi började prata lite om resten av sommaren. Blir igångsättningen som vi tror, är det precis i månadsskiftet juni/juli, vilket betyder att vi kan åka ner till skåne lite tidigare och få lite mer tid där nere. Något som jag verkligen längtar efter.
Blir jobbigt att sitta i bil så länge bara några veckor efter förlossningen, men för att komma ner och få vara där nere så länge, gör jag det gärna. Blir ju ändå många många pauser på vägen med två små i bilen. Måste ju stanna och amma en del, kanske blir en liten som är sugen på att ligga långa stunder vid bröstet varannan timme, vi får se. Ronja behöver rastas också. Känns dock skönt att hon kommer ha sin stol i framsätet, då hon sitter mycket bättre där och är mer nöjd.

Längtar efter att kunna låta Ronja springa fritt i vejby och bara få njuta av att vara barn. Precis som jag själv gjorde där. Att hon kan springa naken och leka hela dagarna. Ska bli helt underbart. Jag längtar efter middagar på altanen, med utsikt över solnedgång och hav. Att sitta i en stol på altanen och amma mitt lilla pyre och få läka både fysiskt och psykiskt efter den här pärsen.
Tror inte det finns nåt ställe som hjälper mig mer med läkningen än Vejby. Det är min terapi och jag skulle gärna stanna där länge länge länge. Uppleva fler årstider än bara sommaren. Förhoppningsvis blir det så sen när vi flyttat ner till skåne också.
Det som är bra med att vara nere halva juli och typ hela augusti, är att man faktiskt kan se de första skiftningarna från sommar till höst. Man ser ljuset ändras och färgerna i trädgården börjar sakta ändras. Det är andra grönsaker som skördas, andra frukter som blir mogna.



Oh vad jag längtar!!!


2010-06-07 @ 19:51:02

Smärtsam dag

Nu är jag hemma och ligger nerbäddad i sängen, efter en otroligt smärtsam eftermiddag. Det gick bra på första besöket hos läkaren och sjukskrivningen är klar fram till beräknat förlossningsdatum 14/7. Eftersom de nog sätter igång mig innan så borde det ju räcka. Efter läkarbesöket insåg jag och min svärmor att det inte var lönt att åka hem utan att vi skulle åka till willys. Hon skulle handla och jag fick snällt vänta i bilen i värmen, för att inte överanstränga mig.

Trodde att det skulle gå bra att sitta där men fick mer och mer ont efter en stund. Tänkte att jag kunde vila lite på sjukhuset sen.
Väl på sjukhuset och avdelningen, säger de att det kommer ta ungefär 3 timmar för mig idag. Först ska jag vila lite, sen få droppet och sen vila igen. Inget annat än för Maggan att åka därifrån och istället skicka Rickard för att hämta mig sen.

Fick komma in i ett rum på avdelningen men fick efter 20 minuter byta. En timme efter att jag kom, satte de nål och dropp. Fick veta att de kommer ta nålen på mig varje gång så ska få ny två gånger i veckan ett tag framöver, känns ju lagom kul, kommer se ut som en knarkare eller nåt.
Den här gången satte de nålen i handen och lät droppet rinna fortare än de gjort tidigare, vilket min kropp nog reagerade på. Fick rätt mycket sveda när det rann och efter droppet blev jag galet illamående. Har inte reagerat nåt alls på det tidigare så det var ju lite synd.

Sen efter ett tag kom Rickard och hämtade mig, vid det laget hade jag så ont av foglossningen att jag inte kunde lyfta fötterna när jag gick med kryckorna, så stapplade mig till parkeringen där han väntade.
För er som vet hur sjukhuset i Karlstad ser ut, låg jag på avdelning 14 på 4 våningen i en lite avstickande byggnad. Så ner därifrån, sen vidare mot förlossningen där hissen till parkeringen är. Och därifrån ut. Det är en bra bit att gå om man har så ont som jag hade.

Väl hemma fick jag potatissallad och grillad kyckling, kunde tyvärr inte äta så mycket då illamåendet sitter i. Räknar med att jag inte blir av med det idag iaf. Smärtan är lika illa som innan också, har så ont i blygdbenet och bak i bäckenet att jag tror jag spricker.
Den här veckan blir lite tuff också, enda vilodagen blir imorgon, sen är det läkarbesök till höger och vänster.

Nu ska jag mysa med min man som tyvärr verkar hängig fortfarande, vi satsar på att vila och antiförkylningsgrejor gör susen och att han är frisk snarast!!!

Ha en fin kväll alla!!!!

2010-06-07 @ 10:51:21

Sjukhus...

Uppdaterar lite om vad dagen har att ge.

Har haft en otroligt jobbig sömnlös natt, varför skulle det ändras liksom. Börjar bli så trött nu på att inte få sova mer än en-två timmar sammanhängnade. Verkar ju kvitta om jag tar sömntabletter eller ej i nuläget. Märker knappt att jag tar dem ens.

Har skrivit färdigt opponering och försvar till kursen så nu ska nog allt vara klart och jag kan stänga av den helt. Skönt då den har legat och jobbat i bakhuvudet nu ett tag.

Om ett par timmar kommer Svärmor hit och ska hjälpa mig till läkaren för att förnya sjukskrivningen. Sen var det tänkt att vi skulle fixa med bebiskläderna, komma på nåt bra förvaringssystem till dessa. Nu vet jag inte riktigt hur något blir. De ringde från specmvc och sa att jag idag klockan tre ska till den avdelningen där jag var inlagd för att få min järnbehandling. Så de har iaf kommit fram till något men jag vet inte hur det blir i fortsättningen.
Detta betyder att eftermiddagen blir lite konstig. Vet inte om de sätter nål på mig och ger via dropp eller om det blir via spruta. Är ju rätt olika saker och tar rätt olika i tid tror jag. Droppet brukar ta 1.5 timme ungefär. Spruta vet jag inte hur de gör ifall de ger mig, eftersom det står uttryckligen att det ska ges långsamt.

Det känns jätteskönta tt de tagit tag i det här och verkligen försöker fixa nån bra behandling i tid. Just nu är jag så trött så jag känner att jag bara gör vad folk säger till mig utan att tänka, som en zombie.
Har överansträngt mig grovt i helgen och vet att jag gjort saker jag absolut inte ska göra, men det är svårt att ligga halvt förlamad när man har en liten tjej som inte vill något hellre än att leka med mamma. Just nu vet jag verkligen inte hur det ska gå de kommande veckorna fram tills den vecka de sagt för igångsättning (om kroppen är redo). Det känns totalt oöverkomligt att orka med allt nu och jag hoppas verkligen det löser sig.

Helgen har i övrigt varit otroligt mysig och vi tackar Maggan och P-e för allt! Skriver mer ingående ikväll tror jag.

Tyvärr verkar det lite som att Rickard är på gång att bli sjuk också, vilket gör mig lite rädd. Hur sjutton ska vi fixa allt här hemma då? Hur ska vi få saker att gå runt om han är tvärdäckad ett par dagar? Usch jag vet verkligen inte.

Just nu känner jag mig som en liten flicka som bara vill ha mamma och krypa upp i en famn och höra att allt löser sig och att nån annan sköter allt så jag inte behöver tänka på det. Att bara få gå och lägga mig och sova fram tills allt är klart. Men det funkar ju inte så och jag är en vuxen människa. Måste försöka lösa saker till det bättre helt enkelt, vet bara inte hur.

Känner också att det här verkar bli en gnällblogg och det är jag lite ledsen över, det är inte det som är meningen och jag hoppas att alla läsare stannar kvar tills efter förlossningen då det blir andra bullar. Försöker göra positiva inlägg och skriva om saker som gör mig glad också. Hoppas jag lyckas ibland iaf!

2010-06-04 @ 20:26:53

Helgplaner!

Ja nu har det till och med blivit ordentliga planer för helgen. Ikväll är vi bara hemma och myser, Ronja somnade med pappa i soffan, och då menar jag att pappan somnade också, slänger in en otroligt fin bild på detta mys!



Rickard lagade mumsig kyckling med ris och bea idag, det tycker vi om. Ronjas andra kindtand har kommit upp nu, har nog gjort under dagen, så hon har rätt ont och blir lite sur emellanåt, men har överlag varit helt galet mysig idag.
Nu lite senare har jag tagit en härlig dusch och Rickard har fått pröva på hur det är att raka någon annan för en gång skull, ville raka benen så man känner sig lite sommarfräsch iaf, är imponerad över resultatet med tanke på att det var hans första gång:P

Nu till planerna för helgen!
Imorgon åker vi till Karlskoga till Rickards föräldrar, Kände att det kunde vara mysigt att vara nån annanstans och bara vara, nånstans där jag inte tänker lika mycket eller känner mig lika "handikappad". Väl där drar vi oss nog till stranden och myser massa. Stannar till söndag. Vet inte heller hur länge vi stannar på söndag, men det kan kvitta. Har ju inte bråttom någonstans, men käkar iaf middag hemma. Ser fram emot ett mysigt dygn och att få låta Ronja springa naken på gräsmattan massa. Hon behöver få lufta och känna sig somrig!


Nu till något helt annat. Det är ju så att jag fick järn via dropp på sjukhuset, och ska fortsätta med det nu när jag är hemma. Men enligt läkaren ska jag då gå till vårdcentralen ett par gånger i veckan och få det intravenöst. Jag fick en remiss som jag skulle visa för distriktsköterskan och det skulle gå så smidigt förstod jag. Men när jag ringde till sköterskan, snäste hon av mig och var jättesur, sa att nä det är läkaren som ordinerat det på sjukhuset som ska ta hand om den behandlingen, vi har inget med det att göra. Detta hände precis när jag kommit hem från sjukhuset och jag kände hur all kraft försvann igen och ringde och storgrät hos Rickard en stund innan jag kunde samla mig. Ringde till avdelningen där jag precis bott en vecka och pratade med en av sköterskorna där. Hon sa att jag skulle ringa spec mvc och kunde inte dom hjälpa mig skulle jag ringa tillbaka.
När jag pratat med spec, kände jag mig någorlunda nöjd igen. Sköterskan jag pratat med där, är den första jag stött på under mina två graviditeter som direkt varit vänlig och hjälpsam och som jag verkligen har känt försökte. Hon sa att det här har hänt nån gång förut och att det absolut inte ska ligga på mig att lösa det här så att hon skulle ringa till läkaren jag haft på avdelningen och kolla upp det en gång och sen prata med vårdcentralen och ordna allt och sen ringa mig.
Efter några timmar ringde hon och sa att läkaren sagt att det trots allt är vårdcentralen som ska sköta allt. Och att hon inte fått tag på nån på vårdcentralen, de hade gått om varandra hela eftermiddagen. Hon ringde tillbaka idag, nu på eftermiddagen och beklagade att det dröjt så länge. Hon sa att det här har blåsts upp till en rätt stor grej och att ledningen på sjukhus och vårdcentral nu var inblandad för att det absolut inte får gå till såhär. Hon var verkligen vänlig och sa att det såklart inte känns kul för mig att gå till vårdcentralen nu när de inte vill ta emot mig. Så efter ett ledningsmöte på måndag skulle hon ringa mig och berätta vad som händer, och är vårdcentralen fortfarande så kinkiga som de är nu, skulle jag få komma till spec mvc och få min behandling. Hon sa om och om igen att jag inte ska tänka på det och att hon löser allt åt mig så det blir bra.
Älskar att äntligen fått träffa ett guldkorn inom vården. Har varit otroligt mycket på sjukhus och vårdcentraler i mitt liv och att äntligen få det här bemötandet känns underbart, samtidigt som det känns trist att det dröjt så länge.
Bara en liten inflik liksom!

Nu ska jag mumsa lite nektarin och annat gottis. Om ett par timmar börjar medicinen verka och jag kanske får sova några timmar!
Hoppas ni har en fin fredagkväll och att ni njuter av varandra och sommarvädret!

2010-06-04 @ 08:11:24

Försöker börja om

Typ en vecka sen jag skrev nu. Var inlagd fram tills i onsdags eftermiddag så har inte direkt haft tillgång till uppkoppling. Nu när jag varit hemma har jag verkligen bara sovit och sen ägnat all vaken tid åt Ronja och Rickard.
Jag blev utskriven för att läkarna trodde jag skulle må bättre psykiskt av att vara hemma ett tag och att jag då skulle kunna sova trots smärta.
Tyvärr blev det hela fel. I onsdags när jag kom hem, har jag nog aldrig varit lyckligare över att komma hem. Jag njöt hela eftermiddagen och kvällen med mina älskade. Natten bjöd inte på någon sömn tyvärr och försökte ta igen det igår förmiddag. Har fruktansvärt ont och känner att jag gör alldeles för mycket fysiskt.

Igår var dagen jag peppat för länge. Ronjas dagisavslutning, som jag verkligen ville vara med på. Ronjas farmor och P-e kom och hämtade Ronja från dagis lite tidigare och kom sen hem till oss och spenderade ett par timmar där innan avslutningen. Sen kom Rickard hem och vi bestämde att han skulle köra mig till dagis, för er som inte vet, så ligger dagiset ungefär 3 minuter från oss. Man går ut genom det garage vi bor ovanpå, och sen är man typ vid dagis. Men det var bra att han körde dit. Väl där drog Rickard och dagispersonalen fram en stor skön korgfåtölj som jag satt i hela tiden vi var där, mycket mysigt och hade nog bäst plats av alla!
Det var underbart att se Ronja dona och hålla på med sitt, med sina kompisar. Jättekul att få se lite av hennes kompisar också och deras föräldrar. Jag ser inte nån ju eftersom jag aldrig hämtar och lämnar. Efter mycket grillad korv och massa kakor och tårtor började vi packa ihop. Ronja skulle ju sova såsmåningom och Rickard och jag behövde handla. Vet att det var ett otroligt dåligt drag av mig, men gjort är gjort.  Handlade kort och snabbt och var hemma efter bara en liten stund. Ronja var i full gång, trots extrem övertrötthet. När farmor och P-e åkt, satte vi oss i soffan alla tre och Ronja myste in sig hon Rickard. Efter en kvart sov hon som en stock. Alldeles perfekt.

Då insåg jag hur ont jag egentligen hade och hur illa allt jag gjort hade fått mig att må. Låg resten av kvällen i sängen med Rickard och löste korsord och kved av smärta. Trodde jag skulle kunna somna okej, men smärtan hade överhanden. Detta följdes av en Ronja som vid halv tolv tiden ville in till oss, och dessutom en Rickard som snarkade något fruktansvärt. Utan att jag visste ordet av satt jag och storgrät av smärta och sömnbrist i sängen.
Gick på toa och insåg att delar av slemproppen släppt, vilket det ju kan göra långt före förlossning, men gav mig lite hopp om att det kanske kan vara över snart. Tillbaka i sängen insåg jag att jag aldrig kommer få sova. Så försökte få med mig så mycket kuddar och täcke som möjligt och packade mig ut i soffan. Där låg jag resten av natten och tittade på alla serier som går på tv under en natt. Allt från beverly hills 90210 till mordkommissionen....
tio över sex hade jag inte sovit nåt och Ronja och Rickard kom upp. Ronja var mysig och ville gosa med mig och vara med mig så försökte så gott jag kunde tills de skulle gå.
Nu ligger jag i sängen och undrar hur jag ska ta mig igenom dagen. Hoppas att jag kan sova större delen av dagen med massa smärtlindrande (får tyvärr inte ta så mycket som jag behövt).

I helgen blir det lugnt, såklart, som det kommer vara kommande månaden, men jag hoppas och önskar att vi kan tillbringa hela helgen vid stranden här utanför. Känner att jag behöver vara utomhus, det är ju bara att placera mig någonstans liggande så kan jag vara där sen. Kräver inte så mycket mer. Lite glass och dricka bara. Men vi får se om det går.

Har sista kampen med kursen jag läser också. Måste skriva försvar på vad en i gruppen skrivit om min uppsats och sen göra en opponering på hennes. Vet inte hur jag ska orka, försöker ta mig orken och samla ihop mig själv och allt, men jag är totalt kraftlös och mår bara dåligt. Så vi får se.
Nu är det dags för tabletter och sen vill jag bara sova, hoppas att det går.


Slänger in en bild på trollungen när hon somnat efter en lång utedag igår



bloglovin
RSS 2.0