2010-04-28 @ 20:29:29

Nybakt bröd och slagsmål

Nu luktar det nybakt bröd i hela lägenheten, en underbar doft som jag gärna känner varje dag, eller vad säger ni?
Eftermiddagen med mina kära gick snabbt. Maten blev riktigt god och lyckad. Gjorde en så kallad Makarotto:

4 pers
4 dl idealmakaroner
500 g tärnat bacon
2 dl gröna ärtor
2 dl cremé fraiche
3 dl finriven parmesan
1/3 purjolök
salt och peppar

Koka makaronerna och häll av.
Knaperstek baconet och lägg på hushållspapper för att fettet ska rinna av. Fräs strimlad purjolök i en stor panna. Blanda därefter i bacon, ärtor och makaroner och rör runt. Ha sen i cremé fraichen och tillsist parmesan. Låt gå ihop sig några minuter, salta och peppra och servera sen!

Jättegott, jättelätt, perfekt för både vuxna och barn.

Efter maten och efter Ronjas bad, satt vi en lång stund och bara myste, det var en riktigt trött tjej vi fick hem idag, tror det beror mycket på vädret, och sen såklart det jag skrev om imorse, sömnen...Vi höll igång henne en bra stund iaf och hon somnade kvart över sju, alldeles lagom.
Då hade jag precis stoppat in två morotslimpor i ugnen och doften började sprida sig i lägenheten. Tyvärr blev inte limporna (enligt mig) så lyckade, de stod lite för kort tid i ugnen och jag tyckte det blev lite degigt. Men det var första gången jag bakade just detta bröd och första gången jag använde mina nya brödformar, så får skylla på det. Rickard slukade snabbt två mackor och tyckte det var jättegott så helt dåligt kan det ju inte varit. Han var mycket nöjd över att han gift sig med just mig...

Sista timmen har jag blivit totalt mörbultad.
Av mitt ofödda barn. Liten har kilat fast huvudet långt ner innanför blygdbenet, en fot i ena sidan och den andra under ett revben. Sen trycker h*n ifrån med foten under revbenet och studsar så emellan att slå i blygdben och urinblåsa, och att kicka revbenen. Var värsta "slagsmålet" hittills och förväntar mig inte att det blir lättare. Rickard storlog och sa att han kände igen den där ställingen från en viss annan liten dam....Ja Det är ju ingen tvekan om att ungarna är lika. Den här har så mycket för sig som är så likt Ronja, samtidigt som mycket är helt annorlunda och den här lill* känns mycket starkare. Ska bli så spännande att få se vem som gömmer sig inne i magen på mig. Längtar otroligt nu.
Blir ett bildlöst inlägg idag och jag ligger nu i sängen för att vila ryggen ordentligt. Blir nog en varm vetekudde om en stund också. Sen Greys!!!

Sov så gott mina kära!
bloglovin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0