2010-04-12 @ 08:46:59

Måndag igen!

Tiden går verkligen snabbt, samtidigt så är det ju som det är, att när man längtar efter nåt, så kryper tiden fram lika långsamt som en snigel.
Vi har haft en intensiv men ändå mysig helg.
Ronja vaknade feberfri i lördags, till vår lycka, dock sov vi inte mer än kanske 2 timmar under natten då hon vaknar var 5:e minut av smärta från tänderna som inte vill fram riktigt. Vi tänkte att nu när hon är feberfri och det är helg, får vi försöka hitta på lite ändå så hon inte blir så understimulerad. Hon hade ju varit hemma från dagis två dagar och det är mycket för en Ronja.
Iaf så packade vi efter frukost ihop oss och åkte till Bergvik (för er icke karlstadbor, så är det ett stort köpcentrum som kan liknas vid nova/väla...) Vi skulle veckohandla och samtidigt köra en sväng inom stan för att inhandla vårskor och gummistövlar till Ronja. Fanns ett prima erbjudande på Vincent som vi ville utnyttja. Erbjudandet bestod av ett par gummistövlar, ett par skor (vilka som helst i affären) och tre par strumpor för 699 kr. Ett riktigt klipp för hållbara bra och stabila skor som är kanonfina!
Fina skor inhandlades och vi åkte vidare till bergvik. Började med en sväng på systemet då Rickard ville ha nåt gott att dricka och jag behövde vitt vin för en risotto jag tänkte göra på kvällen. Sen var Ronja hungrig och vi lika så, så vi satte oss på mcdonalds och värmde en matburk vi hade med till Ronja. Hon är så härligt flörtig när hon är ute bland folk, sitter och flörtar på sitt eget lilla sätt med blinkande ögon och hela käken som är med och jobbar.
Efter vi ätit upp, kom en ung tjej fram till oss, antar att hon extrajobbade eller hade praktik, för hon ville ställa några frågor till oss och verkade ganska osäker på sin sak. Hon fick iaf sina svar och gick iväg, strax därpå kom hon tillbaka och frågade om hon inte kunde få bjuda oss på kaffe som tack för hjälpen. Vi tackade ja och blev glada då vi verkligen beöhvde lite koffein...Då kom tjejen tillbaka igen och frågade om vi inte ville ha lite glass till Ronja också, och vi sa att det ville vi gärna!
Så en kort stund senare kom då den här tjejen med två stora muggar kaffe, en bägare glass och en extra bägare med lite smarties. Ibland är det gött att leva!

Vi begav oss iaf till ica för att handla inför kommande vecka. Galet vad mycket pengar vi redan sparat på veckohandlingen. Vi gör ju så att vi storhandlar direkt när lönen kommer, då brukar det bli allt från storpack blöjor till skafferigrejor och frysgrejor. sen fyller vi på det som oftast behöver fyllas på varje vecka, så som bröd, mjölk och grönsaker. Och såklart en hel del frysgrejor då ocskå. Man sparar iaf väldigt mycket pengar på detta.

Ronja blev bara sämre och sämre under eftermiddagen och tänderna var riktigt jävliga för henne, hon bara gråter och gråter.
Till middag lagade jag Risotto och stekta kycklingfiléer med citron, vitlök och svamp.
Recept: 4 personer

Risotto:
4 dl risottoris
2 schallottenlökar
drygt 1 dl vitt vin
9 dl hönsbuljong
och sen salt och peppar.

finhacka löken, bryn den i smör i en kastrull. Lägg sen i riset och låt det bli glansigt. Sen ska vinet på och därefter är det bara att spä ut med buljong tills risotton fått bra konsistens och känns lagom. Jag brukar låta det ta en halvtimme ungefär. Riset måste få dra åt sig all vätska innan du häller på mer.

Kyckling:
3 kycklingfiléer
6-7 st normalstora champinjoner
2 vitlöksklyftor
en halv citron

skiva svampen och stek den i rätt mycket smör. Efter en stund, ha i vitlöken som du också skivat. låt det fräsa på rätt bra och ha eventuellt i mer smör. Sen lägger du i kycklingen och låter den dra länge i pannan med stora skivor av citronen. Pressade även över massa citronsaft på kycklingen. Kryddade sen med salt och lite peppar och lät det bara fräsa ihop sig länge och väl.
lägg upp och servera!

I söndags vaknade Ronja halv sex, efter ännu en för mig och Rickard sömnlös natt. Fortfarande ingen feber, men ännu sämre med tänderna.
Vi bestämde oss ändå för att fullfölja våra planer för dagen, nämligen ett besök i mariebergsskogen med T, L och L! Det var helt underbart väder så vi njöt verkligen av timmarna där. Ronja fick titta på djuren och var mycket nöjd, tills det var dags för mat. Vi satt inne på naturum, som för övrigt är sjukt mysigt. Och Ronja vägrade allt som kom i hennes väg, det gör för ont i tänderna. Dessutom blev hon under tiden vi satt där alldeles för övertrött så vi fick efter en stund packa ihop och åka hem. Ronja somnade på väg till bilen och sov fortfarande när vi kom hem. Dock vaknade hon rätt snabbt pga smärtan...
Eftermiddagen spenderades med pyssel i lägenheten, en stund vid pianot för mig innan jag ställde mig vid spisen och lagade mat. Blev en härlig pastasås och färskpasta:

Sås:
7 champinjoner
4 små frysta broccolibuketter
5-6 dl grädde
250 g cremé fraiche
tomatpuré efter smak
salt o peppar.
Lite maizenaredning efter smak

Skiva svampen och fräs på i pannan med smör. Sätt på vatten till pastan.
dela broccolibuketterna och lägg ner i pannan. fräs några minuter så dom börjar tina. Ha sen på cremé fraichen och blanda ihop till en röra, sen på med grädde. Låt detta koka tills pastavattnet kokat upp ungefär. Ha sen i maizenan och rör hela tiden så det går ihop bra. Häll i tomatpuré, salt och peppar och smaka av!
Otrorligt mäktigt och smarrigt. Väldigt barnvänligt dessutom.

Ronja slocknade i vår säng halv sju ungefär och sen låg jag hos henne och vakade hela kvällen. Rickard och jag kollade lite film innan jag däckade strax efter nio...

Nu är det måndag och Ronja är på dagis, får se hur det går idag eftersom hon mår som hon gör. Hon har blivit så hes av nån liten förkylning blandat med all den gråt och skrik hon har haft för sig i helgen. Det är så hemskt att inte kunna hjälpa henne när hon har ont, alvedon hjälper knappt alls och hon är helt hysterisk. Det är verkligen det värsta man kan tänka sig, att inte kunna hjälpa sitt barn när det har så ont och mår så dåligt. Själv ligger jag i sängen och äter leverpastejmackor och tittar på "Vakna" med the voice!
Idag måste jag plugga plugga plugga. Ska försöka ta mig samman och få det gjort nu bara så jag kan slappa ett par dagar innan nästa uppgift. Är bara så otroligt trött efter alldeles för lite sömn och alldeles för mycket aktivitet i helgen. Får skylla mig själv, men smärtan är så olidlig...
Återkommer senare!
bloglovin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0