2010-07-30 @ 23:07:30

nattinatti

Godnatt på er alla.
Här blev det film på tv istället, "Oss torpeder emellan". Och nu kollar vi Battlestar Galactica.


Ronja sover oroligt så hon hamnar nog i vår säng snart...Embla har stökat och bökat en del, men efter en kaskadkräkning på mamma verkar hon lugnare. Jag är dödstrött och vill bara sova, men har en känsla av att hon vill ha mat snart...

Jag är fundersam över mitt högra bröst. Känns inte som det är stopp nånstans längre. Jag är bara så öm i bröstet att jag knappt kan röra det, det är inte massa mjölk i heller, rätt tomt i nuläget då jag försökt pumpa. Men det är svårt med det bröstet också, för Embla verkar inte gilla att äta från det, hon brukar böka och vill hellre ha det andra. Som jag tidigare skrivit har hon svårt att ta rätt grepp på det högra och jag får därför väldigt ont när hon ska äta därifrån. Men vet inte vad vi kan göra åt det?! Försöker hjälpa henne med greppet men lyckas inte.Jaja, nu är det sovdags, iaf till lilla fröken vill ha mat!!!

2010-07-30 @ 20:00:05

Fredagsmys

Nu blir det fredagsmys för hela slanten, då båda barnen sover. Något som inte inträffat på kvällen tidigare.

Embla har varit jättevaken idag och jag tror vi lyckats vända hennes dygn till något som liknar Ronjas. Nu tror jag hon sover ett par timmar, sen mat och sen blir det som en vanlig natt med henne matning 2 eller 3 och sen igen vid 5 eller 6.

Rickard kom hem och hade köpt en film till mig för att jag skulle bli frisk. Han köpte Alice in Wonderland. Den nya med Johnny Depp. Vi fick aldrig sett den på bio och jag har verkligen velat se den länge! Så nu blir det mys och förhoppningsvis lugn och ro.

Vi tackar även farmor för fina presenter till barnen, bilder kommer imorgon, och en liten minitrisslottvinst till Rickard och mig. Skrapade ihop 50 kr, så blir en ny lott iaf!

Nu vill jag bara att huvudvärken och smärtan i bröstet ska försvinna, men penicillinen borde råda bot på det mesta.
Sömn vore bra också!!!

2010-07-30 @ 10:32:46

innedag

Embla och jag har en innedag idag. Min feber gick över 39.3 igår och jag började bli rätt orolig. Under natten har jag börjat få ont i ena bröstet och känner att det legat i kläm ordentligt någon gång senaste tiden. Är jätteöm och har konstaterat mjölkstockning, dock är det andra bröstet nu, inte samma som sist.

Börjat med kåvepenin igen och hoppas på att slippa det här nu, jag är så jäkla less och bitter för att det blir såhär. Vill få njuta av allt den här sommaren och inte ligga inne och må kass.

Skönt att det inte är nåt annat, men lika frustrerande ändå. Ammar som en tok nu, synd bara att mitt lilla troll inte är så jätteglupsk. Vi har börjat få in fasta tider också så är svårt att få henne att amma mer. Men får kanske pumpa lite också så löser det sig. Tycker inte jag har så mycket hårt i bröstet, har mest jätteont.

Nu ska jag bli frisk iaf och sen ska vi ut och fira bröllopsdag med hela familjen på söndag och sen åka till mamma på måndag morgon.

Idag är Ronja 1.5 år och Embla 4 veckor!!!

2010-07-29 @ 17:50:31

febern stiger...

...Tyvärr stiger min feber och jag mår riktigt risigt igen, förstår inte hur det är möjligt. Slutade med penicillin för en vecka sen och har nu 38.6 i temp.
Gör inget åt det idag förutom vila, men imorgonbitti, ringer jag min barnmorska i karlstad och frågar om råd. Jag orkar verkligen inte, vill ju njuta. Börjar oroa mig för nån allvarligare infektion också...

2010-07-29 @ 15:07:48

Hon växer

Ja, mitt lilla minsta troll växer. Idag, dagen innan hennes fyraveckorsdag, väger hon 4040 g och är 52.5 cm lång. Växer inte så snabbt som Ronja gjorde, men Embla helammas och det gjorde inte Ronja. Dock släpper inte riktigt förkylningen så det blir att ringa barnmottagningen inne i ängelholm och be om råd. Hon är pigg och fin, men har massa grönt snor och slem så bvc-sköterskan tyckte vi skulle ringa. Känner mig omotiverad och orolig av tanken på att ringa, hon känns ju inte så sjuk...Men ringas ska det, så mammas minitroll inte är sjuk för länge!2010-07-29 @ 08:34:39

Bvcdag

Ja, idag är det torsdag, och för oss innebär det att åka och väga och mäta Embla. Vi åker till en bvc mottagning i en grannby med jättetrevliga barnmorskor. Idag ska vi dessutom fråga en del om Emblas förkylning, just nu har hon tjockt grönt snor i hela systemet.
Den här natten har dock varit bästa på nästan en vecka, Embla åt två gånger, en gång halv tre och en gång kvart över fem. Jag är alltså lite mer utsövd och det var verkligen välbehövt då jag igårkväll fick feber och har börjat må rätt risigt, förmodligen av överansträngning och utmattning.
Jag tror att jag överskattar min egen förmåga och tänker att jag är mer återhämtad efter förlossningen än vad jag kanske egentligen är. Har sista dagarna haft ont i ena äggstocken till och från och det har smärtat rätt rejält vid vissa tillfällen.
Just nu sitter Embla i sin babysitter och sover jättegott. Hon är lite svår att få till att sova själv. Hon vill helst ligga i min eller Rickards famn, vilket i längden blir lite jobbigt. Har ju en bärsele som iofs funkar bra, men hon vill bara snutta när hon är i den då hon känner min doft och all mjölk.
Hoppas att hon kan fortsätta träna i sittern lite. Hon verkar nöjd för tillfället iaf!
Det blir nog lite mer småuppdateringar idag då vädret inte är det roligaste, regnar inte men är mulet med risk för lite regn. Idag är också dag att betala räkningar och sådant så blir nog lite datorsittande, kanske kan få in lite bilder på datorn och lägga upp här. Rickard smygtog bilder på Embla och mig igår när vi sov middagslur, kan lägga upp lite sånt b la.
Ronja sitter så fint och läser med morfar. Hon imponerade på mig igårkväll. Vi missade bolibompa och hon blev lite sur så jag sa att vi kunde titta på lotta på bråkmakargatan istället, vilket vi gjorde hon och jag. Hon satt i över en timme och bara tittade på filmen, kommenterade småsaker, skrattade och var helt inne i den. Något som aldrig förr hänt. Hon har aldrig kunnat sitta mer än 15 minuter åt gången. Dock somnade hon inte förrän halv nio, men sov sen hela natten i sin säng, fast de första timmarna i vagnen utanför morfars hus.
Hörde på nyheterna för en stund sen om något absolut vidrigt, i en trädgård i frankrike har de hittat 8 döda spädbarn nergrävda. De tror att det är föräldrarna som grävt ner alla. Varför? så fruktansvärt vidrigt och obehagligt. Hur kan man tänka om man gör något sådant? Det får ju inte gå att göra så.
här är storyn

2010-07-28 @ 08:46:42

Distraherad

Vädret tycks göra mig distraherad och jag får inte gjort det jag planerar att göra. Vill bara njuta av vädret och tänker nu att resten får ligga på hyllan. Önskar att jag haft en bättre mobil så möjligheten att blogga där jag befinner mig skulle öka. Under en dag finns det otroligt många tillfällen då jag tänker att; "oh nu skulle jag velat slänga in en bild eller ett litet uppdateringsinlägg". Blir absolut till att leta efter nya mobiler och försöka få till det så jag kan blogga ordentligt.
Idag hoppas vi på stranden efter en för mig sömnlös natt, eller ja, jag fick 1.5 timme. Embla var vaken mellan 00:30 och 03:00 sen vaknade hon igen 04:30 och ville ha mat. Så jag är rätt slut och tyvärr är min kära make omöjlig att hålla vaken mitt i natten. Man väcker honom, börjar prata med honom och förklara vad man behöver hjälp med, och när man sagt en mening, är han redan avdäckad. Lagom kul....
Just nu ser jag mycket fram emot vår tur nästa vecka. Vi åker nämligen ut till österlen, till min mamma och stannar där 5 dagar. Ska bli jättemysigt, om än trångt då de inte bor i världens största hus:P
Ska bli skönt att få dit Ronja som älskar sin mormor och som framförallt älskar mormors hund!
Hoppas bara vädret blir lite fint iaf så vi kan leva utomhus!
Nu börjar resten av dagen.
Förresten, var har alla kommentarer tagit vägen?

2010-07-27 @ 21:31:02

Gokväll

återigen en underbar solnedgång efter en underbar dag. Vi har lekt massa, myst massa, ätit gott och njutit av livet.
När Ronjas sovtid inträffade, tog vi en promenad och Rickard och jag passade på att sätta oss på pizzerian i byn för en lunch i lugn och ro, då båda barnen sov. Vi fick börja prata om en hel del grejor inför hösten. Började planera en kommande namnfest bland annat.
Bilder från dagen får vänta, då jag sitter med pappas dator i hans hus. Om vi blir här väldigt länge, lägger jag upp dagens imorgonbitti.
Hoppas alla har en fin kväll och lika fint väder som vi har. Nu blir det nog inne resten av kvällen då det blir kyligt när solen gått ner...Embla är fortsatt snorig, men jag tycker hon låter lite bättre. Ronja är bara världens finaste just nu och somnade tryggt i min famn efter lite vaggsånger.

2010-07-27 @ 09:15:54

Tur med vädret!

Ja, snacka om att den här sommaren visar sig från sin bästa sida. Under de 2.5 veckor vi varit här, har vi haft typ 1-2 regndagar och då har det dessutom inte regnat hela dagarna. För att vara svensk sommar är det helt galet. Jag älskar det och vill inte att det ska ta slut. Idag ser ut att bli en underbar dag, dessutom är det nästan vindstilla, vilket är väldigt ovanligt precis vid havet.
Embla är fortfarande ordentligt snuvig, vet inte riktigt vad mer vi kan göra än saltlösning och nässug. Men luften här är nyttig för henne och bara hon inte blir kall, är vi ute hela tiden. Har matat en gång i timmen inatt eftersom hon inte orkar äta så mycket åt gången nu när hon är täppt i näsan.
Ronja ser nog fram emot att få röja idag, om det inte blir stranden blir det nog bad i trädgården i hennes lilla minipool.
Tror att det blir mycket glass också,
PRECIS som en sommardag ska vara!!!

2010-07-26 @ 20:36:06

dagens mångsysslor

en alkoholfri öl, som faktiskt smakar öl,

Rensning av ett antal liter krusbär,och vaggning av oroligt klängigt och snuttigt förkylt barn.

2010-07-26 @ 20:30:19

Busy busy...

...Ja egentligen är vi väl inte så upptagna, men jag tycks aldrig ha tid att blogga.
Det kan bero på att jag lägger all tid och energi på mina älskade. Vi är igång vid 6 på morgonen och sen är det fullt ös hela dagarna. Ronja är hyperaktiv och springer rundor och snackar för fulla muggar hela tiden. Hon trillar och slår sig konstant, blir tröstad i 3 minuter sen är det iväg igen. Tyvärr har hon blivit lite mer pjoskig nu sen Embla kom (rop på extra uppmärksamhet), men det är nåt vi får ta. Hon har insett att om hon smågråter lite och gnäller så fort hon fått ett litet skrapsår, kommer folk springande, inte direkt jag och Rickard, som är vana vid att hon slår sig riktigt illa utan att röra en min.

Hon är för det mesta fortfarande jättego och snäll mot sin syster, men blir ibland lite hårdhänt och lyssnar inte när vi säger åt henne, välkommen trotsåldern!!! hon är totalt inne i den och ja, det är precis så frustrerande som jag tänkt mig.

Embla är ett gull, hon är så snäll och tillåter det mesta även om även hon blivit lite kaxigare och kan ryta ifrån bättre.
Efter mycket om och men börjar vi få rätt på hennes mage. Hon har fram tills för ett par dagar bajsat ungefär 1 gång varannan timme...dessutom har bajset varit grönt, och då menar jag grnt som mörka lövkronor. Vi har varit rätt oroliga över detta, men en barnmorska trodde att det kunde vara så att eftersom hon är för tidigt född, har tarmarna inte funkat som dom ska. Vi är nu inne på tredje dygnet med gult bajs och hon har bajsat kanske 5 gånger om dagen istället, vilket vi är mycket nöjda med.
Tyvärr, har hon åkt på en rejäl förkylning, hon är mega snorig och har svårt att andas, vilket leder till hosta. Tror inte det är någon större fara eftersom hon försöker äta ändå, inte har feber eller är jättedålig på nåt annat sätt. Dessutom har hon ju blivit bättre i magen sen hon blev snorig...
Vi tar det med ro och saltlösning och nässug. Jag vakar på nätterna så är ännu tröttare än jag varit tidigare, men finns inte en chans att jag kan somna när hon är så tät, hon sitter upp och sover i min famn!!

Livet här i Vejby flyter på annars. Jag försöker hjälpa till i trädgården när jag får en chans (blir inte så många dock), försöker göra sånt de andra inte hinner med. Har spenderat en massa timmar med att plocka b la Krusbär och svarta vinbär. Av krusbären blir det sedan chutney och salladskrusbär som pappa fixar och av vinbären blir det sylt och så småningom kanske smaksatt snaps. Mumsigt värre.

Vi åker runt en del på småutflykter och jag försöker röra på mig så mycket jag kan så jag kan bli bra i ryggen och få bort en del extravikt.

Har svårt att fatta att det om en vecka gått en månad sedan Embla föddes. Kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon är verkligen en helt underbar unge och jag är så lycklig att hon kommit till oss, kan inte se mig mätt på henne.

Börjar också inse hur mycket jag, oavsett trotsåldern, älskar den perioden Ronja är inne i. Hon pratar konstant, kramas, myser, leker, stojar, spexar och allt man kan tänka sig. Man börjar se en så otroligt bred personlighet växa fram hos henne och jag älskar den mer för varje dag.

Samtidigt är jag rädd att jag är lite hård mot henne, eller ja, inte hård, men att jag inte har tillräckligt med tålamod. Blir lätt arg eller irriterad på henne. Det beror ju mestadels på utmattning från min sida, men en del är att jag verkligen blir så otroligt frustrerad på henne ibland. Känner mig då som världens sämsta mamma och ångrar mig alltid direkt efter att jag skällt på henne. Inser ju att det inte alltid är det bästa sättet.

Det är jättesvårt att inte kunna ge Ronja vad hon vill ha, vilket är all uppmärksamhet. Visste att det inte skulle bli lätt och hade förberett mig på värre än det är, men önskar hon kunde vara med mig mer. Svårt att ha henne med alltid när hon är så vild, Embla behöver en del lugn, b la under vissa amningsperioder, och Ronja är omöjlig att hålla lugn just nu.

Nu är det dags för amning av min lille mys. Inser att det här blir megalångt inlägg och att jag snart kommer skriva igen. Har otroligt mycket tankar och funderingar i huvudet och bloggen är ju mitt sätt att ventilera.


2010-07-21 @ 13:50:01

Värmeslag

Ja det är nästan så man får det nu. Vi har suttit och njutit en namnsdagsfika i trädgården. Idag är det nämligen Johanna, och det heter jag i andranamn. Vet att det låter konstigt att fira, men när jag var liten, var jag alltid ledsen över att inte få ha något sommarkalas med god tårta och saft och utelek, fyller ju år i mörkaste november. Så därför, blev Johannadagen min sommardag. Vi har en skylt som alltid sätts ut framför flaggstången, flaggan brukar hissas och det blir tårta. Får alltid samma sak av farmor och Erland (farbror), en aladinask.
Det är en fin tradition som alltid funnits med och som jag tänker föra vidare, älskar sommarkalas!

Ronja har ju fått namnet Joanna, som andranamn, så nu firas även hon denna dag.

Idag fikade vi i trädgården i stekande utmattande hetta. Klagar inte, men nu var jag tvungen att gå in med Embla eftersom hon nästan förgås i värmen. Hon har börjat känna av att hon behöver mer vätska och äter fint nu iaf, till skillnad för en vecka sen då hon bara sov i värmen.

Nu ligger hon i vagnen på nedervåningen, jag ligger i sängen med vidöppna fönster och bordsfläkt igång. Ronja och Rickard har gått rakt ner till havet för att bada, önskar att jag kunde följt med, men blir nog bäst om jag stannar här idag.

Annars passade vi på att ta en tur till systemet i förmiddags, och gå en glassrunda i stan. Ronja fick sova i bilen med bildörren på vid gavel då hon somnat på vägen hem.

Vi tvättar massa och hoppas vädret håller, även om det gärna får komma en ordentlig åskskur nu, tror det behövs!

Återkommer när solen inte steker lika mycket

2010-07-20 @ 21:06:42

finfint!

Idag har det varit helt underbart kanonväder, precis som de flesta dagar hittills i sommar. Vi började dagen med frukost i morfars hus. Ronja var superkinkig och vi fasade för en gnällig dag. Blev bättre när hon fick väcka Tilde dock. Lämnade Ronja en timme i morfars och Tildes vård, när Rickard och jag åkte in till äholm för att köpa ett parasoll till stranden. När vi kom tillbaka fick vi veta att Ronja sovit som en stock en stund, tänkte då att dagen får bli lite som den blir eftersom hon uppenbarligen var extremt trött.

Vi packade ihop oss och åkte till min mormor och morfar som har hus på andra sidan byn. Fick fika och lyckades efter många tappra försök söva Ronja igen så hon fick en ordentlig vila idag. Stannade medan hon sov och pratade massa. Jättemysigt att höra morfar berätta massa från militärtiden. Sånt som man bara myser ihop sig till.

Fick lånat ett par böcker av mormor så jag har lite mer läsning i sommar, lite snålt om det hittills, och jag har kommit in i en läsperiod då jag bara slukar bok på bok.

Efter besöket hos dem, åkte vi ner till stranden och mötte upp tilde där. Fick till en bra anordning med parasoll så att jag kunde sitta med Embla på stranden, medan de andra badade. Känns dock jättetrist att inte kunna vara med och plaska.

Vi blev inte på stranden så länge utan packade ihop efter en timme. Tilde och jag tog vagnen med ungarna hem och Rickard körde hem bilen och passade på att handla lite på vägen.
Embla var otroligt missnöjd på vägen så efter bara en kort bit, bestämde jag att jag skulle pröva nåt nytt. Tog upp henne och la henne till bröstet, täckte över med en filt så hon inte fick solen på sig, och ammade hela vägen hem. Det var svettigt och rätt jobbigt för armen, men funkade faktiskt. Så nu vet jag att det också går, även om det inte är nåt jag tänker göra varje dag.

Hemma fick jag passa på att lägga mig en stund, var helt slut och är dålig på att vila. Tänker att jag väl inte har nån anledning att lägga mig, men sen påminns jag om att jag faktiskt nyss fött barn och att jag dessutom går på penicillin.

Medan jag vilade, fixades det middag här. Pappa och Tilde hade varit i fiskaffären i Magnarp och köpt massa rökt makrill. Till detta var det egen nypotatis, egna sockerärtor, morötter, gräddfil med gräslök och ägg. Totalt ljuvligt gott och riktig sommarmat.

Ronja åt med god aptit och lekte länge efter maten. Tillslut, vid halvåtta tyckte jag att hon började bli lite väl vinglig i rörelserna. Rickard gick iväg och gjorde välling och jag satte mig med henne i en stol utomhus vid bordet och sjöng vaggvisor. Vi satt en lång lång stund och sjöng och tillslut hade väl inte bara Ronja somnat utan alla vid bordet verkade något sega...

Nu har vi tagit kväll, Ronja är inburen till sin säng, Embla sover i vagnen tills hon vaknar för mat, Rickard och jag ligger i sängen och småkollar tv. Vi har haft en jättefin dag och tackar för vädret än en gång. Jag har fått ordentligt med sol också, är både brun och lite röd!

Dagens, blir en på vart barn!


mår bra av att sova ute!!!


Ronja tycker att eftersom parasollen ändå inte sitter i sin fot, ska foten fyllas med gräs!

Hoppas ni andra har en fin kväll och kan njuta av sommaren!

2010-07-19 @ 20:00:27

Ronjatrollet!

Dagens härliga bild på Ronja med sin fina kanin som hon fick av Mats och Mimmi för ett par veckor sen. Embla fick en i mindre version!


Som ni ser är det en väääldigt trött tjej på bilden, men hon har nog haft en kanondag också. Somnar nu på pappas axel!

2010-07-19 @ 16:04:28

bus

Ronja och jag busar och myser med kameran


något trött och sliten mamma, men mycket glad unge!

2010-07-19 @ 07:57:37

Utflykt?!

Idag är det en sån där rätt typisk svensk sommardag. Solen lyser litegrann då och då, det blåser en hel del och molnen ser rätt mörka ut. Vi känner oss sugna på att åka iväg någonstans och hitta på nåt. Har egentligen inte så höga krav. Men att åka iväg någonstans med två små är planen iaf. Ronja behöver springa av sig, så att åka till något instängd är ingen idé. Nä, utomhus, eller inne på något lekland är det som får gälla. Någon som har några tips på vad som kan hittas på? Gärna i norra skåne, men jag tror vi är villiga att ta en ordentlig tur om det skulle vara så.
Natten har varit sådär. Embla fortsätter sitt eviga megabajsande och bajsade ner hela sig själv och sitt snuggle nest. Lagom kul halv fem på morgonen. Ronja drömde mardrömmar och hamnade som vanligt i vår säng. Men väl där sov hon som en stock. Nu har vi ätit frukost med morfar och sitter som sagt och funderar över dagen.
Ge oss massa tips nu!

2010-07-18 @ 21:41:26

Söndag

Idag blir det inget långt inlägg eller en massa olika bilder. Blir en underbart fin bild på Embla, som nu är otroligt vaken och vill vara med mest hela tiden. Skönt att se att hon utvecklas som hon gör. Jag tycker hon växer något helt galet också.
Ronja är fortfarande lika go med sin lillasyster och har sakta men säkert börjat ty sig mer till mig.

Hon har haft en lite dålig eftermiddag idag och skadat sig ett antal gånger, hon har bland annat stängt en dörr på ena handen. Men det var inget som lite nyplockade hallon inte kunde råda bot på.

Jag stod för maten här idag och gjorde min laxsås med färskpasta. Mycket uppskattat och vi slapp till och med ta hand om disken:P

Imorgon är det ny vecka och tilde kommer tillbaka hit. Skönt för Ronja, som gått och letat efter henne varje morgon. Vi har bara slappat ikväll och somnade en bra stund när Ronja lagt sig. All sömn vi kan få är otroligt uppskattad så vi tackar och tar emot.


Dagens fina lilla Embla!2010-07-17 @ 20:08:20

Dagens


Funderar på att börja med en ny grej!
vad sägs om dagens bild? Med det menar jag att lägga upp en bild var dag som helt enkelt får sammanfatta hur dagen varit/slutat. Kommer givetvis skriva ordentligt och lägga upp fler bilder, men att just en bild i slutet av var dag kan få sammanfatta lite mer ingående. tänkte då även att detta kunde, under de dagar jag inte riktigt hunnit blogga ordentligt under, bli lite substitut. Har en känsla av att jag nu första tiden som tvåbarnsmamma inte alltid kommer hinna med vad jag skulle vilja.
vad säger nu läsare om detta?

Dagens blir iaf den här härliga bilden på Embla. En tjej som numera är 15 dagar, lyfter nacke och huvud själv hela tiden, inspekterar allt konstant, bajsar oavbrutet, skulle kunna ligga vid mammas bröst hela tiden och som passar fruktansvärt bra in i vår familj. kan inte tänka mig livet utan henne. Svårt att förstå att hon kanske inte fötts än om jag inte blivit igångsatt.

2010-07-17 @ 16:28:36

Det går uppåt!

nu börjar jag bli gladare. Efter en stund med skratt och lek här hemma! Jesus Christ Superstar på hög volym massa sång gör saker ljusare. Ronja på sin humörtopp och en Embla som är så otroligt fin!

Nu lite Lisa Nilsson och amning innan promenad till byn för glass och småhandling!

2010-07-17 @ 15:00:43

Tung dag...

...Har en sån där tung dag där allt känns som det går fel. Det märkliga är, att ingenting egentligen gått fel. Allt går bra och vi har det kanon. Jag har ont på en del ställen i kroppen, och har fruktansvärt mycket hormoner i omlopp så det är väl därför som jag känner mig nere. Är fortfarande i stadiet där jag gråter och skrattar om vartannat. Kan titta på Embla och börja storgråta för att fem minuter senare skratta av lycka. Samma sak när jag tittar på Ronja.

Vi fortsätter att mysa till tusen här i Vejby. Idag har det varit lite smådåligt väder, varmt men molnigt och det regnade i morse. Så vi åkte in till Ängelholm i hopp om att hitta nåt kul att spendera lite pengar på, men inte det inte. Dessutom gaaaalet mycket folk på stan. Blev en räkmacka på Torstens och några festis till Ronja på ica. Verkligen storköparna:P

Stötte på Ebba som beundrade Embla en stund, hon beundrade Ronja också och Ronja sken upp som en sol när hon fick visa sin fina lillasyster för nån!

Nu är det mys och läsning och amning som gäller några timmar, en promenad upp till byn tänkte vi hinna med också.

Läser just nu Martina Haags senaste bok "I en annan del av Bromma". Den är sådär lagom bra, otroligt vardaglig vilket kan vara skönt. Har läst halva boken redan idag så den är ju inte direkt svårtläst.
Tänkte försöka mig på att hitta lite kul läsning för resten av sommaren sen också. Mycket rea på stan...

Nu lite fika tror jag!

2010-07-13 @ 12:25:05

Min Embla

kom till världen 2/7 klockan 02:20.Jag har tagit en paus från verkligheten och har sista 10 dagarna bara ägnat mig åt amning, bebismys, Ronjagos och Rickardmys.
Har förstått att många är nyfikna och undrar varför jag inte uppdaterat något alls, sen dagen vi åkte in till sjukhuset.
Jag tänkte skriva en längre förlossningsberättelse lite senare, men sammanfattar nu.

Vi åkte alltså in till sjukhuset för bedömning inför igångsättning. Det skulle då betyda att de skulle kolla om jag var mogen eller tom öppen något. Och efter detta då säga om de kunde sätta igång mig direkt eller om vi fick vänta eller nåt annat. Jag var öppen två cm när vi kom in och bebben var fixerad. De frågade om jag ville bli igångsatt direkt eller om vi ville åka hem och vänta till morgonen efter. Jag hade ju ändå inte fått en blund den natten så jag sa att jag ville att de började direkt.


Vi blev skickade till förlossningen där en barnmorska förklarade förloppet lite mer ingående. En timme efter att vi kommit till sjukhuset, sattes katetern på mig och tio timmar senare föddes Embla.
En helt underbart vacker liten varelse på 3540 g och 50 cm. Hon har världens finaste hår, jättemörkt och jättejättemycket. Trodde inte mina ögon när jag såg det.


Vi fick stanna kvar en natt på sjukhuset då Embla hade ett litet litet blåsljud på hjärtat, som tydligen inte är nån fara och som massa nyfödda har. Det ska försvinna inom 3 dygn och hennes försvann efter 1.5!

Under fredagen kom storasyster och hälsade på, det var en helt underbar syn att se hennes reaktion. Hon blev så glad och var så fin med Embla. Tog genast på sig rollen som storasyster och visade att hon tänkte ta hand om den här lilla varelsen.Jag har mått förvånansvärt bra efter förlossningen. Amningen funkade på en gång och foglossningen började avta rätt snabbt. Det är lätt att glömma att ta det lugnt nu när jag känner sån skillnad i kroppen, så överanstränger mig lätt. Mår väldigt mycket bättre än jag gjorde efter Ronjas förlossning så jag har verkligen inte tagit det lugnt den här gången.

Några dagar efter förlossningen bestämde vi att vi skulle åka ner mot skåne. Så nu, 11 dagar efter att Embla kom till världen, sitter vi här, i Vejbystrand. Vi åkte hit i söndags, och stannar i sex veckor. Känns så underbart att få vara här hela sommaren och bara ta det lugnt. Slippa tänka på något annat än att mysa och lära känna varandra. Embla är verkligen en ängel.

Tyvärr, har jag åkt på en jobbig mjölkstockning och går på penicillin. Har haft hög feber sen i lördags och har verkligen mått dåligt. Det som stör mig är att jag har varit så otroligt försiktig men ändå åkt på skiten. Tror dock att det är min bh som har klämt lite för mycket på bröstet och inte att jag frusit eller något sånt. Det är ju värmerekord ute och känns inte så troligt. 

Nu är det en liten som börjar grymta bredvid mig så det är nog matdags. Blir längre uppdatering senare. Blir mer kontinuerligt nu också, lovar!!!

2010-07-01 @ 12:08:40

Mer bullbak!

Mamma och jag har precis fått färdigt en stor sats rosenbullar. In i frysen med 35 bullar till tiden efter bebisankomst!
Kan det bli mer perfekt? Kanelbullar och mumsiga frukostbullar i frysen. nu blir det några lugna timmar i soffan med korsord och massa mums, innan rickard och jag ska träffa en läkare.
Mamma tar Ronja och med tanke på hur mycket Ronja verkar gilla Mormor just nu, kommer det inte bli några som helst problem. Bara jag som är så otroligt överbeskyddande just nu. Vill bara ha min lilla (stora) tjej hos mig och mysa och vill inte släppa henne när hon går iväg.
Hon ser så stor och självsäker ut när hon går till dagis på morgonen. Med keps på huvudet och skorna på, så vinkar hon och säger "Hej Då!"
Blir lite tårögd. Låter jätteblödigt men ni får tänka på att jag inte bara är mamma, jag är höggravid också, det har sin del i det känslosamma. Undrar hur det ska bli med två små, kommer väl gråta större delen av dagarna, av ren lycka och kärlek.
Nu lunch med färska bullar och jordgubbar och kanske en smoothie!

2010-07-01 @ 00:16:34

svårt att komma till ro...

Ja, det är rätt svårt att somna ikväll. Dels pga smärtor och en otroligt livlig bebis som verkar vilja ta sig ut på ett eller annat sätt ikväll och dels pga alla tankar som far runt i huvudet.

Just nu har jag verkligen inget som lugnar mig eller som får mig att komma till ro.

Mamma och jag har bakat en otrolig massa kanelbullar idag, tror det blev 79 stycken. Tänk så bra att ha i frysen i sommar!
Sen har vi mumsat jordgubbar och spelat kort hela kvällen, lagom avslut liksom.

Var iväg hos C och C några timmar i eftermiddags, grattade A i efterskott, gav present och bara myste.

Skönt att komma hemifrån några timmar och få vara med nära och kära.

Ronja och Rickard kom dit efter jobb och dagis. Ronja med världens fläskläpp. Tydligen hade hon trillat rätt precis innan hon skulle hem och lyckades slå sig rätt illa. Just munnen brukar på henne klara sig, men idag hade hon fått in en fullträff. Vi ska hålla lite extra koll på tuggandet och svullnad så det inte blir för hemskt för henne.

Det var också en väldigt trött tjej som kom hem idag. Har insett att mamma är totalt bortvald för mormor. Trots detta fick jag en mysstund med henne ikväll. Hon somnade i min famn och tittade inte ens åt Rickard eller mormor. Detta är nåt som inte hänt på väldigt länge, så ni kan ju tänka att jag njöt.

Tyvärr blir hennes nattsömn allt oroligare och jag är allvarligt fundersam på hur det ska gå när bebisen kommer. För tillfället sover Rickard i Ronjas rum varje natt efter det att hon vaknat, men vi vill ju att hon ska få komma till oss istället. Hon är så orolig och ledsen på nätterna och vi märker att hon behöver vår närhet just nu.

Frågan är bara hur vi ska lösa sovproblemet. Hade ju tänkt ha vagnsliften bredvid min sängsida med bebisen i så jag lätt kan amma, men jag tror det blir för bökigt med alla oss i sängen redan. Önskar att vi haft den där sängen vi egentligen ville ha. Tyvärr är den för dyr. Vi köper ju inga bebiskläder eller nåt den här gången så önskar vi kunde unnat oss den.

Nu ska jag titta lite på Criminal Minds innan sovdags!

bloglovin
RSS 2.0