2010-09-30 @ 19:51:39

Återhämtning...

Här försöker jag återhämta mig efter ett jobbigt kolikutbrott. Kom så fort Rickard gått in med Ronja för att natta henne...Såklart, vilket gör att han är upptagen och inte kan hjälpa mig, och det gör dessutom allt svårare för Ronja att somna. Gick med Embla gallskrikandes i en timme, det är så länge utbrotten varar just nu, sen kommer det ofta fler på en kväll. Hon börjar bli lite tung så det känns i armarna när man burit henne en timme. Inte fick hon ut nån luft heller. Hon är på gång att somna nu i Rickards famn. Jättedumt för nu sket sig alla tider vi hållt på idag. Har verkligen gått på ett jättebra "schema" med henne och allt har funkat fram tills nu. Får se hur det går...

Sitter och tänker på helgen. Ronja ska åka till sin farmor och P-e imorgon, i karlskoga. Vara borta till söndag. Jätteskönt med avlastning, men oj va tungt det känns att vara utan henne. Hon har inte sovit borta på ett bra tag och tiden vi haft sista månaderna har varit väldigt intensiv och vi har varit väldigt nära inpå varandra. Hon har så mycket nya rutiner och vanor och saker som ingen annan vet. Så det känns lite tungt, fast ändå nödvändigt.

Ser fram emot att Rickard ska få lite mer egentid med Embla. Han har ju inte haft nån chans till att kunna ägna sig så mycket åt henne. Ska bli mysigt. Har även blivit lovad att han tar henne en natt och bara låter mig amma henne när det ska göras, så att jag får sova. Håll tummarna för att det går vägen!

Ronja blir hämtad efter att hon ätit lunch imorgon så får en mysig morgon med henne. Funderar på att gå en promenad med ungarna vid niotiden så Emblas sovtid hålls. Kan ju alltid stanna till på lekplats så Ronja får ut lite mer av det hela!


Farmor och Embla myste i soffan häromdagen

2010-09-30 @ 15:00:25

Middagsförberedelse

Idag står lasagne på menyn. Eftersom jag inte kan äta någon form av lök, blir det en liten specialare med mycket tomatsmak, paprika och persilja. Går inte riktigt att kompensera för vitlöken eller gullöken, men man kan ju försöka.

Här börjar jag inse att jag måste göra nåt åt Pippi-tittandet. Blir galen. Idag vägrar Ronja äta mellis om hon inte får titta på pippi. Pippi äter banan i "pippi på de sju haven" och då ska Ronja äta banan också som pippi. Och när jag prövar för att se om det funkar, jo vet ni vad ungen gör då. Sitter och håller i bananen ända tills Pippi äter banan i filmen, typ en halvtimme in...Blir helt galen. Hon är otrolig. Har sagt att det är sista dagen hon får titta pippi innan klockan 4. Om det inte är nåt speciellt. Det blir lätt att hon får titta om Embla är jättegrinig eller måste ammas jättemycket, eftersom jag blir lite mindre mobil då.

Har tyvärr gjort som en vana att pyssla här hemma efter att Ronja hämtats... Skönt att gå och plocka med båda ungarna hemma, men är en dålig vana. Nu måste jag dock förbereda middagen. Lasagne tar ju en stund att laga och middagen ska ätas fem, enligt våra rutiner.

Blir inget in till stan för mig idag. Insåg dels att Ronja ju ska vara borta hela helgen och vill därför spendera kvällen med henne, dels är det för att jag är så otroligt trött och lite orolig att Embla ska få megakolik på stan. Ingen kul känsla då jag upplevde det i måndags. Ska jag ut på stan, får båda barnen stanna hemma, alltså om det är kvällstid. Så ikväll stannar jag hemma och myser och lägger mig tidigt, om barnen samarbetar dvs.

Dags att sätta igång igen innan ögonlocken stängs, det får inte hända nu!

2010-09-30 @ 12:42:22

Förmiddagen i bild


Bompamorgon med syskontjejerna


nyvaken efter förmiddagsluren



Njuter av livet, nymatad och pigg!

2010-09-30 @ 11:08:04

ActiveFit

Jag buzzar ju på buzzador och är just nu med i en kampanj för Pampers blöjor Activefit.
Det är den tunnaste blöjan hittills men den ska ändå hålla huden torr.
Ronja har använt blöjorna länge, och följt deras förbättringar. Dock tycker jag inte att dom håller måttet riktigt. Hon är aldrig torr under blöjan utan alltid fuktig och kall. Samt att hon luktar väldigt mycket kiss bara efter en liten stund. Till deras försvar sitter blöjan väldigt bra och har aldrig läckt på natten. Svårt val. Men kan väl säga att dom får 3 av 5 möjliga, har hittills inte hittat nån bättre blöja heller!

2010-09-30 @ 10:03:10

Rutinberoende

Tror att jag börjar bli lika rutinbunden som ungarna. Att när jag har lämnat Ronja på dagis, sätta mig med en latte, ett glas juice och en stor skål müsli, är det bästa som finns. Embla sover alltid den tiden, enda fasta sovtiden hon har. Det är sååå skönt att få sätta sig och bara sitta. Bästa på hela dagen helt klart, förutom när Rickard kommer hem och pussar på mig.

Har precis avslutat ett långt samtal med min mormor och morfar. Dom håller på att flytta och har massa att göra hela tiden, men verkar så positiva till nya lägenheten så det är väldigt kul att höra dem berätta och prata om allt!

Frosten låg tät på taken här omkring i morse, då inser man att vintern verkligen är på väg. Blir det en lika kall och lång vinter som förra året tror ni? Jag tycker det är jättemysigt med vinter, men den behöver väl inte vara i ett halvår? Ibland undrar jag om jag bor på fel sida av jordklotet. Hatar mörktet men älskar den vita snön som lyser upp. Jag är som ett litet barn när det gäller julen. Älskar att få det mysigt hemma och alla dofterna och traditionerna. Alla har väl sina egna traditioner och är väl förmodligen rätt bundna till dessa. 
Det är en sak jag ibland tycker är jobbig, när man nu gått in i en annan familjs liv, alltså Rickards. Att man ska försöka anpassa sig till deras traditioner och inte trampa nån på tårna. Svårt ibland att lägga sina egna saker åt sidan. Samtidigt så är det jättemysigt att bli upptagen i deras traditioner och få vara en del av deras familj.

I år har vi bestämt att vi stannar hemma på julen. Vi åker inte till skåne eller karlskoga. Julafton firas i vårt eget hem och vi försöker skapa lite egna traditioner. Alla familjer är givetvis välkomna hit, men vi orkar inte åka runt halva Sverige i år.

Blir verkligen jätteglad när så många nya hittar hit till bloggen, toppade mitt besökarantal igår och det gör mig jätteglad att ni vill dela vår vardag! Hoppas ni fortsätter läsa och inte tröttnar!

2010-09-30 @ 07:09:00

morgonmys

Med båda flickorna i soffan. Har svårt att prata och öppna ögonen, behöver jag säga hur natten varit?

Blir hemmadag idag med Embla. Ska bara lämna på dagis först, om två timmar hmm, fördriva tiden var det ja. Ronja är speedad. Tror hon är övertrött då hon somnade så sent igår och sen kom in till oss och vägrade somna om vid 5 imorse. Hon sitter här och äter riskakor och har helt glömt bort att hon trillade ner från soffan igår när hon inte lyssnade. Bra va? Embla är glad och vaken efter att ha busat inatt och ammat flera gånger, vilket hon aldrig annars gör. Vad är det som är på gång med mina barn egentligen? Känner inte igen dom.

Nåja, ska försöka dra ut huvudet ur armhålan där det känns som den fastnat (nackont, nejdå)....

Jättestort grattis till Pappa som fyller år idag! Vi hurrar för dig här hemma! Massa kramar!

2010-09-29 @ 21:20:03

Natta

Nu säger vi godnatt här hos oss. Än har vi nog långt kvar till sänggående, men vi säger godnatt till datorn. Tittar på Berg flyttar in och försöker hålla Embla lugn. Hon är jätteorolig idag. Mage i kombination med nåt annat, vet inte vad tyvärr.

Ronja somnade strax efter åtta. Helt galet...

Tyvärr har vi efter undersökningar i vår budget, insett att det inte blir någon tur till Norrköping för mig och Embla. Funkar inte ekonomiskt...Jättetråkigt och det känns ganska ledsamt, men inte så mycket att göra åt saken. Ibland skiter sig saker och det finns viktigare saker än en resa. Vi har det inte knapert, men vi har inte heller råd till något mer än det vi behöver. Lever på en inkomst och en lägstanivå föräldrapenning, klart att då är lite surt ibland, men det kommer andra tider också.

Nu hoppas jag på lite mys med min gubbe. Han köpte chips och cola till mig för att jag var lite ynklig.

Imorgon är en ny dag, hoppas på att få njuta ordentligt och kanske få en ordentlig powerwalk!!!

Sov så gott!

2010-09-29 @ 19:29:26

Tråk!

Hatar när nattningen blir till bråk. Satt inne hos Ronja 30 minuter och krånglade massa, men verkade tillslut sova. gick ut och satte mig ner, och så tog det 5 minuter, så kom hon upp. Rickard är hos henne nu sen en halvtimme...Embla är klarvaken här ute med mig. verkar som om barnen är i fel fas idag.  Synd med sånt efter en fin dag!

2010-09-29 @ 14:32:15

Härligt höstväder

När den värsta kylan var borta och solen kom fram imorse, var det riktigt härligt ute. Termometern stod på 4 grader när jag och ungarna gick till dagis. Ronja sa inte ens hejdå idag utan bara stack in så fort jag öppnat dörren. Härligt men snopet för mig som är van vid mina hejdåkramar och pussar.

Embla och jag tog en skön men kylig promenad mot stan och där satte jag mig och tog en värmande kaffe. Embla vaknade såklart direkt och låg i soffan på fiket med mig och charmade alla och myste. Hade jättekul och skrattade konstant.

När affärerna öppnade vid tio, tog jag ett tag och gick för att handla lite kläder till Rickard. Han fick lite pengar i födelsedagspresent, märkta för klädinköp. Har tidigare köpt ett par byxor och en tröja, idag blev det tre t-tröjor och en munkjacka. Perfekt att byta ut lite kläder i hans garderob som är lite halvsliten faktiskt:P

Tog en långrunda inne på H&M, men insåg snabbt att det ju är tjejkväll på stan imorgon och ska det köpas nåt kan det vänta till dess. Var en himla massa rea dock. Behöver lite tjocktröjor och smått och gott nu när det är så kallt. Har fortfarande 100 kronors presentkort kvar där också!

När klockan började ticka mot 11 gick jag iväg till Coffeehouse by George där jag skulle träffa T och L! Så himla mysigt att ses eftersom det var så längesen. L är ett riktigt charmtroll och man bara ler när man ser honom. Embla visade sig från sin bästa sida också och var vaken hela tiden.

När vi sagt hejdå, gick jag en till runda på stan, passade på att köpa tavelkrokar på CO och lite sånt som behövs. Sen en runda på konsum. Insåg när jag gick därifrån och hade packat ner allt att det bara var tunga saker som handlats, mjölk, juice, youghurt och sånt..

Nu har jag hämtat stortrollet på dagis och hon är megatrött så vi ligger i soffan och myser. Har läst lite bok och gått på pottan lite men nu vill hon bara ligga i soffan och ha Pippi. Längtar efter pappa gör hon också.

Idag blir det korvsoppa med rotsaker och ärtor! Mumsigt och lättlagat. Dessutom en klar favorit här hemma. Ska försöka få lite städat och tvättat också. Men det får nog bli när Rickard kommer hem, lite vila nu först!

2010-09-29 @ 07:17:47

Tävling

Jag är med och tävlar om ett smycke hos Malinochella


2010-09-29 @ 07:07:03

Onsdag

Onsdag, mitt i veckan...Kommer inte kunna skriva på nästan hela dagen så uppdaterar lite om vad som ska hittas på idag.

Ronja ska ju till dagis om ett par timmar, dom ska fotograferas idag! Första dagisfotot, lite mysigt ju. Gör inte så stor grej av det, blir bara fel om man anstränger sig en massa för att göra henne jättefin. Hon är finast som hon är, med rufsigt hår, lite snorig och lycklig att få vara just så! Tydligen skulle dom fotas klockan nio så tänkte lämna henne lite tidigare.

Sen är frågan hur jag ska göra. Ska träffa en kompis och hennes son kvart över elva i stan. Men vad gör man från nio till dess? Kan ta en långpromenad, men är tveksam om Embla tänker sova. Finns typ inget på stan som öppnar innan tio så jag vet inte riktigt. Känns inte heller riktigt lönt att gå hem och sitta här en timme för att sen dra iväg, blir så onödigt liksom. Om det är nån annan som vill träffas eller käka frukost på stan eller så, säg till! Tror espressohouse har öppet för frukost.

Känns så tungt att gå upp på mornarna nu när det är så mörkt. Just nu är det dock jättevackert och alldeles rosa utanför fönstret. Kan bli rätt mysigt senare i vinter när det är mörkt mycket längre, då kan jag tycka att det är mysigt och helt okej med mörkret. Känns bara inte så kul nu när det är september...
Verkar bli en strålande dag med massa sol dock!


2010-09-28 @ 18:59:36

Müsli och Wok

På förfrågan av Sofia kommer här mitt recept på mumsig müsli.

Använd en basmüsli med havregryn och kli och lite sådant som grund. Jag använder en ekologisk från Ica. Häll ett halv kg ungefär på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut det så gott det går. Häll på krossade linfrön och riven kokos. Allt efter smak, men ska inte vara så jättemycket, ett par matskedar ungefär. Häll sen på lite flytande honung och lite matolja, jag använder solrosolja. Ställ in det i ugnen på ca 175 grader i 4-5 minuter. Rätt långt ner i ugnen.

När det är klart, häll på hasselnötter, sötmandel, tranbär, russin, pumpafrön och solrosfrön. Självklart kan man ha olika mängder, jag gillar mycket nötter och mycket tranbär. Ställ in i ugnen igen några minuter, så att russinen och tranbären får svettas lite. Låt sedan allt stå och svalna på plåten. Häll sedan ner i en fin burk och vips, har du riktigt god müsli som gör sig bäst med turkisk youghurt och lite honung.
Man kan ju ha i massa andra saker om man känner för det, jag tänkte nästa gång pröva med torkade banaskivor och se hur det blir.

Eftermiddagen spenderades i soffan med svärmor som hjälpte till med ungarna. Fick tvättat två maskiner och hängt allt, kört diskmaskin, tömt den och fyllt den. Sorterat ren torr tvätt och lagt på sina rätta ställen, sorterat smutsig tvätt så att det är handdukar och lakan i en tvättkorg och kläder i en annan. Dessutom fick jag undanröjt en himla massa leksakeri vardagsrummet.

Till middag blev det en lätt men jättegod kycklingwok och nudlar och cashewnötter!!!

Nu nattas Ronja, jag badade med henne innan i en timme, jättemysigt!!!
Nu ringde telefonen, pappa där!

2010-09-28 @ 12:33:40

Fix o trix

Dagen bjuder inte på så mycket idag. Är alldels för trött efter natten. Har vilat lite med Embla i soffan, men blir som sagt otroligt rastlös när saker bara ligger och inte blir gjorda så pysslade lite och här är resultatet


Fler burkar ska fixas efter hand, men det var ett jättejobb att hitta rätt bokstaver bland alla jag köpt, blir nog sortera upp och lägga i olika burkar eller nåt.




Min vackra trötta flicka!

Nu blir det lite tvätt och undanröjning här hemma innan stortrollet kommer, vet inte om farmor stannar på kaffe heller.

2010-09-28 @ 09:18:16

Lugn

Nu börjar lugnet sakta införa sig igen efter en yrvädersmorgon.
Ronja var speedad till tusen eftersom hon visste att farmor skulle komma och vara med henne idag. Detta gjorde min morgon lite jobbigare än vanligt.
Nu har dom åkt till öppna förskolan och ska iaf spendera förmiddagen där, så får vi se hur eftermiddagen ser ut.

Embla är lite hängig sen sprutan men verkar inte så febrig idag.
Nu är min frukost uppdukad och jag har en plåt med ny müsli i ugnen!



Bjuder på lite bilder från igår när Ronja hade som roligast på lekplatsen


2010-09-28 @ 07:00:06

Hate when you leave

Hatar när du går på morgonen. Hatar tanken på att du inte ska vara med oss under dagen. Känner mig som en liten unge när jag känner som jag gör. Känns oöverskådligt att vara ifrån dig vissa dagar. Hur kan det vara möjligt att vi inte ska få dela mer av vår vardag ihop? Att träffa dig några timmar var kväll känns som ett skämt. Att du bara träffar barnen 3 timmar om dagen.



2010-09-27 @ 21:40:38

Ojojojoj

Shit vilken lång dag, känns som jag haft ungarna i ungefär 3-4 dagar i sträck helt ensam.

Morgonen började jättebra, gjorde iordning Embla redan innan Ronja ätit frukost vilket gav oss massa extra tid för mys och fix. Fick till och med tid att sminka mig och göra mig lite fin, vilket är underbart att få göra nu för tiden. Hatar att känna mig sunkig, vilket jag gjort nu i flera år, så känns skönt att få sätta på lite mascara och eyeliner och en fin klänning ibland! Trivs ju som bäst i sånt.

Iaf, kom vi iväg till dagis i tid och Ronja sa hejdå till mig nästan innan vi kommit in. Sån lycka att se att det börjar ordna upp sig med lämningarna(finns det ens ett sånt ord). Embla sov dessutom när vi kom till dagis så jag gav mig iväg på en långpromenad runt halva stan. Jättefint höstväder, men en rätt bitande kyla, 7 grader tror jag det var när vi var ute. Efter bara 500 meter, vaknade Embla och ville sen vara med och vara vaken resten av vägen, helt okej när hon var glad iaf.

Jag tänkte att det ju var lika bra att gå in mot stan och sen hänga där innan bvc-tiden vi hade halv elva. Rätt smart tänkt eftersom Embla började bli lite hungrig också. Köpte med mig en flaska vatten till bvc och satt där en halvtimme innan det var vår tur. Gjorde inte direkt oss nåt, Embla var fortfarande på strålande humör och jollrade för fullt.

Bvc-besöket var väl mindre roligt i sig. Det var vägning och mätning som vanligt, hon vägde 5580 och sen var det nåt skumt med längden. Vi har bytt så hon har 62 i kläder nu och vi tycker hon fyller ut dom rätt bra, iaf på längden. Men enligt den bvc sköterskan som mätte henne idag, var hon bara 57 lång. För en månad sen var hon 56. Det finns inte en möjlighet att detta stämmer. Dessutom skulle det göra att hennes kurva gick rakt i marken. Helt otänkbart med tanke på hennes propotioner och klädstorlek. Så vi ska tillbaka om några veckor för att mäta igen.

Sen var det vaccination. Usch säger jag bara. Som jag tidigare skrivit, jag klarade aldrig av att ha Ronja ensam när hon skulle få sprutor. Men idag skulle jag minsann klara det. Usch vad jag är blödig alltså. Men det gör så ont att nån ska sticka nåt vasst i dom där små fina knubbiga låren. Och skriket hon gav ifrån sig var värre än nåt jag hört från henne tidigare.

Sen var det dags för "mammasamtal". Genom kollar dom hur jag mår och om jag är nedstämd osv, om jag kan tänkas ha en förlossningsdepression eller sådär. Det barnmorskan kom underfund med var väl att jag måste stänga av ibland, få lägga ifrån mig allt ansvar en timme och gå ut ett tag och hitta på nåt, eller bara göra nåt annat. Att Rickard tar barnen på eget initiativ och tar över. Utan att jag får protestera. Jag tar alltid på mig för mycket ansvar och lägger alltid all skuld på mig själv. Sista tiden har jag till och med börjat tassa på tå här hemma på kvällarna för att Rickard ska slippa komma hem och behöva hjälpa till. Fast det är klart att han kan göra det. Men jag har, och är nog rädd för att han ska tröttna på allt. Vet inte riktigt....


Sen sa hon att när jag slutat amma, eller iaf gått ner i amning eller ger flaska, bör jag unna mig nåt själv. Åka bort en hel helg eller något sånt. Det skulle jag såååå gärna göra. Drömmer om att få åka iväg en helg på spa, själv eller med en kompis. Allra helst med mamma, men gärna med Matilda! Så, nu önskar jag mig bidrag till detta i födelsedagspresent. Finns 100000 saker jag önskar mig, men detta får stå överst på listan!

Lunchade med Tessan sen efter bvc, jättemysigt men kort och tyvärr började Embla gå in i en skrikperiod mitt i allt så kunde inte riktigt koncentrera mig tyvärr. Alltid kul att se henne, och tycker det är alldeles för sällan!

Sen begav jag mig mot dagis. Planerade att hämta upp Ronja för att sen ta en tur till lekplatsen dit E skulle komma med ungarna. Första timmen där gick bra, Embla var lugn i bärselen och Ronja hade jätteroligt. Sen började gnällandet. La ner Embla i vagnen eftersom hon sov som en stock. Men efter 10 minuter med Ronja, vaknade Embla...Sen turades Embla och Ronja om att gråta resten av eftermiddagen. Ronja var helt otröstlig och bara skrek och grät. Var otroligt lycklig när Rickard kom och avlastade mig. Vi gick hemåt och jag slängde ihop köttfärssås och pasta. Ronja fick lugna ner sig till Pippi, då detta är det enda som funkar just nu (otroligt opedagogiskt jag vet)...

Jag och Ronja hade en helt underbar och rolig timme i badet sen, lekte och busade och njöt verkligen av lite egen tid med varandra. Embla har haft så ont efter vaccinet och dessutom megakolik så Ronja har känt sig lite utanför och orolig pga det. Efter badet fick jag ta över Embla och Rickard tog Ronja och nattade och myste.


Äntligen nu, för en stund sen, fick Embla ur sig det hon burit på  i ett antal dagar, såå skönt att det kom igång, även om hon fortfarande har jätteont i magen. Dessutom är hon febrig av vaccinet så hon och jag ska stanna hemma och mysa imorgon medan Ronja går med Farmor till öppna förskolan. Känner att både Embla och jag behöver en hemmadag.

Nu är koliken igång igen och Rickard hoppar rundor här bredvid med Embla på armen.

Är det nån som har några tips på var man kan köpa bra moccasiner? Måste ha ett par nya till Ronja. Och så behöver jag köpa lite dreggellappar till Embla eftersom allt är blött efter ungefär 5 minuter, det bara rinner ur munnen på henne.
Tips mottages gärna!

2010-09-26 @ 20:50:34

Emblabembla

Var bara tvungen att slänga in en kvällsbild på mitt lilla troll. Hon har varit mysig och snäll hela kvällen, fem minuter efter att jag tog bilden, började magen göra jääätteont så nu går Rickard med henne och hon är jätteledsen och bara skriker, mammahjärtat blöder lite då...


2010-09-26 @ 20:23:50

Kväll i vårt hus

Nu är det kväll och lugnet ligger över oss. Ronja sover sen en dryg timme och Embla verkar somna i Rickards trygga famn, sakta men säkert. Jag tittar på "Ensam mamma söker" och funderar på om man ska ge sig på att titta på nån av filmerna som går på tv klockan nio. Lutar åt "Jakten på lycka", riktigt fin film.


Förbereder mig mentalt inför ännu en vecka med ungarna. Tar hårt på krafterna med två små själv hela dagarna, speciellt eftersom Ronja är ett sådant yrväder som knappast klarar att bara vara hemma en hel dag. Krävs liksom en hel del för att hålla henne nöjd.

Imorgon ska hon iaf till dagis, och efter lämningen tänkte jag ta en riktig ordentlig promenad, sen är det bvc med Embla. Tremånaderskontroll, vilket innebär vaccination. Usch fasar inför det. Klarade inte av att vara själv på bvc när Ronja skulle vaccineras utan Rickard fick alltid följa med och hjälpa mig. Gråter ju nästan själv när det ska stickas i de små söta låren. Sen är det "mammasamtal", då de ska kolla hur jag mår psykiskt såhär några månader efter förlossningen. Jag vet inte riktigt hur jag mår, är ju så trött så har inte haft nån chans att tänka på det. Klart att det är pissjobbigt ofta och jag har inte tid varken till mig själv eller till min och Rickards relation just nu. Vilket känns och märks på alla plan.

Vi blir trötta och sura och har inte så mycket tålamod, när man väl har fem minuter över, blir det att man däckar i soffan. Ibland undrar jag hur vi blev såna människor. När vi träffades var vi båda två översociala och det skulle alltid hittas på nåt festligt med kompisar, satt sällan inne och häckade.

Men men....

Jag har tänkt att jag ska satsa lite mer på bloggen nu också, ska tex försöka få till en fin design på den, nån som har tips? Gillar verkligen att blogga och älskar när nya läsare hittar hit och vill följa mitt liv och min vardag!

2010-09-26 @ 11:33:31

Att sätta sig ner fem minuter...

...Kan ibland vara det bästa som finns.

Rickard och Ronja gick ut på lekplatsen, och tog med sig en massa skräp på vägen. Embla somnade lite och jag passade på att dammsuga hela lägenheten, utom sovrummen, för så långt hann jag inte innan Embla vaknade igen. Sen kom Rickard och Ronja tillbaka, Ronja är verkligen trött idag, men inte så konstitg när hon inte sover på nätterna. Gav henne lunch (havregröt med äpple och mjölk) och kom samtidigt på att jag själv inte ätit frukost än, så nu är Rickard i Ronjas rum och försöker få henne att sova, Embla jobbar i babygymmet, snurrar mellan mage och rygg, såå charmigt, och jag sitter i nystädade soffan med en latte och en stor skål med turkisk youghurt och min egna müsli. Bara fem minuter, är allt jag begär.

Har ställt in allt med Hasse idag eftersom jag inte vill riskera att bli grinig och irriterad när han är här, blir ofta riktigt bitchig när jag är trött. Tänkte istället få lite mer städat idag och kanske gjort lite ny müsli då jag snart ätit upp min gamla. Mumsigt är det ju iaf!

När jag är på sånt humör som jag är idag, brukar städning vara bästa boten, det och onyttigheter. Får väl se vad det blir till middag ikväll, men inte nåt för avancerat.

2010-09-26 @ 09:16:11

Fortfarande natt!

Här hemma försöker jag inse att natten är slut och att det nu är dag. Svårt efter en riktigt hård natt.

Ronja vaknade vid tio igårkväll och var forfarande jääättetrött men ville inte somna om, efter att ha försökt få henne att somna 1.5 timme, gav Rickard och jag upp, han la sig hos henne och jag tog en Embla som sov(trodde jag ja) in till stora sovrummet. Tyvärr vaknade Embla nästan direkt och vägrade sen somna på 3 timmar, sen har hon legat och bökat resten av natten.


Kort natt med andra ord och alldeles för lite sömn för att ha bra tålamod idag. Får se hur allt artar sig.

Tanken är att Hasse ska komma hit om några timmar och att jag ska laga fläskpannkaka och kladdkaka....Kan ju säga att jag just nu, inte känner mig sååå taggad. Men det kanske kommer.


Vill få städat idag, men det kanske är att vara optismistisk?!

Usch vilket gnällinlägg,...

2010-09-25 @ 20:32:13

Regn och höstrusk!

Idag blev inget som det var tänkt. Regnet har öst ner hela dagen och termometern har stått på 7 grader...Ingen höjdare va?!

Planerna för dagen var att storhandla, sen leka på stora lekplatsen med några E och resten av familjen. Sen lite städning här hemma och lite mer smått och gott. Jag låg lite längre i sängen än de andra eftersom Embla vaknat en gång i timmen hela natten och velat ha napp, ångrar en del att hon får den överhuvudtaget, men alternativet var inte en bra grej det heller. Sen åt hon till och från sista fyra timmarna på natten, ovanligt för henne. Så jag var lite trött i morse. Skönt att man kan få ligga i sängen lite längre då liksom, skönt att ha en go man då!!!

Vi satt hela familjen och åt frukost, till och med Embla ville vara med vid bordet. Ronja var på jättebra humör och vi hoppades på en kanondag, trots vädret. Istället för lekplats bestämde vi att vi skulle hem till E ocompani och leka efter handlingen. Tyvärr, ändrades Ronjas humör tvärt och hon blev en liten tjurig trotsunge istället för den goa glada hon var vid frukosten. Så iväg åkte vi hela familjen i bilen till ica för handling, detta tar ju ett tag, speciellt med en liten bebis i sele på magen och ett litet barn i kundvagnen som plockar med allt och bråkar en del. Så vi kom inte därifrån förrän halv elva och insåg direkt att Ronja behövde komma hem och äta och sen sova, nån lek hade inte blivit kul med hennes humör och trötthet. Vi skyndade hem, packade in alla kassar i hissen och in i lägenheten, jag skyndade mig att få i Ronja mat då hon var totalt tvärarg och vägrade allt annat, detta under högljudda protester från lillasyster....

Som tur var, somnade Embla som en liten guldklimp efter lite mat, Ronja däremot vägrade somna med pappa och jag tror Rickard var där inne och försökte i nästan en timme innan han gick ut och lät henne skrika en stund. Han hade dock tröttat ut henne för när jag gick in för att ta över, tog det 5 minuter sen sov hon som en stock, förmodligen hade hon velat ha mamma hela tiden och bara bestämt sig för att inte lyssna på pappa. Händer rätt ofta och är skitjobbigt, framförallt för Rickard, men vad kan man göra?!

Vi trodde vi skulle få en stund själva, men nejdå, Embla bytte av Ronja och var vaken med oss direkt när Ronja somnat...Jag tog ett ryck i köket och fick lite iordning iaf, tanken är att städa mer imorgon då tröttheten verkligen tagit över idag.

När Ronja vaknat, och hon fortfarande var trött och lite smågnällig, bestämde vi att Pippi fick vara med i några timmar, så satt vi sen i soffan och tittade på Pippi alla fyra. Ronja är så duktig och det märktes att det var det enda hon verkligen ville idag, kände väl av vädret kan tänka.









Som sagt, vi har verkligen varit slöa idag, orkade inte ens tänka på middag, så Rickard gick iväg och köpte pizza till sig och kebabtallrik till mig. Tyvärr, verkade det som dom gjort fel på pizzerian och lagt vitlökssås på min mat, vilket är absolut omöjligt att äta när man har en Embla med megakänslig mage. Så det blev inte mycket mat för mig. Däremot hade jag precis innan maten slängt ihop en plåt med bananchokladmuffins så tog mig lite sånt istället.

Just nu sover båda barnen. Rickard och jag sitter uppkrupna i soffan med varsin dator, han spelar Starcraft 2 som han fick i födelsedagspresent av mig, jag bloggar och kollar runt lite, samtidigt som jag småkollar på Dansfeber på tv4.

Älskar en sida jag hittade på Louises blogg   nämligen sucasa. Alldeles för dyrt för vår plånbok, iaf för närvarande, men oh vilka fina saker, blev alldeles kär i alldeles för mycket!!!





2010-09-24 @ 21:43:02

Ensamvarg eller gräsänka?

Något av det kan man väl kalla mig...Rickard är ute och tar några öl med lite kompisar, våra gemensamma kompisar. Känns lite konstigt men helt ok.
Vi rår oss själva bra här hemma. Rickard nattade Ronja innan han stack. Embla sov när han gick men har varit jätteorolig några gånger och gallskrikit.

Trots detta har jag fått bakat frukostbullar, så tänkte ta mig en snart, mumsigt ju!!!

Embla ligger hos mig i soffan idag eftersom hon är så orolig, vill inte slappna av, eller så har hon ont i magen, förmodligen det sista.

Sitter och pratar med Louise. Vi gick i gymnasiet tillsammans och har alltid varit jättetighta. Ses tyvärr inte så ofta. Saknar henne massa och är jättemysigt att prata massa med henne. Min Soldier!!!

Nu kvällsmacka och mer mys.

2010-09-24 @ 11:50:45

Babygym för 20 månaders?

Ronja tog en paus innan i Pippitittandet och passade på att sno lite tid i lillasysters babygym







När hon var klar, satt hon i mitt knä i nästan en timme och bara tittade fascinerat på sin älskade Pippi!!!



Nu vilar jag en stund innan Embla vaknar, vilket är när som helst om känner henne rätt!

2010-09-24 @ 09:11:22

Morgonmys med Ronja

Ja, för oss är det väl nästan förmiddag nu, men jag har inte hunnit äta frukost än för både Embla och Ronja har härjat här hemma hela morgonen. Direkt när Rickard gick, kvart i sju imorse, sprang Ronja och väckte Embla, sen blev Ronja sur för att jag inte hade lika mycket tid för henne....

Har iaf lyckats få i Ronja frukost, lekt med dem båda en himla massa, bråkat med Ronja ett par-tre gånger, ammat Embla och sövt henne. Nu sitter Ronja och jag uppkrupna i soffan under mormors täcke och tittar på Pippi på Rymmen. Jag har gjort mig en latte, stor skål turkisk youghurt med hemgjord müsli och en bulle med kallrökt kött på. Mums mums mums.

Har ändrat mig typ 4 gånger om vad vi ska göra idag. Vädret är jättetrist så jag har ingen lust att gå nån längre sträcka med båda ungarna i vagnen. Planen är att vara hemma hela dagen, förutom att jag tänkte ta en promenad när Ronja ska sova så kanske båda två kan sova samtidigt. Eventuellt handla lite när jag är ute och går.

Ikväll ska Rickard ut och ta en öl med några gemensamma kompisar, lite trist att vi inte kan gå båda två, men helt lugnt ändå. Han är hemma och hjälper med nattning (eftersom Emblas skrikperiod oftast är när vi nattar Ronja) sen går han iväg. Tror nog att jag köper hem nåt gott, om jag mot förmodan skulle få det lite lugnt när han är borta. Räknar med att Embla kör med mig hela kvällen bara därför att!

Njuter av mys med min stora tjej och att hon är så duktig som hon är. En kanontjej helt enkelt!


2010-09-23 @ 20:38:52

Barn och föräldrar


Trött Ronja efter dagis! -   Bebis och pappa i siluett - mat till bebis


2010-09-23 @ 17:38:43

Pratkvarn

Embla håller på att bli en riktig pratkvarn, precis som sin syster, och ja pappa som sin mamma också...

Jättekul att ligga och mysa med henne och höra hennes små inlägg här och var!

Nu är Ronja och Rickard i badet, maten är intagen och kvällen väntar. Det blir bompa och nattning av Ronja, sen blir det lite badträning med Embla, som verkligen hatar att bada. Vi försöker råda bot på detta! Hoppas få lite egen tid med Rickard ikväll, mysigt att bara kunna prata lite ibland, utan ett barn här eller där.

Imorgon är det fredag och Ronja ska vara hemma. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, träffa E på eftermiddagen men dagen är lång och hon är ett energiknippe! Synd att öppna förskolan är stängd.

Uppdaterar senare med lite bilder på trollungarna!

2010-09-23 @ 10:31:06

sofftankar

ligger i soffan med Embla sovandes bredvid. Funderar på hur saker blev som de blev. Funderar på hur vi vill ha det om några år. Funderar på var vi vill leva vårt liv. Funderar på vad som egentligen är värt att fundera på?!

Egentligen är jag kanske för trött för att fundera men man kanske tänker mest och kanske bäst när man är trött.

2010-09-23 @ 08:13:49

hemmastannardag

Idag gör jag protest mot promenad och handling och fix och don utanför dörren...Går med Ronja till dagis, men sen stänger embla och jag in oss resten av dagen och myser hemma. Är på dåligt humör, dödstrött och vädret är verkligen inte lockande. Om någon vill komma förbi på fika går detta naturligtvis jättebra, men något utanför dörren blir det inte idag.

Ronja är färdig med sin frukost nu och vi tittar lite bompa innan påklädning och dagislämning. Ögonlocken vill stängas och jag som har skurit ner på kaffe kan inte ens få det...SUCK...

2010-09-22 @ 20:42:29

Tunga moln över oss

I eftermiddag har det här hängt rätt tunga moln. Mamma(mormor) åkte hem och både Ronja och jag blev jätteledsna. Jag blir som en liten unge varje gång hon åker ifrån mig, eller jag åker ifrån henne. Vet att det är långt mellan oss och att vi inte kan ses så ofta, att det inte bara är att åka och hälsa på när man kan. Jag och mamma har en rätt speciell relation, för er som sett serien Gilmore Girls, kan ni likna den med deras relation. Är alltså lite tungt just nu. Ronja har pratat massa om mormor och hon förstod att hon åkt hem till Örjan och Casper(deras hund), men hon blev väääldigt ledsen och det har märkts hela eftermiddagen. Får helt enkelt hoppas att mamma kan komma snart igen.

Ikväll blev det något så exotiskt som rester till middag. Jag var rätt deppig och hade ingen inspiration till matlagning, vilket jag alltid brukar ha. Tror mycket kan bero på att jag är lite less på den mat jag kan äta nu när jag ammar. Embla är ju extrem känslig mot det mesta som kan vara lite lite lite gasbildande så maten är rätt tråkig nu efter tre månader. Hittar liksom inte nåt nytt utan det blir samma gamla vanliga saker om och om igen.

Nu sitter Rickard och jag och myser till Idol med lite chips, och han tar ett glas vin. Jag har ramlösa jag...Blir nog inte mycket mer än såhär ikväll, imorgon är en ny dag och vi kör igång på nytt. Hoppas på några timmars sömn inatt också. Får jag inte lite sammanhängande sömn nu snart, vet jag inte vad ska göra. Är så trött nu så kroppen börjar gå sönder. Känner mig ibland som en gammal gammal tant i kroppen, så skör och får ont vad jag än gör. Lite sorgligt med tanke på hur ung jag är egentligen.

Hur har er dag varit?
Någon som vill gå en långpromenad med mig och Embla imorgon?

2010-09-22 @ 10:12:47

Vakna långsamt

Jag tror inte det är bra att kasta sig upp ur sängen och stressa iväg på jobb eller till skola eller dagis. Jag tror och tycker man behöver ha god tid på sig att verkligen vakna. Tänkte på detta imorse när Rickard kom och väckte mig halv sju och sa att han tänkte gå till jobbet. Han går upp klär på sig, brer några mackor, packar ner dessa i väskan och sen går han till jobbet. Han går så tidigt, för då kan han komma hem tidigare på eftermiddagen, vilket jag uppskattar. Samtidigt, så saknar jag att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen. Sitta ner och bara vakna ihop. Vi åt alltid frukost tillsammans hemma när jag var liten, både hos mamma och hos pappa och absolut när de fortfarande var gifta. Känns konstigt att bara ha helgerna med gemensam morgon här hemma.

Just nu är jag mamma evigt tacksam då hon har tagit Ronja ett tag på mornarna så jag fått dra mig lite extra. Inatt har vi för första gången verkligen varit två barn och två föräldrar i sängen hela natten, och det var väl inte sådär jättelyckat för min sömn. Lägg till lite snarkningar och sparkande barn så har du min natt.

Så här hemma har vi fortfarande en lååångsam morgon. Vi äter frukost fortfarande, övergår väl lite till mellanmål iofs. Embla leker och har världens megahicka. Väntar på att det blir en kaskadkräkning av den istället. Vi har inget alls planerat eller tänkt idag, eftersom mamma åker strax innan fyra blir det nog inte så mycket heller. Tänkte hämta Ronja på dagis och äta mellis, sen beger vi oss mot stationen för att vinka av mormor(mamma).

Ska när vi är i stan passa på att hämta ut ett paket från Buzzador med blöjor till en kampanj jag är med i.

2010-09-21 @ 20:53:28

Tröttheten fortsätter...

Ja, Erica frågade efter förra inlägget, om jag tror att tröttheten går över?! Såklart måste den gå över, eller iaf dämpas någon gång, men i nuläget känns det som om det dröjer en del. Det jag längtar till nu, i tidsperspektiv, är den tid då Ronja kan gå upp själv på morgonen och sätta sig och titta på bompa eller så, och kanske ta med sig lillasyster. Att få en timme extra i sängen på morgonen, eller bara en halvtimme.
Eller att Ronja sover hela nätter i sin egen säng så det blir mer ordning och reda på allt. Jag sover så otroligt lätt och vaknar för allt. Rickard snarkar ju och jag har omöjligt att stänga av det tyvärr. Men som sagt, tröttheten kommer säkert minska efter hand, sen blir det väl tvärtom, vi föräldrar som försöker dra upp våra tonåringar ur sängen istället.

Embla har idag en jobbig kväll. Hon skulle behöva bajsa lite, men har för ont i magen och för mycket luft, kolik alltså...Vi jobbar på!

avslutar den här kvällen med en bild jag hittade innan


Nästan exakt ett år sen, Ronja på 10 månader, rätt nygravid Ester med illamående och växande Embla i magen.
Tänk vad som kan hända på ett år. Aldrig hade jag väl kunnat ana vilken underbar tjej Ronja skulle bli, eller vilken härlig lillasyster som gömde sig i magen. Skulle ljuga om jag sa att jag älskar alla stunder med barnen, men de flesta älskar jag och det väger upp för allt det jobbiga!

2010-09-21 @ 18:51:45

Barnen bestämmer..

I vårt hus, är det barnen som bestämmer. Livet formas efter deras behov och viljor. I nuläget känns det helt ultimat, då det ju kommer komma en tid då vi föräldrar kommer försöka bestämma allt åt dem. Vill låta den här småbarnstiden vara lite som den är, att saker och ting får bli som dom blir, mysigast så!!!


Idag har vi röjt på Öppna förskolan hela förmiddagen, jag har varit fruktansvärt trött idag. Känner att jag är på bristningsgränsen i min trötthet, i vanliga fall blir jag stressad när jag är övertrött och jag försöker få saker att klaffa mer än nödvändigt. Idag har jag inte ens orkat det, jag har bara suttit totalt avslappnad och knappt reagerat på spyor eller matkladd, smågnäll eller tjafs. Har bara låtit det ske liksom, varit alert så det inte hänt några olyckor så klart, men i övrigt har saker och ting fått bli lite hur som helst. Mamma var rätt förvånad övar att se mig så avslappnad trots tröttheten.

Efter Öppna, gick vi mot stan. Tänkte egentligen gå hem, men jag kände att om vi går hem nu, kommer jag säcka ihop totalt och bli överkänslosam och med all säkerhet bryta ihop av tröttheten, så istället tog vi en tur på stan, båda barnen sov och det blev en liten fika också. Köpte bokstäver på panduro som jag ska sätta på alla burkar här hemma. Fick dock en tråkig överraskning av dem när vi kom hem. Sen begav vi oss sakta hemåt och fastnade efter mellis, framför Pippi...


mormor är helt klart poppis här hemma!

Tyvärr åker mormor hem imorgon och vi blir ensamma kvar. Känns faktiskt riktigt trist att hon ska åka nu när vi fått lite snurr på vardagen med henne här. Har varit otroligt skönt med lite sällskap och nån att prata med på dagarna. Inser mer och mer att jag behöver en social kick och ett eget umgänge, både med och utan barnen, känner mig väldigt malplacerad i de flesta situationer nu för tiden och det slutar med att jag gör allt själv.

Just nu pågår nattning och Embla är jätteorolig, mormor går omkring med henne i famnen och försöker lugna så jag får en paus. Det går i ett på dagarna och är inte ofta jag hinner sätta mig ner fem minuter. Det märks på bloggen och jag försöker ta igen det så gott det går.

Nu ska jag se om lillan kan försöka ta lite bröst så hon lugnar sig, även om det inte alltid är lösningen på allt, lugnar mammas bröst bäst av allt.
Resten av kvällen blir nog framför tvn med Idol, lite macka och te, kanske även lite choklad och glass?!



2010-09-20 @ 19:14:00

Tappad kontroll...

Kan ju betyda många saker iofs, men dagen har överlag varit rätt virrig och trött hos oss. Mamma och jag begav oss, efter en megamysig morgon, mot stan. Väl där blev vi rätt snabbt trötta och efter en inköpt overall, hamnade vi på Coffeehouse by George med fika. Vi kan väl säga att vi fastnade där och det tog ett bra tag innan vi orkade vidare. Vi bestämde oss för att handla med lite mat och sen vanka mot orrholmen igen. Ronja hämtades på dagis och sen har vi myst hemma.

Ronja fick äppelkaka till mellis, då vi insåg att den faktiskt är mer nyttig än onyttig (i stort sätt helt sockerfri). Sen har allt flutit på. Man märker att Ronja är otroligt frustrerad och skriker efter uppmärksamhet. Tror det har gått upp för henne att all tid på dygnet tyvärr inte kan ägnas åt bara henne. Det är jobbigt att se att hon är orolig, men samtidigt så har vi otroligt mycket tid tillsammans att mysa på nu och jag konstaterar varje dag att hon bara blir finare och finare, både i personlighet och attityd som i utseende.

Jag lagade mumsig mat idag, trots att det verkligen blev en snabblagad måltid. Hade laxbitar i ugn med lite olika kryddor, kokt potatis och förväld färsk spenat. Till det en gottig dill/limesås.

Embla har varit en praktbebis idag, som så många andra dagar. Hon sov hela den tid vi spenderade på stan, åt med sex timmars mellanrum innan idag, vilket var lite väl för mina bröst som blev sprängfyllda. Men det gick det med!!!

Hemma har vi haft en mindre kris då fjärrkontrollen till tvn försvann i tomma intet, vi letade och letade och letade i en timme, och efter en extra koll vid den nya overallen, fanns den i luvan på den....(den som söker skall finna...)

Jag är just nu jättedålig med bilder, tar lite dåligt med bilder och har inte så mycket ork till fix med dem, men har lite på mobilen som jag ska försöka få över till datorn så fort jag får en chans, sålänge får ni nöja er med



Förresten vill jag passa på att gratta Anna som nu fått komma hem med en underbar liten bebis!!!


2010-09-20 @ 10:14:13

Mot staden!

Nu beger Mamma, Embla och jag oss snart mot stan för lite fix och mys. Ska köpa en overall från mormor till Ronja bla. Sen blir det lite mer barnkläder tror jag och sen blir det kanske en fika.

Solen skiner så en promenad är väl given?

Känner mig orolig idag över gårdagens valresultat och inte överdrivet stolt över att komma från skåne, där 60% av SD rösterna kom ifrån. Hela Sverige verkar gå i dvala idag efter valresultatet. En sak förstår jag inte, när så många beklagar resultatet och är arga/ledsna över att SD kom in i Riksdagen, vem är det då som har röstat?

Jag känner rätt mycket folk, men jag kan faktiskt inte säga att jag känner många som röstar på SD. Visst, vi lever i en demokrati och yttrandefriheten måste få råda, men, när ett främlingsfientligt parti kommer in i Riksdagen med 20(!) mandat, då måste man väl börja agera. Att sen Moderaterna sträcker ut en arm till Miljöpartiet känns ju iaf som ett steg i rätt riktning, att de visar att de inte vill jobba med SD. Samtidigt, kan de ju inte förvänta sig att Miljöpartiet slänger sig från de rödgröna, rakt över till de blå?! Jaja, man kan diskutera i all evighet, säkert ett återkommande ämne kommande veckorna, även i min blogg.

Nu mot stan, med en fruktansvärt söt sovande bebis med i vagnen!!!

2010-09-19 @ 20:05:15

Valvaka och äppelkaka!

Här har vi varit i full gång hela helgen. Därav bristen på bloggande.

Ikväll sitter vi uppkrupna i soffan med lite rödvin, god äppelkaka och mys. Tittar på valvakan som tyvärr inte enligt mig ser ut att få en trevlig utgång, men vi får se...


Ville mest titta in och berätta hur mysigt vi haft det i helgen, trots förkylningar och andra små missöden.

Igår spenderades det mesta av dagen hos C&C där ungarna fick leka en himla massa, kvällen blev tidig och jag somnade redan 10...

Idag har vi röstat, gått promenad och myst jättemycket här hemma. Mamma och jag har haft baknoja och bakat en himla massa, jag bestämde mig plötsligt för att göra en mumsig lasagne så det har gått en hel del tid till detta också, men gott blev det.

Som sagt, nu blir det dags att ta kväll och umgås med mina älskade!

Har ni röstat idag? Känner ni er positiva inför resultatet?

2010-09-16 @ 21:55:56

Lite dålig...

Är lite dålig bloggare just nu känner jag. Men det får vara så! Njuter av att ha mamma här och av att bara vara med ungarna. Idag har det varit ordentlig promenad, mys på stan, fått lite fint av mamma! Sen gick vi och hämtade stortrollet på dagis och sen har vi myst hemma hela eftermiddagen.

Ronja smällde i sig en smoothie idag också, en ny favorit hos damen!

Till middag blev det mumsig korvsoppa och matzebröd.

Jag badade med Ronja efter maten, och när hon skulle upp till bompa, passade jag på att tappa upp nytt varmt vatten och ligga kvar. har ALDRIG slappnat av så i badkaret förr. Somnade nästan...Sen har det varit ordentligt med kolik ikväll så vi är alla lite slut i huvudet.


Imorgon är Ronja hemma och vi tänkte ta en tur till Ikea, lite barnsaker som behövs, samt värmeljus och lite sådant. Hoppas på att bli bjuden på lunch av mamsen då också:P

En hel del av vår kväll har bestått av att försöka installera och fixa vår nya HD-box från bredbandsbolaget. Det tog låååång tid och när det väl funkar, så hackar alla kanaler och fastnar var 4:e  minut. Lagom kul....Så för ikväll har vi gett upp boxen och tittar på analoga...

Nu mysa en stund med mamma, sen hoppas jag på lite sömn. Är i  STORT behov!

2010-09-16 @ 09:08:29

Morrn morrn

God morgon på er ute i stugorna. Här har vi långmorgon och Ronja ska inte på dagis förrän tio. Vi har ätit mumsfrukost och myser nu i soffan med äpple och bompa.

Mamma och jag hade en jättemysig dag igår på stan. Hade fått lite pengar att köpa ett par ordentliga skor som jag kan ha när jag är ute och går mina dagliga powerwalks. Detta pga alla blåsor jag fått på fötterna och att jag har problem med rygg och fotleder.

Fick iaf köpt ett par Reebook easytone. Såna som finns i reklamen som ständigt går på tv. Ni vet dom som tränar rumpan, och baksidan av låren. Provade dom mest på skoj, men ojojoj så sköna skor. Kändes som man flög på moln och man kände hur de verkligen hjälpte balansen. Slutade med att mamma köpte ett par likadana:P

Sen gick vi en runda på stan för att se vad vi hittade för nåt kul. Har bestämt att jag inte ska köpa nästan nåt till mig själv förrän jag är i bättre form och vikt. Vissa saker är ju dock nödvändiga i väntan på detta...

Pga olika missförstånd vet jag inte hur jag i framtiden ska skriva saker på bloggen då jag inte vill att något ska misstolkas. Försöker att alltid vara så rak och ärlig jag kan på bloggen och har fått höra att det är många som läser min blogg just därför. Stämmer detta?
Vad missförståndet handlar om är oviktigt. Men jag måste ta mig en funderare...

Dom här två fina ungarna jag har, är mitt allt. Jag sätter dom före allt annat i världen och gör vad som helst för dom. Jag har alltid sett mig själv som en rätt bra mamma, tyvärr får vissa saker mig att tvivla ibland och just nu måste jag rannsaka mig själv. Men den som säger att jag sätter mig själv före barnen i många situationer, har otroligt fel. Om man inte unnar sig själv något ibland, som mamma, hur ska man då kunna gå upp på morgonen och vara en bra mamma till ungarna?! Om man själv lider eller glömmer bort sig själv?!
För att jag ska vara en bra mamma, måste jag ju må bra själv eller hur? Däremot går barnen alltid först, och jag skulle inte unna mig själv NÅGOT om det inte var okej på alla sätt och vis med ekonomi och allt som hör därtill!

2010-09-14 @ 22:08:49

Otålig!!!

Sitter uppkrupen i soffan med Embla i knät. Känner mig som ett litet barn!!! Väntar otåligt på att Rickard ska komma tillbaka med min mamma!!!

Dagen idag har varit kanon. Ungarna har varit såååå bra båda två. Hade jättemysigt på öppna förskolan, Lite ledsamt dock att Eta ska sluta...Men Ronja lekte och stod i i flera timmar, är helt underbart att se hur hon är med andra barn, det får man inte chansen att göra så ofta när hon är på dagis!

Embla myste och visade sig från sin bästa sida hon med, vaken hela förmiddagen och inte ett skrik från henne.

När jag insåg efter att Ronja började bli trött, packade vi ihop oss och gick mot stan. Båda barnen somnade snabbt och jag passade på att unna mig en luunch på stan!

Sen hittade jag en underbar klänning på HM som ni får bild på imorgon!!

Nu är dom snart på ingång här.

Hoppas ni haft en bra kväll och dag!

2010-09-14 @ 08:22:15

Öppna!

Nu sticker vi strax till Öppna förskolan på Herrhagen. Räknar med att vara där nio. Tar faktiskt bussen idag då det är alldeles för grått och blåsigt för att gå med båda ungarna. Ronja är dessutom svår att ha i vagnen längre stunder om hon är vaken!

Hoppas det klarnar upp lite längre in på dagen. Rickard stackarn är snorig idag men på jobbet. Bara han inte blir sjuk nu...

Sen kommer mamma ikväll!

2010-09-13 @ 20:33:32

Bildblogg

Idag har jag en liten ledsen kolikbebis på bröstet så jag låter dagen summeras i bilder.









Vi har haft en jättefin dag. Embla och jag var på sjukhuset och tittade på en underbart söt bebis och höll en sliten mamma sällskap, sen gick vi till stan och shoppade lite mat, vin, barnkläder och lite present till pappa. Sen har vi myst resten av dagen.

Jag lagade mumsig mat till födelsedagsgrisen, har röjt en del i kök, tvättat och sorterat ett enormt berg med tvätt. Embla har skrikit i två timmar nu, så vi hoppas att hon lugnar sig stackarn. Ligger på mitt bröst och börjar somna in, genomsvettig och orolig. Tappar nappen hela tiden så då vaknar hon :/

Hoppas ni har en fin dag. Vi tar kväll och hoppas på en fin dag imorgon också.
Är det någon som vill följa med till Öppna förskolan på herrhagen? Vi tänkte vara där hela förmiddagen!!

2010-09-12 @ 20:42:36

Avslutande söndag...

Avslutar dagen med ett blogginlägg till. Idag har vi, tvättat, varit på promenad till stan och handlat lite plock. Sen fick jag ett bakryck och drog ihop ett par bröd till frukost, sen var jag lite rastlös så det blir både chokladbollar och chokladmuffins. Tänkte att det är ju ändå födelsedag imorgon och då får man ju ha lite gott.

Sen har vi bara myst. Rickard gjorde mumsig kyckling i ugn och vi njöt allihop.

Nu har vi en megagnällig Embla som nog inte riktigt vet vad hon vill. Allt blir liksom fel och då blir hon den ynkligaste bebisen i världshistorien!

Imorgon hoppas jag på besök från Matilda, men innan dess tänkte jag lämna på dagis och sen åka en sväng till sjukhuset och besöka E och K.

Eftersom Rickard fyller år blir det nog lite gott till middag så ska köpa hem nån flaska gott vin också!

Nu tar vi kväll här på Orrholmen!

2010-09-12 @ 19:37:50

Lördag med nära och kära!

Lördagen var den bästa dag vi alla haft på väldigt länge. Vi var dödströtta när vi kom hem på kvällen, men otroligt nöjda med vad dagen bjudit på.

Efter en mysig frukost tillsammans här hemma, gjorde vi oss iordning och åkte till Karlskoga för att fira Rickards födelsedag där med hans föräldrar och syskon med familj. Tyvärr fattades en syster och hennes man!

Väl där var det fullt ös medvetslös hela dagen lång. Kusinerna, som ses alldeles för sällan, lekte och stod i konstant. De hade såå kul. Alice är äldst på 5 år, sen är Ronja och Linus lika gamla, Linus är bara 10 dagar äldre än Ronja. Oh va skoj dom hade. Ingen utom Rickards föräldrar hade träffat Embla innan så det var ju en höjdpunkt också. Hon lyckades charma alla och sov bara två timmar på hela dagen. Förstår inte hur hon orkar, men hon är faktiskt vaken nästan hela dagarna varje dag.

Vi åt otroligt god mat igår, de hade beställt en "exotisk planka" från en affär och på den fanns; Rostbiff, skinka, kassler, tomater, papaya, mango, jordgubbar, kiwi, meloner av olika slag, vindruvor och lite annat. Till det fanns det potatissallad, en brieost, en cambozola och en hårdost.
Jäklar vad vi åt!

Vi bestämde oss för att natta Ronja innan vi kom hem, så vi stannade och tittade bompa och drack välling, sen fick hon somna i bilen. Allt det gick kanon och hon sov hela natten, till klockan 5 imorse, i sin egen säng. Helt otroligt och något hon inte gjort sen vi kom hem från skåne.
Även Embla sov kanon natten till idag, hon ville inte äta förrän strax efter fem. Sov alltså mellan 23:00 och 05:15. Tyvärr fick inte jag den sömnen jag hoppats på då Rickard snarkade som en gris hela natten. Men sånt får man ta!

Har inte några egna bilder från gårdagen men tänkte sno några som svärmor lagt upp bara för att visa lite hur vi hade det.







2010-09-12 @ 18:00:31

Fredagens mys

Har bestämt att dela upp helgen dag för dag, såsom jag skulle gjort om jag skrivit ordentligt varje dag!

I fredags kom Rickard syster hit på sen eftermiddagen. Vi gjorde iordning tacomys och satt sedan och moffade ordentligt. Perfekt med tacomys på fredagskvällen. Satt sen och jäste i soffan resten av kvällen, tittade på Pirates filmen, ettan då alltså. Häftigt nog sov båda ungarna nästan hela kvällen så vi fick lite vuxentid med Christina, vilket var mysigt!!




Ronja och Embla var så goa och satt och myste i soffan med pappa och faster




uppdaterar om lördagen när stortrollet somnat. Nu, bompamys!!!

2010-09-11 @ 21:25:36

Helgkortis!

I helgen har jag lite bloggpaus. Har min svägerska här och spenderar all tid med familjen, inte ens suttit vid datorn sen igår eftermiddag.

Hela dagen har spenderats hos svärföräldrarna med alla kusiner till ungarna. Helt underbar dag och jag uppdaterar om allt imorgon! Har även en del fina bilder att lägga in!!

Fick en glad överraskning nu ikväll. Mamma kommer hit på tisdagkväll! Lyckan är total. Ronja som bara tjatar om mormor hela tiden kommer bli överlycklig!!!

Så nu är jag nöjdare än nöjdast och kommer somna nöjd ikväll. Hoppas er helg är mysig och att ni njuter av hösten!


2010-09-10 @ 10:07:15

middagslur

Nu är farmor på lekplatsen med Ronja. Embla och jag har lagt oss i sängen för att ta igen förlorad sömn. Iaf är det vad jag hoppas vi ska göra. Får se om Embla håller med full ut. Hon verkar ha svårt att slappna av helt.

Har fått kört en diskmaskin och en tvättmaskin idag, samt sorterat en himla massa tvätt. Efter sovstunden ska allt in i rätt lådor/skåp och så ska tvätten hängas.

Lite dammsugning vore inte heller fel, och balkongfix. Ser fram emot att Rickard kommer hem tidigt idag och att sedan få besök av svägerskan, som stannar hela helgen! Ses allt för sällan!

Stort grattis till Lillasyster Tilde som idag blir 20!!! Synd (men kul för dig) att du befinner dig i södra frankrike. Försöker slå en pling i eftermiddag!!!

Nu krama bebis!!!

2010-09-10 @ 07:11:43

Morgonstund har guld i mun?

Vet inte om jag håller med idag...Igår kväll blev inget som vi hoppats eller tänkt. Embla var megastökig och det enda som kunde lugna var om jag gick runt med henne sugandes på bröstet. Lagom härligt efter en stund. Vi fick skrivet lite listor och jag tror på lite förändring här hemma.

Fick en kanon idé av Erica om att pyssla här hemma och lånar hemskt gärna er borr Essa!

När klockan var nio tänkte jag att ja men sova nu är ju inte fel, och Rickard tog Embla som minsann inte tänkte sova.
Tyvärr kom det då en yrvaken Ronja som väl vaknat av allt skrik?!
Följde med henne in och försökte få henne att somna om. Hon var jättetrött men verkar ha svårt att hitta nån bekväm ställning i sängen, längtar tills hon kan få en ordentlig säng, märks att hon behöver det. Vi har tänkt det till julklapp.

Iaf tog det typ 45 minuter innan jag kunde gå in i sängen. Då var Embla lugnare men Rickard hade väl gett upp sitt projekt för kvällen och satt vid laptopen i vårt sovrum. När han skulle gå upp för att hämta lite dricka till mig, eftersom Embla satt sig fast på bröstet igen, möttes han av en yrvaken Ronja igen. Han gick in med henne och blev kvar där...Embla och jag låg och mysammade och somnade i den ställningen. Vaknade vid två på natten och då var lampan fortfarande tänd och tvn igång. Rickard hade alltså somnat ordentligt där inne hos Ronja.

Lyfte över Embla till sitt snuggle nest, men naturligtvis vaknade hon och har sen bökat hela natten. När Rickard väckte mig för en halvtimme sen trodde jag inte det var sant. Måste få sova lite mer idag, bihåleinflammationen gör sig påmind och säger till kroppen att vila. Längtar därför efter att svärmor ska komma och tar Ronja på förmiddagen.

Oj, nu flög precis 4 talgoxar in på balkongen, varav två rakt in i fönstret. Ronja blev jätteförvånad och började ropa Gåglar gåglar gåglar.
Märkligt, Vad finns på vår balkong, och så många på en gång...hmm

Nu är det lite morgonbompa och sen frukost. Embla sover lite i vår säng, vaknar när som helst!

2010-09-09 @ 20:15:45

Städschema

Just nu sitter vi här hemma och försöker lägga upp ett schema med olika sysslor som ska göras olika ofta. En del grejor som Rickard ska göra och en del som jag ska göra. Vi måste få lite bättre rutiner på städning och röj här hemma överlag. Märks att det måste bli ändring om det ska funka med två ungar nu.

Vad har ni för rutiner med städning?
Hur lyckas ni hålla det städat hemma? Eller iaf någorlunda rent och fint?

Här känns det som det tar en timme, sen är det bombnedslag. Hur ofta dammsuger ni? Torkar rent i köket? Städar badrummet?
Kan vara gött med nån annans perspektiv och ideer?!

2010-09-09 @ 13:01:07

Snabba ryck!

Dagarna går alldeles för snabbt. Hinner inte med hälften av vad jag önskar att jag gjorde.

Lämnar på dagis, går hem och sen ska man typ hämta igen. Tycker Ronja borde få ha lite fler timmar där, hon har mycket roligare där än hemma. Just nu är Embla inne i en period då hon vill ligga vid bröstet konstant, svårt att leka med Ronja med en bebbe fastklistrad på mig.

Massa jag behöver ta tag i, vill grovstäda hela lägenheten, alltså verkligen städa, tvätta fönster, lister karmar, dörrar, alla skrymslen och vrår. Men då måste man ha barnfritt, eller iaf inte ha stora trollet hemma, för med henne hemma som drar fram allt jag plockat undan, är det ett evighetsarbete.

Vill ta tag i balkongen också och förbereda inför vintern. Se vad som kan räddas och vad som kan kastas. Har så mycket planer och ideer för lägenheten, men behöver lite mer hjälp för att få det som jag vill ha det. Behöver tex en ordentlig borr och nån som hjälper mig med det som är för tungt.
Rickard känns inte såå motiverad alltid till att få ordning här, vet att han har annat han hellre vill göra. Och för honom är det inte så viktigt hur det ser ut när det tex kommer folk på besök. Medan jag faktiskt inte velat ha hit nästan nån eftersom jag nästan skäms ibland för hur här ser ut.

Många har frågat om de får komma hit och se lägenheten, men jag säger bara att nej tyvärr det är så stökigt, eller kommer på nån annan förklaring. Vill kunna visa upp ett hem jag är stolt över, och i nuläget är jag inte det. Vi har bott här ett halvår och det är inte ens halvfärdigt. Fick upp gardiner i alla rum för bara ett par veckor sen.

Hoppas nån kan ta Ronja en helg (och kanske även Rickard?!), så kanske jag kan dra hit nån kompis som kan hjälpa mig att få iordning. Problemet är väl att Rickard är en typisk man...Och dessutom megadatanörd.

Jaja nog pratat. Ska äta lite choklad i väntan på att Embla är nöjd med bröstet för den här gången. Sen gå och hämta stortrollet. Tänkte att jag kanske kunde fått dammsugit i vardagsrummet sen. Skulle vilja moppa köket också, men då måste nog Rickard vara hemma och ta Ronja, annars blir det lika smutsigt direkt igen.

Är fortfarande helt lyrisk över nattens bebistillskott!


2010-09-09 @ 07:59:06

Grattis grattis!!!

Måste bara slänga in ett grattisinlägg såhär i morgonstressen! Blev sååå glad när jag fick ett sms där det stod att en liten härlig pojke kommit inatt.

Grattis till E och P, så skönt att den jobbiga graviditeten är över och hoppas ni kan få njuta nu!
Även stort grattis till storebror!!!
Mängder av kramar!


Här jobbar vi för att komma iväg till dagis i tid. Ronja kan fortfarande inte stå på foten, men verkar inte ha ont i den. Vet inte vad som är fel....

2010-09-08 @ 18:13:41

Bompamys

Nu sitter vi hela familjen uppkrupen i soffan och tittar på Bompa. Embla och jag tog en liten lur när dom andra badade. Men mer fick vi inte för Ronja är rätt högljudd...

Hon har gjort något med ena foten. Kan inte stödja ordentligt på den utan haltar och vill hålla sig i nåt vart hon än går. Lite obehagligt för det kom väldigt väldigt plötsligt.
Sen är det en annan grej jag undrar över. Hon har varit jättemysig hela eftermiddagen, inget gnäll eller bråk alls, men så fort Rickard kliver innanför dörren börjar gnället. Sen skriker hon, gråter och gnäller konstant till läggdags. Förstår inte varför?! Detta har hänt förr.

Nu ska snart stora tjejen sova och lilla tjejen ska ha bröstet en stund. Sen får vi se om det blir kolik ikväll eller inte, håll tummarna. Blir det inte det, kommer hon somna efter bröstet och sen sova till tio/elva sen mat igen och sen förhoppningsvis sova några timmar. En ny rutin verkar det som, vi gillar det iaf.

Har ni en mysig kväll?!

2010-09-08 @ 14:30:51

Stortrollet är hemma!!!



Såhär ser vi ut när vi är nyss hemkomna från dagis och har fått bokstavskex i massor av en trött mamma.

Embla somnade naturligtvis precis innan vi skulle gå till dagis, efter en timmes mys vid bröstet. Hon har börjat med nån ny grej, är megasnuttig hela tiden och vägrar sova utan något i munnen, naturligtvis blir hon skitförbannad när hon vaknar av att nappen eller bröstet inte längre sitter fast i munnen på henne, så blir inte några längre sömnstunder för henne just nu. Vilket betyder, ingen vila för mamma heller.

Nu ska vi Rita bidl till pappa, för det enda Ronja har sagt sen vi gick från dagis, förutom kaka och tiger, är RITA PAPPA, vilket betyder att hon vill rita med pappa, jag lyckades dock vända det till att vi kan rita en bild till pappa, så vi får se om vi kan göra det också.

Känns tungt att sitta hemma sjuk en dag som denna, det är underbart höstväder ute, varmt och skönt med en krispig ton i luften. Strålande sol med en svag bris. Vill ut, men måste erkänna att det inte går. Kroppen skulle inte orka många steg idag.

2010-09-08 @ 11:28:23

Klagolåt

Ja, hemskt ledsen, men just nu klagar jag mest. Är så otroligt igentäppt i näsa, hals och öron. I bihålorna, alltså runt ögonen är jag jättesvullen så har svårt att öppna ögonen. Helt galet, värsta bihåleinflammationen på många många år.

Embla är orolig idag och sover inte om jag inte håller en hand på hennes napp och en hand på hennes mage med båda hennes händer under. Med andra ord, inte mycket vila för mig idag. Har ingen vidare aptit heller, men försöker trycka i mig lite för Emblas skull. Så hon får någon näring.

Ronja storgrät inte idag när jag lämnade henne. Hon fick ha med sig sin Tiger och höll den hårt i famnen samtidigt som jag gick. Man såg att tårarna brände i ögonen men hon var så duktig!!! Vet ju hur kul hon har när hon väl är där. Och visst kunde jag ha henne hemma, men nu när jag är sjuk, är det verkligen bättre för henne med dagis.


Ska se om jag kan få sova en sväng eller om bebisen här bredvid tänker böka?!

Tror det är bajs på gång...

2010-09-08 @ 07:24:40

Hemsk natt

Inatt har varit en hemsk natt. Efter att jag ammat Embla vid nio, tänkte jag ju att nu ska vi sova båda två, men nejnej, hon ville vara vaken, så då fick pappa rycka in och leka och gosa en stund. Jag tvärsomnade innan tio. Rickard gick in till Ronja vid 1 inatt, sen vaknade Embla vid kvart över två och skulle äta. Visst tänkte jag och gav henne halvsovande bröstet. När jag sen lagt henne igen och hon somnat, om än oroligt, stod där helt plötsligt en Ronja vid sängkanten, med Buddah(viktigaste gosedjuret), filt och allt. Hon tyckte väl pappa var tråkig, men jag lyfte upp henne och la tillbaka henne hos Rickard, som ursäktade att han inte vaknat.

Väl inne i sängen började Embla bli orolig. Vi som trodde vi sluppit den värsta koliken igår, hade sååå fel. Hon satte igång inatt istället. Tyckte väl att mamma vilat tillräckligt och att det var fånigt att jag var sjuk. Så mellan halv fyra och halv sju har vi haft gallskrik. Dock har inte Rickard eller Ronja vaknat utan lyckats sova igenom detta.

Jag mår rätt mycket sämre idag än igår, känner mig helt stum i ansiktet. Fruktansvärt svullen och öm överallt och kan knappt bita ihop käkarna pga smärtan.

Nu är det bompamys och snart frukost. Rickard har gått till jobbet så nu får jag klara mig själv vare sig jag vill eller ej. Ronja ska lämnas på dagis vid nio och sen får jag väl några timmar i lugn och ro, om Embla inte misstycker. Hon är för övrigt jättepigg idag och bara leker och leker. Snacka om feltiming....

2010-09-07 @ 20:05:36

Sova sova säng säng säng...

Har faktiskt fått sovit en del idag, sen vi kom hem alltså. Båda barnen sov när vi kom hem, så sov en dryg timme då, sen hade jag Embla några timmar och hon var rätt bökig så då blev det inte mycket sömn.

Ronja och Rickard var ute en sväng på lekplatsen och sen handlade dom hem lite inför kvällen och min dag imorgon så jag har lite hemma. När dom kom hem, tog Rickard Embla och jag fick sova en timme till. Sen har jag haft henne ett tag, hon åt en himla massa och ligger nu och sover själv i vår säng. Det är något helt nytt att hon ligger själv och sover. Men vi tackar och tar emot.

Jag har fått i mig lite mat och sitter nu med ett stort glas Ramlösa, Finns det nåt bättre?

Har fruktansvärd huvudvärk, sitter ju i bihålorna alltihop och det börjar bli riktigt tungt. Kan inget annat än att konstatera att det var helt rätt dag att åka till läkaren på. Har blivit galet mycket sämre under dagen och hade nog inte klarat mig utan Rickard hemma idag. Det är klart att det hade gått, men hade nog slutat med tårar från alla håll och kanter!

Tack för uppiggande kommentarer, blir så glad när ni skriver sånt.

Nu ska jag äta lite kanelbullar och titta på idol, sen blir det sängen. Kanske småkollar på Miss Secret Agent som går på femman ikväll. Vi får se helt enkelt.

vad ska ni göra ikväll?

2010-09-07 @ 14:26:44

Bihåleinflammation

Ja,  då har läkaren bekräftat att jag har bihåleinflammation. Han behövde inte mycket mer än att titta på mig och fråga mig om jag hade ont på ett par ställen. Så det var solklart...Penicillin i tio dagar och vila på det. Tur att Ronja är på dagis litegrann iaf så att man kan vila då. Vill inte ha Rickard hemma så det får gå som det går!!

2010-09-07 @ 07:18:05

Off

Blir nog inte så mycket idag. Om inte ett under inträffar. Har feber igen och halsen är jämntjock. Ska ringa vårdcentralen när den öppnar klockan åtta, så får vi se om jag får nån tid. Känner mig inte så hoppfull. Ska ju in till barnmorskan halv fyra också.

Eftersom jag har båda barnen måste jag försöka uthärda dagen på nåt sätt. Det är galet svårt att hålla Ronja inne en hel dag, speciellt när det är kanonväder utanför fönstret...Vet inte riktigt hur jag ska göra alltså.

Skickade iväg Rickard till jobbet iaf, han måste ju vara där...Ibland önskar jag att man var liten och kunde bli jätteompysslad när man är sjuk. Nån som åker och handlar direkt, gör varm choklad och bara kramar och klappar fint. Och kunde lägga allt fokus på mig...Man blir ju lite ynklig.

2010-09-06 @ 22:01:51

Tack!

Tack Erica för härlig kommentar!

Tack vare den och min käre man som peppar mig med bloggen, skriver jag ännu ett inlägg ikväll.

Jag har precis lagt in en favoritrunda på jogg och eftersom jag är rätt peppad med träningen nu och att gå långa rundor varje dag, tänkte jag försöka lägga in mina favoriter där och sen föra lite dagbok. Än så länge springer jag ju inte utan går, dock med barnvagn eller barn i sele på magen, så det blir en rätt bra belastning. Rundan jag la in, är drygt 7 km och den gick Rickard och jag igår.

Idag har jag jobbat ihop 10668 steg på stegräknaren. Målet den här veckan är ju 10000 per dag så det får man väl säga att jag klarat. Tänkte öka så att jag nästa vecka kanske har 15000 per dag. Igår var jag över 11000.

Nu sitter jag och planerar inför heldag med båda ungarna. Imorgon tänkte vi, direkt efter frukost bege oss till öppna förskolan på Herrhagen. Hoppas kunna ta bussen dit, för en lång promenad hem sen. Räknar med att vara där vid nio. Känner att jag så tidigt på morgonen inte orkar en promenad med båda barnen i vagnen, framförallt inte upp för backen på herrhagen. Men vem vet, kanske får ett ryck imorgon och tar en ordentlig promenad.

Nu när höstvädret är så härligt, vill jag gärna gå vart än jag ska, känns liksom som att man går miste om så mycket härligt om man inte går.

Måste dock köpa ett par ordentliga skor, skaver sönder mina fötter nu, går i converse...

Nu är här snart dags för kvällsamning innan natten, sen väntar (hoppas jag), iaf några timmars sammanhängande sömn. Blir en lång dag imorgon och jag är rätt trött och hängig, så vi får se hur det går.

Ska även på efterbesök hos barnmorskan imorgon eftermiddag, hoppas allt går bra, håll tummarna!

2010-09-06 @ 19:41:38

seg

Är riktigt seg nu, känner av förkylningen mer igen och oroar mig för halsfluss. Men ingen aning...Har Haft en lång mysig dag på stan i höstsolen, men nu är jag lagom trött.

Fick inte gjort så mycket på stan, tog en långlunch och pratade med C&C, sen gick jag en runda på banken, och efter det stötte jag på Erica och tog en liten fika med henne innan dagishämtning.

Är för trött för att skriva mycket idag, börjar tappa suget lite på bloggen. Antalet besökare sjunker galet och kommentarerna sinar, Skriver ju för att ni ska tycka det är kul och intressant. Försöker slänga ut lite frågor och idéer men får inte så mycket svar.
Vad kan jag göra för att intressera er mer?

2010-09-05 @ 18:04:02

långpromenad

Var ute på en härlig långpromenad i raskt tempo innan. Kom upp i drygt 10 000 steg och är rätt nöjd. Första dagen med stegräknaren på också. Nu bakas här valnötsbröd med surdeg och Ronja tittar på Pippi.

Min käre make stod för maten då jag helt tappat inspiration och lust efter att ha upptäckt att spenaten blivit dålig.

Fick en mysig fika med svärföräldrarna efter att de varit iväg med Ronja också. Tog upp kanelbullar från frysen och hade mörk mumsig lindtchoklad också.

Fick en stor påse gelehallon av svärisarna efter deras Ikeabesök, mycket uppskattat kan jag säga:)

Emblas kolik började tidigt idag och har hållt på en halvtimme redan. Redan en blöja bytt också med massa innehåll. Hoppas att hon får lite lugn ikväll och kan slappna av och få sova. Hon har varit vaken nästan hela dagen, slumrat en timme kanske sammanlagt. Förstår inte var hon får sin energi ifrån, men det bådar ju gott inför nätterna;)

Hon var vaken hela promenaden innan, låg och lekte i vagnen och tänkte INTE somna!

Nu är det bompamys innan mitt bröd ska knådas och jäsa en andra omgång.

Imorgon är det måndag och vi tar nya tag här på styrbordsgatan. Kanske blir fikadate och lunchdate, hoppas det iaf!!!

2010-09-05 @ 10:30:26

Barnvakt!

Godmorgon alla läsare!!!

Idag har vi bara ett barn. Ronja blev precis hämtad av Farmor och Per-Erik. De ska iväg och äta på ikea, sen till mariebergsskogen hela eftermiddagen så vi har lugn och ro här hemma. Vet inte vad vi ska hitta på riktigt. Jag blir så galet rastlös. Dessutom är det fint väder idag så nåt vill man hitta på. Skulle inte förvåna mig om vi går till mariebergsskogen själva och råkar stöta på dom andra i eftermiddag.

Blir lätt så när man har barnvakt, att man längtar så efter barnen så man bara vill ha dom tillbaka!!!

Vad ska ni göra i solen idag?

2010-09-04 @ 20:23:06

Höstsol och Kolik...

Idag har vi spenderat dagen med goda vänner ute i det gröna. Vi bestämde oss efter en del funderande, att dra på oss studentoverallerna och gå ut och vara med på Kvastkampen, som är en årlig tradition under nollningen. Alla studenföreningar möts i brännboll och under detta festas det så mycket man själv känner för. Rickard fick stå för "festandet" i vår familj och jag tog barnen. Ronja levde loppan och älskar att ha så mycket folk omkring sig. Embla var världens finaste och sov nästan hela dagen, vaknade bara för en omgång mat!

Efter inte så lång stund där borta, började jag konstatera att det faktiskt inte är kul att vara med på sånt när man dels är nykter, och dels har två ungar med sig. Inget ont om att vara nykter eller ha barn, men ska jag vara med på fester eller studentevenemang, vill jag ha barnvakt. Så nu blir det inte mycket mer sånt på ett tag. Tror jag växt ifrån det hela en del också....

Det var iaf skönt med en promenad, blev lite drygt 7 km fram och tillbaka och det kändes i fötterna. Har inga bra skor så vandrade med converse... Solen sken och det var riktigt skönt ute. Men det fanns en kylig underton i luften som viskade om att det faktiskt är höst nu.

Vi var väl hemma strax efter tre och efter lite mys och plock, lagade jag mat. det blev en smarrig korvgryta och pasta till det. Sen har det badats med Ronja.

Embla har kolikdagar nu. Vi tycker koliken har blivit 10 gånger värre och måste nog ringa för att få mer hjälp nästa vecka. Hon har hållt på från och till sen klockan fem nu och vi börjar alla bli lite trötta i huvudet. Framförallt är det ju synd om henne. Vet inte vad det kan vara, och varför det blivit så mycket värre, kanske för att vi trodde att vi fått bukt med det hela?!

Jag börjar undra när vi ska få lite lugn. Alla säger hela tiden att ja men det kommer, först var det när jag var gravid med Ronja, då tjatade folk om att ja men det blir bra när hon kommer ut. mmm då hade jag en jättelång återhämtning och när jag väl börjat hämta mig, krånglade amningen. Sen började massa strul med sömnen hos Ronja och sen kom alla tänder och allt vad det innebär.

Nu har jag varit gravid och haft ett helvete under graviditeten, varpå folk återigen pratar om hur bra det blir när barnet kommer. Visst det var en otrolig lättnad när Embla kom och min återhämtning har gått otroligt mycket bättre än förväntat. Men så kom två jobbiga mjölkstockningar med 10 dagars mellanrum. Sen kom koliken....

Jag älskar mina barn över allt annat och hade inte velat byta mot nåt annat nånsin. Men jag är samtidigt lite trött på allt tjat om att det blir bättre snart, detta snart känns väldigt långt bort.






Två bilder från dagens festlignheter.

Nu ska jag ta över och försöka trösta Embla!

2010-09-03 @ 20:26:14

Nu e det fredasmyyys...

Ja, något sånt iaf. Vi var otroligt lata idag och sket i all såkallad diet. Åkte till ica och köpte gottis inför helgen, och sen till mcdonalds och köpte med mat hem. Jag är fortfarande så pass förkyld och Ronja har varit galet kinkig idag så jag orkade inte stå och laga mat.

Stort tack till svärmor som kom och hjälpte mig med Ronja vid lunch och framåt. Jag fick vila ett par timmar och det behövde jag verkligen. Dessutom vet jag att det är väldigt uppskattat från både Ronja och Maggan ;)

Ronja har fått ha bompa igång hela dagen och fått pyssla med lite vad som helst. Har blivit mycket rita dock, en höjdare just nu. Hon har knappt velat äta alls, så när hon slukade en kanelbulle gav det mig lugn i kroppen.

Embla har precis haft sin värsta kolikstund och verkar inte helt nöjd än. Blir nog inte överdrivet mycket mys idag. Känns som koliken är värre igen, så blir väl att sluta med alla mjölkprodukter igen, eller bvc om fler råd!?

Ronja sover som en stock sen en timme tillbaka, och har badat. Även Embla har badat idag, något som vi inte varit lika flitiga med som vi var med Ronja. Jag har torkat av henne mycket med tvättlappar och blöta handdukar och sånt men badat har vi inte gjort mycket. Ronja badade vi med jätteofta och gör fortfarande. Ska bli ändring med Embla dock eftersom det är så mysigt, för oss allihop.

Nu är ljusen tända på bordet och det står lite mums här så ska försöka få en lugn stund med min man, förmodligen med en bebis i famnen.

Vad ska ni alla göra i helgen? Här blir det besök av barnens farmor och Per-Erik antingen imorgon eller på söndag, så tänkte baka nån god fika. Annars blir det nog bara familjemys, behövs det med ju!!!
Kanske kan träffa några vänner också, saknar vårt sociala liv galet mycket!

Kommer mer bilder imorgon.

2010-09-03 @ 07:30:46

Nervös

är lite nervös idag inför hur allt ska gå.
Klart att det kommer gå bra, men är lite nervig iaf. Är ändå en del som ska klaffa. Har en tanke om att gå till öppna förskolan inne i stan, i hmm tror det heter Betlehemsskyrkan. Har fått försäkrat att det inte är nåt kyrkligt av det hela så kanske går dit. Men det skulle vara vid 10 isåfall, vad gör man efter lunch? Vet inte hur vädret ska vara riktigt, men kanske lekplatsen vid museet? Eller bara ut hit igen, lite nervös över hur jag ska hålla koll på Ronja samtidigt som Embla kanske behöver ammas eller så...

Ronja är lite febrig pga vaccinationen hon fick förra veckan, det är inget farligt eller så ju och hon smittar ju inte. Hon är rätt glad i övrigt också så kanske ska ta sig iväg liksom. Vad ska in göra idag? Är det nån som vill följa med oss om vi drar iväg? Sugen på mammasällskap!!!

Först på schemat står iaf frukost och amning!

Och KAFFE!!!!

2010-09-02 @ 20:41:04

Lite gnällig...

...Jag känner mig lite gnällig och ynklig nu ikväll.
Min förkylning är utan tvekan bättre, snorar inte alls som tidigare och har varit igång en del idag. Känner fortarande av den dock. Rickard kom precis och sa att jag var febrig...
Men ändå.
Dagen har varit rätt tuff. Bestämde mig för att ta en promenad in till stan när jag hämtat Ronja. Jag fick nämligen ett extremt sug efter frukt och chai-te.

Sagt och gjort, efter myshämtning på dagis, med en sovande Embla i vagnen traskade vi mot staden. Ronja var rätt trött och hade varit gnällig hela dagen så hon åt lite banan och vilade i vagnen medan hon pratade om Pippi och fåglar och mormor och himlen.

Väl på stan kände jag inte för att gå runt så mycket, ingen höjdare med två ungar i vagnen och dessutom har jag inga pengar att lägga på nåt så då är det ju dumt. Men vi handlade lite på konsum och sen gick jag över på Kardemumma och köpte två hg svart chai, MUMS!!!

Hemfärden blev rätt jobbig. Tänkte först ta bussen, då det är gratis med vagn, men eftersom solen sken, gick vi istället. Ronja tjatade konstant om Pippi, det enda hon pratade om, med några avbrott om att hon ville åka till mormor och örjan och casper...
Halvvägs hem vaknade Embla och blev akuthungrig. Hon gallskrek resten av vägen hem och jag försökte förgäves hjälpa henne. Frustrationen började växa fram kan jag säga...Hemma var jag totalt genomsvett, megakissig och rätt slut i huvudet. Av med ytterkläder på barn och mig själv, in på toa med Ronja i släptåg och Embla i famnen. La en gallskrikande Embla på skötbordet så jag fick kissa. Ronja stod framför mig och sa
"PIPPIPIPPIPIPPIPIPPIPIPPI" jag räknade gång på gång till tio....

Sen fick vi lugn en stund. Ronja satt och tittade på Pippi, Embla fick mat och sen låg hon och tittade på en jättefin mobil hon fått av sin moster. Tilde köpte den i Indien.

När Rickard kom hem en stund senare blev Ronja tvärgnällig igen, hon bara grät och grät och grät och vi fattade ingenting. När hon började säga bajs hela tiden, insåg vi att hon försökte bajsa men att hon var för hård i magen...Hon gallskrek i en timme och försökte bajsa, vi försökte hjälpa henne allt vad vi kunde men hon vägrade och knep ihop. Lurade i henne lite mat och när hon var lugn en minut, kom bajset äntligen.

Efter jättegod mat (om man får säga det själv...) tog Ronja och jag ett skönt bad och lekte massa med bubblorna. När vi skulle duscha av oss märkte jag att hon frös som bara den, satt ihopkrupen och huttrade, trots varm vatten. Hon var megafebrig och blek...
Insåg att det är vaccinationen från förra veckan som gett reaktioner. Den skulle nämligen ta en vecka innan den började visa nåt sånt...

Hon somnade snabbt och enkelt efter lite bompa och välling. Så nu är allt lugnt. Förutom att det är mycket jobbigt med Embla. Hon är så ombytlig, känner inte igen henne heller längre, Det är riktigt tungt just och jag börjar närma mig bristningsgränsen. Därför jag känner mig gnällig.

Imorgon ska jag ha båda barnen själv hela dagen för första gången. Hoppas att Ronja inte är sjuk och gnällig. Vet inte hur mycket jag pallar, hoppas också på fint väder så vi kan vara ute...

2010-09-02 @ 08:11:58

Morgonmys och frukost

Här råder morgonmys och frukost tillfullo. Tyvärr blev min frukost oätlig så jag får äta efter dagislämning istället.

Hällde på mjölk på min gröt och när jag sen skulle ställa ut den till bordet ett par minuter senare, var mjölken sur och låg som ett tjockt lager ovanpå gröten. Lagom aptitligt. Men Ronja äter ägg som vanligt och mumsar för fullt.

Hon äter två ägg snabbare än man hinner blinka. Och detta ska hon ha varje morgon, hon älskar sina ägg. Hon hade en period i våras då hon kunde smälla i sig fyra stycken till frukost, hur orkar hon?!




morgonmys till Pippi!


Nu blir det påklädning och snart dagis. Återkommer när Embla och jag är hemma igen!

Har ni sovit gott?

2010-09-01 @ 12:04:48

Lugn och ro

Så skönt det är med riktig lugn och ro i några timmar. Njuter verkligen. Embla är en snäll liten ängel och låter mig vila massa idag. Tror att hon är rätt utslagen fortfarande av förkylningen och behöver massa vila hon med.

Jag har lite problem att få i mig den näring jag behöver. Eftersom jag helammar, ansvarar jag ju för Emblas näring också, och jag får inte riktigt i mig nåt. Antar att det är förkylningen som förvirrar kroppen, ska försöka få i mig en macka eller nåt iaf, har ju köpt bröd med massa goda frön och nyttigheter i. Min surdeg är inte klar förrän imorgon, då blir det baka av.

Sitter och kollar runt lite hittade dem här, skulle inte vara helt fel i vinter. Har ett par ordentliga kängor, men skulle gärna ha nåt finare, första vintern på några år som jag inte behöver gå i mammakläder eller ha problem med foglossning, så då kan man väl få önska sig fin?

Mycket behöver köpas i klädväg den här vintern, till hela familjen. Vi har väl inte direkt de pengarna som krävs, men lite kommer det ju bli iaf. Det är lite dumt, eftersom Ronja och Embla är födda på helt olika tider på året, finns det inte så mycket vinterkläder för Embla att ärva. Finns en del hon kommer kunna ha efter nyår, typ i februari, men innan dess blir det nog att köpa nytt, om vi inte kan hitta på tradera eller så.

Ronja behöver massa också, hon har växt så galet mycket sen i vintras, typ 10 cm så där krävs det ju verkligen nytt. Hon behöver skor också...Jaja det är så himla kul att köpa grejor till de små så jag önskar jag hade haft pengar till allt!

Att Rickard och jag också behöver nytt, är ingen nyhet..Men det är lägre prio på vårt än barnens. Däremot skulle jag behöva en ordentlig vinterjacka som jag kan ha på lekplatsen också, alltså en vädertålig. Har ju som sagt inte haft nåt riktigt bra eftersom det inte varit lönt att köpa när jag bara växer ur det pga magen.

Nu sitter jag och väntar på att posten ska komma, vet att det kommer bilder som jag beställt på nätet. Kopior på bilder vi tagit i sommar nämligen. När Ronja var en månad gjorde jag en tavla med tre bilder på henne från första tiden, och nu är ju Embla två månader imorgon så det blir en på henne också, ska bara köpa en ram. Hoppas att jag mår bra imorgon så vi kan ta en tur till stan. Behöver lite luft och lite folk omkring mig tror jag och behöver även börja handla lite inför hösten.

Vad gör ni alla idag?

2010-09-01 @ 09:11:18

Check

Japp, avklarat nu är frukost själv med två barn, ett stökigare än det andra, påklädning av två barn och en mamma, amning av ett barn medan det andra tittar pippi, pippitoffsar uppsatt i håret på ena barnet (detta var mycket viktigt), tandborstning av ett barn under vilda protester, påklädning av ytterkläder av två barn, tråcklat sig ut ur porten med enorm syskonvagn utan att klämma några fingrar, avlämning av ett barn på dagis, trots massa tårar, hemkommen med ett barn som nu sitter i babysittern och gungar och tittar på sig själv i en spegel.

Konstaterar att jag är totalt död och att förkylningen inte tänker ge med sig. Hoppas Embla tycker som jag, att vi ska mysa hela dagen och inte bråka eller skrika. Nu kaffe och lite mys i soffan innan vi ska ta en nap. Fem timmar tills vi ska vara på dagis igen!


bloglovin
RSS 2.0