2010-08-31 @ 19:10:20

Ingen lust

Idag är inte direkt nån bloggdag. Har ingen lust och ingen ork. Förkylningen blir värre och jag vill bara sova. Var iväg och lämnade Ronja på dagis imorse, sen gick vi en runda. Åkte och veckohandlade sen och då tvärdäckade jag.
Mådde riktigt dåligt, och gick till sängs direkt när vi kom hem. Har legat hela eftermiddagen (lagom kul Rickards sista lediga dag), och nu har jag varit igång några timmar och hjälpt till med barn och städat lite. Ska dock sova snart igen men tänkte att jag skulle slänga in ett inlägg här med några bilder på världens härligaste ungar.

Embla har jobbig kolik idag också vi är lite extra låga.


Rätt gött tror jag


Megaleende med alla fina tänderna synliga!

2010-08-31 @ 10:33:43

Vardag

Idag är det nästan vardag för oss igen. Förutom att Rickard inte jobbar än. Ett barn är på dagis och ett annat är hemma. vi mår gott, förutom en seg förkylning. Men jag tror att jag är den blivit värst drabbad.

Nu bär det av för veckohandling och sen lite mys och röj hemma!!!

2010-08-31 @ 08:01:13

Skrapvinst?

Visst vore det häftigt att skrapa en trisslott och vinna högvinst?

Även om chansen är väldigt liten, drömmer jag fortfarande om det och tänker att ja, men nån gång måste det väl vara min tur.

www.skraplotter.com

Här kan du skriva ett inlägg på din blogg och få ett par lotter hemskickade, varför inte pröva lyckan redan nu?

2010-08-30 @ 20:26:34

Tidig kväll..

Säger faktiskt godnatt nu. Är helt slut i huvudet och kroppen, trots minimal ansträngning.
Rickard och Ronja är hemma, Ronja sover som en stock och Rickard som är lite lullig är rätt trött han med.

Nu hoppas jag bara att Embla tänker sova lite, hon har lite jobbigt i magen och har massa elakt förkylningsslem som ska upp. Men hon har varit vaken i mer än tre timmar så snart borde hon sova.

Imorgon är det dagisstart igen på riktigt och jag vet att Ronja kommer vara överlycklig!

Nu ska jag bara försöka slappna av ordentligt, men har lite svårt för det idag känner jag. Har galen huvudvärk också, vätskebrist och slem tror jag.

Här kommer lite mysbilder på sötnosen från tidigare idag


2010-08-30 @ 17:21:06

Embla och mammadag

Embla och jag är ju själva idag hela dagen, för första gången.

Såhär mysigt har vi en eftermiddag som den här


Gottis till mamma


Medan gullungen sover!

2010-08-30 @ 13:29:41

Komma i form!

Jag vill verkligen komma iform igen. Få bort de sista dumma kilona och känna mig fin och bra. Det krävs en ändring i min kost, om detta ska funka.

Idag är jag ju gräsänkling och Embla är snäll och sover. Så jag och mamma började chatta. Vi kom underfund med att vi båda behöver ungefär samma sak och varför inte slå våra påsar ihop och försöka jobba tillsammans. Har nu suttit och skrivit ihop matsedelel för en vecka framåt, frukost mellanmål, lunch, mellanmål och middag. Blandning av GI och ISO-dieten. Detta, tillsammans med bra motion, i mitt fall promenader till att börja med, ska nog hjälpa till.

Får se hur inne Rickard är på idén, men det är ju jag som lagar maten de flesta dagar och då bestämmer jag vad som serveras, gillar man det inte, får man äta annat! Hehe, nä det blir nog bra!

Fick precis mail ifrån mamma, hon har skrivit en veckas recept hon med så nu har vi två veckor av massa mumsigt. Vi börjar imorgon.

Vill ni så kan jag skriva in alla recept på bloggen så kan in vara med?!


För övrigt känns det rätt konstigt att vara ensam här, saknar Ronja och Rickard, även om det är väldigt lugnt och tyst:P Embla sover som en stock!!!

2010-08-30 @ 11:03:36

Vinn ett smycke från Gobbit!!



Här kan du vinna ett personligt smycke, skriv bara motivering!

2010-08-30 @ 09:11:05

Glöm inte...

Att prenumerera på bloggen

bloglovin

2010-08-30 @ 08:53:57

Höstmåndag!

Det är så himla härligt väder ute, solen skiner och hösten är här, krispig och härlig. Det är nu man vill köpa massa härliga tröjor och halsdukar och mössor och vantar och bara mysa in sig. Tänk om man hade lite pengar över...

Idag får Embla och jag nog hålla oss inne, trots det fina vädret. Vi är inte tillräckligt friska för att gå ut, men imorgon ska det bli promenad av. Idag är sista dagen på Ronjas sommarlov, imorgon börjar dagis. Så när hon är lämnad, ska vi ut och gå!

Älskar höstdagar som denna, då har jag inget emot att vi går mot vinter, men när det regnar hela tiden, som i oktober och november, då vill jag helst gå under jorden. Kunde väl vara såhär hela tiden?!

Förresten, Ronja sov i sin säng hela natten, med några uppvak och sådär, men hon sov kvar hos sig iaf. En stor bedrift för oss. Och Embla åt sista gången klockan 1 sen sov hon till strax efter 6! Vi gillar nya vanor.


2010-08-29 @ 22:10:38

Myskväll

Har nu myskväll med Rickard och Embla. Vi spelar Alfapet och mumsar choklad


Nya favoriten. Riktigt mumsig och man får inte nog av den!!!
Vad gör ni en söndag som den här?

Vi har fortfarande två dagar innan vardagen börjar på riktigt, måste njuta lite extra, trots elaka förkylningar!

2010-08-29 @ 17:18:35

Ronjahistoria

Ronja är så himla duktig. Hon har ett otroligt ordförråd och förstår så mycket mer än man förväntar sig.

Nyss satt hon här och sa åka åka åka, så frågade vi vart hon skulle åka, hon skulle åka till Tilde sa hon, Tilde är hennes moster. Men då sa jag att ja då får du åka långt för Tilde har flyttat till Frankrike och är jättelångt bort, då sa hon Plan, alltså flygplan. Så hon skulle alltså åka flygplan till Tilde.

Tycker bara det är så himla kul att se och höra henne hålla på.

Nu sitter hon och sörplar i sig spagetti och säger samtidigt hej hå hej hå hej hå hej hå hej hå....



Min stora charmiga tjej!

2010-08-29 @ 16:33:24

Praktförkylning

Verkar som både Embla och jag fått den här ordentliga förkylningen, som Ronja också haft. Hon är mycket bättre idag, men Embla och jag är tvärtom riktigt dåliga. Har legat till sängs hela dagen, och mår bara sämre nu på eftermiddagen.

Jag hoppas det är värsta dagen idag och att vi blir bättre imorgon för såhär kan vi inte ha det. Lite orolig blir man ju också, Embla är ju så liten, ingen höjdare med praktförkylning då inte!

Har svårt att få henne att äta ordentligt, eftersom hon är för tät i näsan.
Ovanpå förkylningen tror jag att det ligger en mjölkstockning och hägrar på vänstra bröstet. Lagom kul när inte Embla vill äta, men försöker pumpa ordentligt också.

Ronja mår som sagt bättre idag och Rickard har inte blivit dålig än, han är bara väldigt trött. Håller alla tummar och tår att han slipper bli dålig överhuvudtaget. Imorgon åker dom upp till universitetet för att vara med lite på början av nollningen och träffa lite kompisar. Embla och jag stannar nog hemma och sover ut förkylningen så gott vi kan!

Nu ska jag återgå till mitt saftglas och försöka få i mig något mer. Ska se om jag kan få Rickard att sticka och handla lite gott till mig sen!

2010-08-28 @ 19:22:52

Sjuka familjen

Här är vi sjuka familjen. Alla utom Rickard är dåliga. Hoppades ju på att Embla skulle slippa, men hon är jättesnuvig och hostar som bara den. Inte alls kul när man är så liten. Jag känner mig väl ungefär så liten och ynklig också, har galet ont i halsen, näsan är tät och jag vill helst gömma mig under täcket i några dagar. Ingen rast och ingen ro med två små.

Rickard lagade jättegod mat, hel kyckling i ugn med äpple och citron. Till det ugnsstekt potatis och morot. Mums! Efter middagen badade jag och Ronja länge och massa, jättemysigt med massa bubblor. Nu har vi tittat bompa, Ronja sover och Embla halvsover här bredvid, så gott hon kan när hon snuvar hela tiden.

Kvällen blir så lugn och stillsam som möjligt. Hoppas att båda barnen sover ordentligt inatt så mamma och pappa får vila lite.

Nu ska jag mumsa choklad och gott med världens finaste karl!

Hoppas ni har en fin kväll och att det inte är lika grått och förkylt som hos oss!

<3


2010-08-28 @ 15:25:49

Att räkna till tio..

..Gör ni alla föräldrar det? Alltså när tålamodet håller på att ta slut, räknar ni till tio då för att lugna ner er innan ni tar tag i problemet?
Jag försöker verkligen att göra det, men ibland räcker det inte. Vissa dagar blir jag arg, jag erkänner det. Jag kan bli arg på min 1.5 åring. Är det helt fel? Naturligtvis skulle jag aldrig skada henne eller gå över gränsen, men förbannad kan jag bli. Grejen är att när jag blir förbannad och lyfter bort henne från vad det nu är hon håller på med, vet hon direkt att hon gjort fel. Oavsett hur arg eller ledsen hon blir tillbaka. Kommer hon efter ett par minuter och kryper upp, säger förlåt och kramas. Så nog vet hon att hon gjort fel.

Idag är första dagen, sen Embla föddes då jag verkligen känner att jag inte orkar, att jag vill stänga in mig i ett annat rum ett tag så jag får andas. Kanske är det pga att jag inte mår helt prima i kroppen idag...
Så alla mammor som tycker allt är underbart alltid och aldrig blir arga, ni som tycker det är hemskt att man kan bli arg på en 1.5 åring...Hur gör ni?
Är väl en surfitta och gnällmorsa då, Men jag är iaf ärlig. Och jag älskar mina barn mest av allt trots att jag blir arg, är väl just därför jag blir arg, för att skydda dem från att skada sig?!


Nu ska jag räkna till tio, sen blir det nog mer Pippi, då detta är det enda som är intressant just nu för Ronja...

2010-08-28 @ 12:39:12

Orkeslös

Ja, känner mig rätt orkeslös idag. Har suttit och tittat på Pippi med Ronja hela morgonen och nu har vi bestämt att vi inte gör nån större kraftansträngning idag. Rickard och Ronja sticker och handlar lite gott inför middagen och kvällen medan Embla och jag stannar hemma. Sen blir det nog pussel, rita, film och mys resten av dagen. Embla är jättepigg och leker som bara den i babygymmet, tror hon börjar tröttna nu iofs, men har legat och lekt i typ 1.5 timme!

Har fått tvättat en del också och Ronja tog en tur vid andra datorn och man ser ju att hon brås på far sin, lanar redan!!







2010-08-28 @ 09:37:01

Regniga lördag!

Här är vi alla uppe och har ätit frukost. Vi sitter hela familjen i soffan under mitt täcke och tittar färdigt på Harry Potter!

Idag skulle vi egentligen upp till bunkern på årsmöte, men vi skippar nog det och försöker hitta på nåt bara vi i familjen istället. Ronja verkar må bättre idag, förutom att hon är megasnuvig. Jag har ont i halsen, men tänker ignorera det så länge jag kan.

Det vi ska göra innan vi gör nåt annat, är iaf att betala alla trista räkningar, usch och blä, sen blir det nog en liten tur till Ikea eller Bergvik, kanske bägge delar. Får se vad vi orkar, kanske lunch på ikea kan locka..

gammal bild på mig och Embla när jag låg utslagen i ordentlig mjölkstockning, Rickard smygtog bilder på oss...
Gammal bild på Embla och mig när jag låg utslagen i mjölkstockning. Rickard smygtog bilder på oss när vi tog en tupplur...

2010-08-27 @ 23:45:02

natti

Godnatt från soffan säger jag ikväll. Ronja har 39 graders feber och har varit vaken med oss hela kvällen. Vi har tittat på Harry Potter och de vises sten. Nu ligger hon och Rickard i vår säng och sover. Embla och jag campar på soffan inatt eftersom storasyster är alldeles för vild för sitt eget bästa när hon sover.

Själv känner jag hur förkylningen kryper sig på, har jätteont uppe i gommen, så som man kan få när man är riktigt riktigt förkyld eller har nyst för mycket. Hoppas på en 3 dagarssjuka så vi är friska nästa vecka. Och hoppas att Embla slipper bli dålig.

Nu får vi se om vi får sovit något inatt, Embla leker för fullt här och håller låda. För övrigt med nappen i mun!!!

Börjar bli ok med att hon får napp, bara det inte blir för mycket. Hellre napp än tumme, så får försöka se det positiva. Hon var ju på god väg med tummen och älskar fortfarande att ha sin hand i munnen.

Sov gott och hoppas ni haft en härlig fredag med massa fredagsmys!

<3

2010-08-27 @ 16:15:00

Tänder...

Återkommande ämne när man har småbarn..
Ronja har i många månader dragits med hörntänder som ska upp. Imorse var hon jättehängig och har hela dagen varit otroligt snorig och gnällig, småfebrig och halvtaskig i magen. Vi trodde först att hon åkt på en rejäl höstförkylning och att vi nu alla kommer bli sjuka perfekt till dagisstart. Men så såg jag, när hon gapade ordentligt, att två hörntänder i överkäken trycker sig ut nästan på framsidan av tandköttet.
De ser jätteelaka ut och det är rätt svullet i käken, så nu vet vi var hängigheten förmodligen kommer ifrån. Hon är dessutom otroligt grinig och bara gnäller hela tiden.

Dessutom gör detta att hon blir lite småförbannad på allt och alla, slåss och sparkas och nyps. Lagom roligt...
Nu sitter hon med en piggelin i handen och det verkar väldigt skönt på tänderna.

För övrigt börjar våra försök med att få Embla att ta napp lyckas. Vill absolut inte att hon ska ha napp ofta, men jag kan samtidigt inte sitta och amma hela tiden, och inte heller ha ett finger i munnen konstant, vilket hon gärna velat. Det är verkligen vemodigt med nappen för jag tycker det är en idiotisk uppfinning, samtidigt som den kan vara guld i vissa situationer. Hoppas att hon kan ha den bara vid vissa tillfällen för jag vill inte att det ska bli en vana. Ronja är otroligt nappig och vill gärna ha bappen(som hon själv säger), hela tiden. Försöker dock vänja henne av vid den, vilket också vore enklare om Embla klarade sig utan napp.

Idag har vi fått röjt en del och jag har sorterat fram en del halsdukar och mössor och vantar, så man vet vad som funkar inför hösten. Har även stuvat om i klädkammaren så man får plats med mycket mer än tidigare, bra va mamma?!

Resten av dagen spenderas nog i lugnets tecken, blir falukorv och makaroner till middag, självklart med lite sallad och kanske de sista bönorna från vejby. Sen blir det soffmys och bompa för hela slanten.

Imorgon är det tänkt att jag ska ta tag i balkongen igen, måste kolla över vilka växter som överhuvudtaget överlevt sommaren. Fick också en del nya fina plantor från mamma som jag ska ta hand om lite bättre. Hoppas också på en tur till Ikea för att köpa lite smått och gott som kan göra det enklare här hemma.

Vädret verkar inte bli nån höjdare, knappt 15 grader och mulet/regnigt. Men då får man plocka fram hösttröjorna och mysa in sig riktigt ordentligt!

2010-08-27 @ 10:22:55

blandade bilder


dansa till pippi


Ronja har insett att det är rätt mysigt att kramas



även att krama pappa eller mamma                                   tröttisen



Totalt uppslukad av Pippi på rymmen    




Kvällsmys med finaste bebisen



morgonmys i nya mössan



2010-08-27 @ 09:55:11

Nystart!

Vi pratar inte ens om hur dålig bloggare jag varit i sommar. Men det har liksom inte funnits tid, den tiden som blivit över efter amning, lek, familjemys osv, har jag valt att sova på.

Nu har vi varit hemma nästan en vecka, i Karlstad alltså. Saker och ting börjar ta form och vi börjar hitta en ny vardag, även fast Rickard fortfarande är hemma. På tisdag börjar de riktiga rutinerna då Ronja ska till dagis igen, Rickard börjar jobba på onsdag. Under hösten ska Ronja gå på dagis måndag, onsdag och torsdag mellan 9-14. Tror det ä bra tider, ger mig tid att gå lite ordentliga promenader med Embla, städa en del hemma, äta, vila lite och mysa med Embla! På tisdagar blir det säkert en tur till öppna förskolan och sen på fredagar får vi se vad vi hittar på, kanske playdate med andra dagislediga barn?!

Idag är Embla 8 veckor gammal, helt galet att det gått så snabbt.
Vi var på två månaders kontroll i onsdags och skruttan vägde 4800 och var 56 lång. Hon ligger perfekt på alla kurvor och vi kunde inte varit stoltare. Tyvärr dras hon med ordentlig kolik och det tar ordentligt på krafterna här hemma. Hon skriker från seneftermiddag till sent på kvällen, med några småpauser.

Jag har slutat äta komjölksprodukter för att kanske hjälpa henne, och hon får miniformdroppar som ska hjälpa henne. Uppföljning nästa vecka så vi får se då hur det går.

Ronja är världens stoltaste storasyster som vill hjälpa till med allt som rör Embla, hon ska fixa och dona hela tiden. Märker att hon går mer och mer in i trotsåldern nu och det är väl lite jobbigt. Hon har börjat med att säga min min min hela tiden och det märks att det är mycket pga den uppmärksamhet som Embla får.

Nätterna är jobbiga även med Ronja nu för tiden. Vi har tagit bort spjälorna på hennes säng, vilket hon uppskattade, men problemet är att hon vaknar på natten och vägrar somna om utan någon av oss. Eftersom hon är så sprattlig som hon är, även i sömnen, får Rickard då gå in och lägga sig hos henne. Vi har bäddat på golvet nedanför hennes säng. Problemet blir då, att Rickard trots allt inte vaknar om hon vaknar, vilket gör att hon går in till mig och Embla (som har det rätt tufft på nätterna) och vill antingen leka, eller sova hos mamma. Så några nätter har hon fått somna om hos mig och då har jag legat med fingret i Emblas mun och resten av kroppen om Ronja så hon somnar, sen burit in Ronja till en fortfarande sovande Rickard.

Vi har nu börjat hinna ikapp i lägenheten lite mer, fortfarande massa som ska fixas, och jag blir lite trött när jag tänker på att vi varit nyinflyttade i snart ett halvår, men sen kommer jag på att jag faktiskt varit totalt sängliggandes sen i mars och att det är därför vi inte kommer nån vart. Men nu när soffan flyttad och det känns mycket bättre, gardiner finns i alla rum, lite tavlor börjar komma upp och jag har en bild över hur jag vill ha det.

Idag blir det hemmamys och om Ronja får bestämma, massa Pippi långstrump på film. Det är nämligen det enda som duger just nu. Måste köpa fler pippifilmer, vi har Pippi på de sju haven och Pippi på rymmen, har sett dem så många gånger så man kan varje replik utan och innan nu, så det börjar bli dags för nya.

Ska lägga in massa bilder från kameran nu snart så kan jag slänga upp ett nytt inlägg med blandade bilder från sista tiden!!!


Kul att se att folk fortfarande läser bloggen och går in för att titta om det hänt nåt nytt. sånt som får mig att fortsätta skriva!

2010-08-08 @ 23:13:02

kortis!

Har varit världens sämsta bloggare, mycket pga dålig internetuppkoppling och väldigt lite tid över.

Har haft en underbar vecka på österlen hos mamma, önskar att tiden inte gått så fort bara. Vi har hunnit med massor men hade gärna stannat mycket längre.

Tyvärr har Embla börjat få kolik så vi jobbar för fullt här nu och kvällarna är inte lätta. Vi försöker hitta orsaker till skrikandet och min diet är världens tråkigaste. Fick henne att ta napp ungefär när det började, men nu prövar vi utan, jag vill helst inte att hon ska ha napp alls, så försöker stå ut med onda bröst och söndersugna fingrar. Hon är väldigt duktig på att stoppa sina egna händer i munnen också.

Hon är såååå otroligt fin nu, följer allt runt omkring sig och är med hela tiden. Sover inte så mycket längre och är vaken 4-5 timmar i sträck.

Ronja har haft en kanonvecka och lekt för fullt med Lukas, och Vovven. Hon är inne i en gnällperiod så vi försöker jobba emot den också. Det tär väldigt och hon trotsar så fort hon får en chans.
När hon är glad, finns det inte en härligare unge på denna jord, hon är världens finaste och jag kunde inte varit lyckligare.

Imorgon åker vi vidare mot lund där vi spenderar veckan. På fredag kommer vi tillbaka till vejby och är här sen i 10 dagar innan karlstad och verkligheten kallar.

Kommer lägga upp en del bilder i veckan, eftersom vi har bättre internetuppkoppling i lund.

Nu väntar sängen och förhoppningsvis  några timmars sömn.

Ska bättra mig på bloggen!

bloglovin
RSS 2.0