2010-02-25 @ 18:56:44

Lasagne och tights!

När jag efter min lugna, sköna och välbehövda morgon drog iväg för att träffa Elin, fick vi en trist överraskning. Munken som vi tänkt luncha på, var stängd...Där inne stod dukade bord men dörrarna var igenbommade och låsta. Vi blev lite småbesvikna eftersom vi verkligen peppat inför denna måltid.
Vi kom över det ganska snabbt och tog oss till Carstens för mumsig lasagne! Satt där en god stund och bara njöt och snackade som aldrig förr. Riktigt härligt att bara få prata av sig med nån som känner en riktigt riktigt bra. Älskar när det trots att det går lång tid emellan träffarna, känns som man setts varje dag i många år!
Hoppas även att vi får se varandra lite oftare nu när vi flyttar till stan.

Efter lunchen, tog vi en sväng på H&M då jag verkligen behövde införskaffa en lite tjockare mammatröja. Alla mina vanliga tjocktröjor är med blixtlås, och dom går liksom inte att knäppa längre. Hittade till min (och Rickards) stora glädje en jättemysig stor tröja på rea för en hundring, den åkte med och sen drog jag med att par bomullstights. Har ett par svarta sen innan men idag fick det bli gråa. Nöjd med mitt köp traskade jag till konsum och Elin gick hemåt. Handlade det som skulle handlas, plus lite gravidimpulsköp (sånt man bara måste ha för att man bara för en minut är sugen på det). Åkte sen hemåt med ipodlurarna i öronen. Det var längesen jag hade ipoden igång, blir liksom aldrig när man har Ronja, hon sover så sällan när vi är ute så blir aldrig av. Idag spelades Joshua Radin, Billy The Vision, Priscilla Ahn och Hello Saferide på hög volym.
Priscilla Ahn är en verklig favorit just nu. Blir så lugn och lycklig av hennes röst. Tänker massa på Louise när jag hör henne sjunga.

Till middag blev det falukorv och makaroner, Ronja njöt och åt nog lika mycket som jag, underbart att se att hon älskar mat. Nu har hon och Rickard badat och trollungen ska snart sova. Hon är så fin min lilla tjej, blir alldeles varm när jag ser på henne. Trots att hon ibland är helt knäpp.



Nu sitter jag med svägerskan i telefon och snart ska Rickard och jag försöka få lite mer packat. Idag blir det alla kläder, förhoppningsvis!

Ha en mysig kväll folk!

2010-02-25 @ 10:08:58

Vet att jag är dålig!!

Ja nu har jag fått skäll för att jag inte skrivit på ett tag. Men den här veckan har jag varken orkat eller hunnit. Har suttit vid datorn kanske en timme om dagen och då passat p åatt kolla mail och sådant viktigt istället.

Kan ju börja med en liten veckosummering?!

I måndags, var vi bara hemma hela dagen. Jag har varit så otroligt förkyld och kände verkligen inte för att gå utanför dörren. Ronja är så bra på att leka själv nu, bara jag ligger bredvid och visar att jag inte går nånstans.
Vi hade några mysiga sovstunder på dagen och gosade ihop oss riktigt ordentligt.

Tisdag var Ronjas farmor här och hjälpte till. Jag tog fart och packade ner de flesta prylarna och böckerna och plocket i sovrummet, medan farmor packade ned porslin i köket. Ronja hjälpte till på sitt eget lilla sätt, genom att plocka ut alla slevar och stekspadar ur lådan där dom hör hemma, och vispa runt i sina skålar!
När kvällen kom och Rickard kom hem var min kropp helt död och slut och jag hade fruktansvärt ont så fick lägga mig direkt och låg sen i sängen hela kvällen. Förstår inte varför man ska ha såna problem när man är gravid? Känns så onödigt.

Igår-Onsdag, hade Ronja och jag bestämt att vi skulle till öppna förskolan och sen träffa E och B på stan för en fika.
Men när Ronja och jag satt vid datorn en sväng tillsammans och sjöng och dansade till Dia Psalma - Norrsken, och jag menar, verkligen dansade och Ronja var i full gång, så på en minut nickade hon till och somnade tvärt. Så då fick planerna göras om och vi stannade hemma till strax efter lunch.


Efter lunch när jag stod i badrummet och gjorde mig iordning började jag undra varför det inte kom nån Ronja och ville vara med. Hon brukar alltid gå ut efter mig och vilja vara i badrummet eftersom det finns så mycket man inte får göra där.
Så när jag fixat iordning hår och smink och gick ut i vardagsrummet blev jag mött av detta

En tjej som krypit ner i sin leksakskorg och satt här otroligt länge, speciellt eftersom hon inte brukar sitta still mer än 5 minuter i sträck annars. Otroligt charmigt iaf.
Ronjas kläder på bilderna är klänning och byxa från Lindex och ullbody från coop!

Iaf, efter mycket lek gav vi oss ut på stan. På bussen in var det outhärdligt varmt och jag var orolig att Ronja skulle göra uppror(alltid lika kul med en 1åring som skriker en 20 minuter lång bussresa) Men istället satt hon bara och vinkade till alla hon såg på bussen och skrattade och charmade alla, ett sånt underbart litet troll hon är!
Det första vi skulle göra på stan var att köpa ett par nya skor till Ronja, hon ska ju börja dagis 10 dagar och behöver allvädersstövlar. Vi hittade ett par jättebra på Vincent som ser ut såhär
Hon blev överlycklig och ville ha på sig dom hela dagen.
Efter skoinköpet tyckte jag att det var dags att jag fick nåt i magen, så vi traskade till bakfickan och jag fick mig en tonfiskbaugette som Ronja glatt hjälpte till att äta upp!!!
Sen tog vi en långrunda på stan och jag fick Ronja att somna sött i vagnen. Sen satte vi oss på cafét för att invänta våra vänner! Ronja sov såklart hela fikan och när vi tänkt gå en runda med en annan vild 1åring tyckte hon såklart att det var dags att vakna och satt sedan klarvaken i vagnen ett par timmar. Vi gick en runda på stan och jag köpte ett par fyndextravantar till Ronja på Kappahl. Sen mötte vi upp med Rickard, handlade och åkte hem.
Blev en kort och seg kväll.
Gladde oss dock åt att få se det underbara guldet i OS.

Idag har farmor åkt till öppna förskolan med Ronja och jag ligger i sängen med latte och gottis och ska om några timmar in till stan och luncha med underbara Elin. Vi tänkte gå till munken
Den här gången ska jag verkligen försöka uppdatera. Helst redan ikväll, har så mycket att berätta och prata om egentligen så är nog bäst för mig själv om jag får skriva av mig lite!

Har insett att jag har en hel del läsare, men vet fortfarande inte vilka många är, så lämna avtryck!!

2010-02-20 @ 22:11:43

Förkyld!

Ja nu har jag inte skrivit på hela dagen. Vaknade imorse med den förkylning som både Rickard och Ronja haft sista veckan, som jag trott att jag klarat mig ifrån. Kunde ju komma mer lägligt....Men o andra sidan så kommer förkylningar väl aldrig när man har tid eller ork att vara sjuk?

Iaf så är jag galet snorig och slut i huvud och kropp. Vi har fått packat lite idag, men mest har vi myst och tagit det lugnt. Fick Robin som middagsgäst idag och jag gjorde köttfärslimpa med potatis och sås. Inte min mest lyckade middag men Det var absolut ätbart.

Nu är det två veckor tills vi är inflyttade i nya lägenheten! Oh vad jag längtar, ska bli så skönt att äntligen komma dit och börja fixa och få iordning.

Nä, nu är jag så trött av allt slem att jag måste försöka sova. Känns som hjärnan ska gå sönder. Hoppas nu bara på en lugn natt från Ronjas sida så man iaf får lite vila.

Skriver ordentligt imorgon!

2010-02-19 @ 08:45:05

snöstorm

Ja herregud vilket väder som drar förbi utanför. Verkar ju inte direkt lätta heller. Alla planer jag hade på att hitta på nåt idag, verkar gå åt pipan. Men vad ska man göra? Ronja sover en sväng nu, helt fel tid att sova men vill hon inte sova längre än till senast 5 på morgonen trots att hon fortfarande är dödstrött så vet jag inte vad man kan göra?! Det funkar inte att ha det så här när hon ska på dagis, för då kommer hon vilja sova precis när hon kommer dit:S


Hmm börjar fasa för att vädret inte blir bättre innan flyttdagen, Ingen höjdare att flytta i såhär mycket snö och dret. bara det är uppehåll!

Våren får gärna komma nu!




2010-02-18 @ 18:36:57

kvällsmys!

Så! Nu är det kväll och jag har lagt mig tillrätta där jag tänkte ligga resten av kvällen. Har så fruktansvärt ont just nu så det blir inte mycket rörelse för mig. Ronja har lekt massa och ätit rätt bra idag. Hon fick faktiskt burkmat idag då Rickard och jag skulle äta bacon och spagetti och jag tycker det är lite för salt för henne att äta rakt av.

Nu har Rickard och Ronja iaf badat och lekt och nu ska hon börja lugnas ner inför natten. Nya nattningstiden är 19:00 och det har vi kört med snart en vecka nu. Det svåra är att hålla henne från att sova för mycket på dagarna, eller ja, från att sova på fel tider. Hon har en tendens att vakna 5 på morgonen och inte vilja somna om, vilket gör att hon vill sova på förmiddagen vid nio/tio, får hon sova då kan hon sova länge, och sen på eftermiddagen vill hon då bara sova en kortis. Men vi har börjat få rätt på det iaf, ingen sömn på förmiddagen, långvila på eftermiddagen och sen senare i säng, vi hoppas att detta i längden kan få henne att sova lite längre på mornarna, för hennes egen skull och för vår.

Jag försöker klura ut något kul att göra imorgon, har just nu idétorka! Öppna förskolan är stängd imorgon och jag antar att de flesta som vanligt har massa annat att göra och inte har tid med oss. Så vi får se lite vad vi gör. Funderar på hur det är i mariebergsskogen nu om det går att gå omkring där och leka där, men då är det ju kul att ha med sig nån. Sen får man se hur vädret är också. Vore mysigt med vinterpicknick och fika i naturen. Nån som vill och kan?
Jaja vi får se...

Vill se med kommentarer förresten, vet att många läser men inte många som kommenterar, vore kul att veta vilka som följer bloggen.


2010-02-18 @ 11:43:22

barnfri och nästintill frisk

Ja, det är rätt tydligt nu att det var någon slags matförgiftning jag fick igår. Har inte kräkt på ett dygn, är lite matt i kroppen och sådär, men har inte några problem att äta idag.
Tur att en i familjen är frisk iaf. Ronja är ju så frisk hon blir typ, alltid snuvig och just nu lite mer än vanligt. Jag brukar alltid få det hon får direkt, men den här gången har jag klarat mig och Rickard har istället blivit extremt förkyld. Han är på jobbet men sitter och snorar och snorar. Kan ju säga att natten inte var jätterolig med honom bredvid sig i sängen.

Idag är Farmor med Ronja och jag får vila. Behöver ju lite extra vila nu när pyret i magen tar all kraft. Sen tänkte jag försöka få en del packat idag också så det är skönt att inte ha en Ronja här som packar upp allt jag packat.

gull

Galet att vi flyttar om två veckor, längtar så galet mycket. Det är 10 dagar tills vi får nycklarna till lägenheten och sen är det adjöss kronoparken och tjena orrholmen. Längtar....


Enligt ultraljudet går vi idag in i vecka 19+0, alltså 20:e veckan...Halvvägs! Har inte insett att tiden gått så snabbt, man märker galet stor skillnad från förra graviditeten eftersom man nu verkligen inte har tid att tänka efter, speciellt inte med allt vi har för oss hela tiden.

magen 18+5

Har verkligen en ordentlig kula på magen nu, tror dock inte att jag gått upp spec mycket i vikt än. Rätt skönt.
Jag måste verkligen få tag på barnmorskan och fixa så jag får byta till en nere i stan, känns inte så lockande att ta sig upp hit en gång i veckan i sommar för att gå på kontroller.

Ska försöka vila lite nu och sen äta lite lunch, passa på att äta utan att behöva hjälpa nån, eller torka golv eller snyta eller trösta samtidigt!

2010-02-17 @ 18:19:53

matförgiftning och vila!

Ja, idag vaknade jag med något riktigt dret. Någon form av matförgiftning tror jag det var eftersom jag nu senare på eftermiddagen inte kräkt något utan det var bara hela förmiddagen. Många av er tror säkert att det var pga att jag är gravid, men det här var något helt annat tro mig!!!
Så när Rickard hunnit nästan ända fram till stan med bussen, ringde jag och sa att tyvärr du får nog vända hem för jag har legat på toa sen du åkte. Och han kom hem och tog Ronja så jag fick vila. Har inte kunnat sova mycket. Ligger och reagerar på minsta ljud hon gör och om Rickard inte tröstar henne tillräckligt snabbt när jag hör att hon verkligen är ledsen och inte bara låtsas som hon gör mycket nu för tiden.
Det är väldigt jobbigt att inte kunna slappna av när man nu har lite tid för att få göra det.

Gårdagen var däremot otroligt mysig. Ronja och jag låg och lekte på golvet i vardagsrummet hela dagen och hade en lång sov/vilostund i soffan på eftermiddagen. Sen traskade vi iväg mot konsum för att möta R och handla lite gott inför kvällen.  Jag hade ett craving på naturgodis och cola!!!





bilder på min mysficka

Väl hemma och efter att maten var lagad och äten var det nästan sova dags för Ronja så det blev inte så mycket pappatid igår, vilket hon ju fick ta igen idag.
Hon har blivit så svårsomnad på kvällarna, vi har börjat lägga henne lite senare eftersom det blir bättre när hon ska vara på dagis och dessutom vill vi gärna att hon sover iaf en timme till på morgonen. Men när vi lagt henne kan det ta en timme innan hon kommer till ro. Hon som alltid varit så lätt...Man blir fundersam och undrar vad som kan röra sig i hennes huvud, speciellt när man ser hur trött hon verkligen är.

Iaf, när hon somnat igår satte R och jag oss för att fylla i alla scheman och inkomstuppgifter inför dagis. Galet vad lost man känner sig i den världen. Så mycket som ska fyllas i för en sån sak.
Jag undrar lite hur inskolningen går till också, det är ju en ny grej för oss och jag har faktiskt inte någon aning om hur man gör. Nån som kan berätta?

Nu har vi alla tre fått i oss lite mat och jag hör hur trött Ronja börjar bli ute i vardagsrummet, jag ligger i sängen. Idag ville hon inte sova middag på eftermiddagen, något som hon brukar älska att göra annars, så vi får se hur det går med allt inatt. Som mat idag blev det kyckling. Köpte en hel kyckling igår på 1.6 kg som vi tinade och delade på mitten, la citronskivor och äppleskivor i och runt om och penslade sen med en smörja av olivolja, soja, allkrydda, salt och citron. Hällde det sista över kycklingen när jag verkligen fått penslat hela. Till det blev det enkelt med Ronjas favorit, broccoli. Dock fick hon inte i sig så mycket mat, kanske tog efter mamma?! Men som vanligt slank en banan ner i hennes mage efter maten. Det ska vara en Ronja till att äta banan alltså!


Har förresten börjat se ordentligt på utsidan av magen när lilla E sparkar nu, helt underbart, idag har hon nog haft det jobbigt när min mage varit så körig.
Avslutar med en ultraljudsbild som iaf en del av er nog kan tyda!


2010-02-15 @ 09:31:29

mysig helg!

Blev aldrig något återkommande inlägg i torsdags. Tiden gick så snabbt och helt plötsligt var helgen slut.
Maten blev iaf jättegod, lät grytan stå och puttra i 3 timmar så den verkligen gosade ihop sig! Ronja hävde i sig med väldigt god aptit.



I helgen har vi haft Serina här, otroligt mysigt! Vi var på stan en massa i lördags och gick runt i solen. Sen har vi ätit god mat och bara njutit.
Ronja blev tyvärr jätteförkyld i fredags och det har varit mycket knövel med hennes nattsömn så varken Rickard eller jag har sovit spec mycket under helgen.


Igår var vi inne och tittade på nya lägenheten, vi ville mäta lite och se så vi får plats med allt vi tänkt oss. Vilket vi nog får. Lägenheten kändes mycket större än vi kom ihåg och vi blev glatt överraskade!
Har en del saker som ska säljas från vår nuvarande lägenhet. Hoppas att det går snabbt och att vi får in de pengar som vi tänkt. Det som ska säljas är bl.a vår stora mysinge hörnsoffa från Ikea. Köpte den hösten 07 och har haft mycket nytta och glädje av den! Sen är det en bäddsoffa som står i Ronjas rum, som är i bra skick. Även vår sängstomme, en dalslev från Ikea ska säljas. Ska lägga in annons på blocket, men är det nån här som är sugen så kan ni ju höra av er.

Idag vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på. Dimman ligger jämntät runt kronoparken och jag känner mig inte jättemanad att gå ut, även om det nog hade varit mysigt med en fika i stan. Får se om någon har tid, annars kanske vi stannar hemma och myser och hoppas på oväntat besök här!




2010-02-11 @ 14:31:38

Trollet är hemma!

Nu har mitt lilla troll kommit hem efter några timmar på öppna förskolan med farmor. Är alltid skönt att ha henne hemma, blir så tyst när hon inte är här.

Själv ska jag starta igång matlagningen då det blir en gryta som ska stå och puttra ett tag. Idag blir det nämligen någon form av viltgryta med grönsaker, lingon och potatis. Improviserar helt precis som jag brukar göra när jag lagar mat, men det brukar bli bäst då.


För övrigt kommer den här bloggen nog handla en hel del om matlagning då det är något av det roligaste jag vet.
Återkommer ikväll med resultat och bilder.

2010-02-11 @ 12:54:03

Ny start!

Ja nu är det dags att börja om. Jag har nämligen insett att jag älskar att blogga, men det senaste halvåret har helt enkelt bjudit på för många överasskningar för att jag kunnat hänga med. Men nu är det dags att börja igen.
Kommer ta ett tag att komma igång och ska få till designen på bloggen lite också.

Ni som känner mig vet att jag har en liten trollunge på ett år, som heter Ronja, här är en bild på en förkyld sådan!



Nu är det även så att det kommer ett till litet troll i sommar, beräknat till 14:e juli. Vi fick på rul förra veckan reda på att även detta kommer bli en flicka. Namnförslaget just nu är Embla, vad sägs?

I vår vardag kommer även en flytt äga rum om tre veckor, till en lägenhet inne i stan istället för långt ut vid universitetet där vi nu bor.
Så samtidigt som vi packar, leker vi till tusen, är gravida med foglossning, och försöker hålla igång en litteraturvetenskapskurs på distans. Det sista får dock väldigt lite tid just nu men det kommer bli lättare när Ronja börjar dagis om en månad. Hon är vad man kan kalla det ultimata dagisbarnet. Ska bli spännande att se hur hon klarar sig!

Så jag hoppas mina läsare från gamla bloggen, www.buggster.blogg.se kommer följa min fortsatta resa, då jag tänker köra igång ordentligt den här gången.

bloglovin
RSS 2.0