2010-05-28 @ 19:05:35

Sjukhus!

Skriver nu från sjukhuset. Rickard är här med sin mobil så jag kan vara uppkopplad mot den, annars inget internet.

Vet inte hur länge jag får ligga här, men verkar bli hela helgen. Väl hemma sen, är jag beodrad sängliggande till förlossning, hur kul som helst....Igångsättning blir i vecka 38 någon gång, vet inte när.

Går på massa smärtlindrande men det jhälper inte helt bra så har inte sovit så bra. Inatt ska jag få sömntabletter också så jag får sova några timmar sammanhängande. Personalen är jättegullig och hjälpsam. Känner mig bara så grymt ensam hela tiden. Besökstid är 14-19 så det är inte så många timmar man kan ha nån här.

Ronja är hos farmor i Karlskoga och vi tackar så otroligt mycket för den hjälpen, det gör att hon får känna sig lite mer uppmärksammad.

Nu ska Rickard gå hem, jag ska få kvällsfika och titta lite tv på rummet, hör gärna av er via sms eller så, har mobilen på hela tiden.


2010-05-27 @ 11:52:50

Inläggning!

Nu är jag hemkommen efter ett märkligt möte på specmvc.
Först fanns det inte ens på tal att jag nånsin skulle bli inlagd, men tillslut, efter rådgivning och prat med olika läkare, kom den jag pratade med fram till att jag blir inlagd några dagar nu först för att se om vi kan få smärtlindringen att funka, går inte detta framåt som dom vill, blir jag kvar längre. Sen kanske det blir i perioder senare.

Blev också klart att vi inte ska dra ut på graviditeten mer än nödvändigt och jag blir igångsatt när barnet är tillräckligt stort.

Känns jättetungt detta och jag bara gråter och gråter. Men vet att det är bra att jag får komma in och få hjälp. Rickard är hemma resten av dagen och hjälper mig, ska vara på avdelningen klockan 15:00. Vet inte hur det funkar där, men hoppas kunna ha med mig datorn för lite underhållningssyften om inte annat. Kul att ligga där i två dagar och stirra in i väggen....

Ska försöka komma underfund med vad som händer också, känner mig inte riktigt med på noterna, då allt hände väldigt snabbt.

2010-05-27 @ 06:53:54

Kiss...

Alla småbarnsföräldrar har säkert varit där. Ett barn sover i er säng på natten och ni vaknar och känner att det är blött i sängen...Yesyes, här vaknade jag vid halv två av att Ronja kissat ner hela min sida av sängen, vi har separata bäddmadrasser så bara jag som blev drabbad. Ronja hade såklart blöja men hon hatar blöjan och hade pillat den åt sidan så det sipprade ut ändå. Lagom kul väckning under en natt då hon redan bökat som en galning. Hon ville in till oss vid halv elva, då någon bankat med något utanför fönstren, vet ej vad. Sen ville hon bara ha mamma, sov som en stock och vi försökte lägga in henne i hennes säng igen, men det gick inte.
Hon har verkligen varit riktigt jobbig inatt så jag har inte fått många timmars samlad sömn. Är helt slut!








Bilder från gårdagens kvällsmys. Ronja somnade som en stock i soffan under bolibompa!!!

Idag ska jag försöka få så mycket extra sömn som möjligt. Fick ett samtal igår av specmvc så ska iväg till sjukhuset om ett par timmar, blir nog en stund där, sen hemma efter lunch.

Hos barnmorskan igår gick det väl sådär. Hon visade medlidande för mig iaf vilket hon typ aldrig annars gör. Tror dock att det gick fram för henne hur jag har det och hon föreslog att jag ska bli inlagd i perioder för att få vila lite och ge Rickard lite mer avlastning här hemma. Låter som en bra idé tycker jag, bara jag slipper vara inlagd hela tiden fram till förlossning. Sen tyckte hon att vi skulle skriva remiss för igångsättning runt vecka 38, låter också bra, om kroppen är tillräckligt mogen. Det är liksom ett krav.
Mina blodvärden sjunker fortfarande, trots att jag tar järntabletter och går omkring med magont (inte alls bitter), så nu vet jag inte riktigt hur vi ska lösa det. Inte så mycket att göra än att fortsätta försöka. Hb låg på 89 nu.
Barnmorskan mer eller mindre beodrade mig att inte bli gravid på några år nu och det har jag ju inte tänkt heller. Vet att om jag skulle bli gravid igen inom typ ett år, skulle jag få vara inlagd i stort sätt hela graviditeten och bli observerad. Lagom kul, dessutom tror jag inte kroppen skulle fixa en vaginal förlossning till på ett tag, och jag vill inte ha kejsarsnitt!
Mitt bäcken och resten av kroppen, måste få hämta sig och dra ihop sig ordentligt!!!

2010-05-26 @ 07:56:40

Lundabilder


Första dagen nere i Lund, vädret var helt underbart och  vi begav oss från morfar till lekplatsen



Ronja var i sjunde himlen, har sällan sett henne leka så intensivt och mycket på en gång, i söta sommarkläder förståss.



Hon har leggings från lindex, keps h&m och klänning lingon och blåbär



Nästa dag var vädret fortfarande fint, men det hade regnat under natten och eftersom vi var på lekplatsen tidigt på morgonen, var det galonväder. Lika nöjd är Ronja för det. Älskar även när hon får smaka ramlösa eller mammadricka som det numera heter...


Sista kvällen i Lund. Mamma behövde vila en timme, så mormor fick min biljett till Cirkusen på Karnevalen och Ronja var på Cirkus med morfar, mormor och pappa. Lite i tröttaste laget, men älskade vad som hände!!!

Håll till godo!

2010-05-25 @ 07:29:54

Dålig bloggare...

har i helgen varit en riktigt dålig bloggare och totalt lagt bloggen åt sidan. All tid har istället spenderats med mina älskade och jag har njutit varje sekund!
I övrigt har helgen och Lundaresan varit riktigt bta, Ronja har haft otroligt roligt och jag har varit så stolt över att hon fixat allt så bra som hon gjort. Hon har kunnat följa med på i stort sätt allt, vilket är en bedrift i sig då man som vuxen knappt pallar.
Har varit kul att återse nära och kära. Tackar pappa för allt han bjudit på i helgen och för härligt sällskap. Tackar mamma för att hon tog sig till lund och stannade ett par dagar för vår skull!

Som tur är har vi haft jättefint väder hela helgen, var bara i söndags det blev lite kyligt och kallt. Annars total sommarvärme, vilket Ronja varit nöjd med då hon fått slippa massa jobbiga kläder och dessutom kunnat leka fullt ut på lekplatser hela tiden.

Bilresorna har gått hyffsat bra, på vägen ner blev Ronja åksjuk rätt tidigt och vi fick stanna ganska mycket då det kom en del kräk. Men bara vi kom ifrån de värmländska och dalsländska vägarna, blev allt bra och hon kunde slappna av. På vägen hem var hon illamående en hel del, mycket pga allt vägarbete så det var rätt ryckig körning. Men hon kräktes inget iaf.

Är överlycklig att vi tog vägen inom vejbystrand på hemvägen. Ville inget hellre än att stanna där, hade lätt kunnat stanna där själv nu och bara vara och njuta. Vi tog en kortis inom mormor och morfar, sen åkte vi till farmor. Hon hade fixat massa god mat, och det första jag fick göra var att gå ut och skörda så mycket sparris jag ville. Vi fick med oss rejält hem och jag plockade även en massa rabarber så man kan baka lite kul och god paj!
Efter en jättejättegod lunch begav vi oss. Vägen hem blev längre än vi trott pga alla vägarbeten. Så vi var inte hemma förrän strax efter halv åtta. Ronja har jag aldrig sett så glad över att få komma hem, och så medveten om var vi var exakt. Redan innan vi kört in i garaget började hon hoppa i sin bilstol.
Vi lekte massa med henne och sen somnade hon vid halv tio tiden, hon hade ju sovit massa i bilen.
Rickard och jag skippade all uppackning igår och la oss i sängen med lite nattamat. Sov som stockar tills Ronja ville till oss vid halv fem.

Dagis var ett kärt återseende för Trollet idag och lämningen hade gått jättebra. Skönt att veta ju. Det fina vädret verkar vara som bortblåst, regn och 6 grader visar det på idag. Orka....Och idag måste jag ta mig ut, har läkarbesök klockan 13:30 och vet inte hur det blir med att träffa Tessan innan?
Jaja vi får se, resten av morgonen går till tvätt och lite uppackning, men mest vila då jag verkligen satsat all fysisk kondition på den här helgen, och nu när man kommit hem, känner jag hur jobbigt kroppen egentligen har det och hur ont det gör...Lovar bilder senare under dagen eller kvällen!

2010-05-18 @ 19:46:49

Framgång!

Har faktiskt fått en hel del gjort idag. Efter lunch satte jag fart och började skriva så pennan glödde. Har fått ihop hälften av mängden som ska skrivas. Nu känns det nästan svårt att få med allt man vill. Men tror att jag kan ta bort en del av det jag skrivit hittills och ändra en massa och sådär. Min förhoppning är att bli klar med all text imorgon och då också kunna börja rätta och fixa. Tänkte skicka texten till mamma, mormor och pappa eftersom dom är väldigt bra på att komma tillbaka med flikar och tankar. Dessutom är mormor typ språkpolis, vilket är bra och behövs när man bara sitter och sträckskriver.
Vet inte riktigt om jag är inne på exakt det jag tänkt från början, men det borde inte göra någon större skillnad. Alla regler och anvisningar kör jag på med så gott jag kan, har svårt med fotnötter dock.
Vi jobbade aldrig med det i gymnasiet, och när man sen kom till universitetet antog alla lärare att man kunde det. Så det suger lite.

Rickard kom hem med kolasnören, glass och coca cola till mig, som uppmuntrande bidrag för att jag jobbar så duktitg! det hjälper. Nu kanske jag kan få lite extra skrivet ikväll också.

Utöver allt pluggande har jag tvättat och hängt tvätt idag. Börjat lägga fram kläder inför resan, mest till Ronja då hon är klurigast. Det är svårt att veta vilken sorts kläder man ska packa nu när det är sommarvärme ena dagen och bara halvkylig vår nästa. Men packar massa sommarklänningar som man kan ha tröja under och över, och en massa tights till det. Sen har hon sin vårjacka och galonisar, vårskor och stövlar. Det vi måste köpa är en bra mössa och egentligen en regnjacka, men vi klarar oss nog sålänge.

Det är kul nu när det börjar ta fart med lite småplaner för helgen. Ska bli så kul att bara få komma ner så jag hade egentligen kunnat sitta på en bänk på stortorget hela helgen och ändå vara nöjd. Men nu är jag jätteglad att några är sugna på att ses, även om det inte blir mycket sånt.

Idag längtar jag mer än vanligt efter bebisen, en kompis kom hem från bb med en pojke idag och en annan bekant till Rickards familj fick en liten imorse. Man längtar ju så mycket nu och vet hur underbar känslan är av att bara få ligga där med sin nyfödda och andas och lukta på den lille!

Nu blir det mer plugg och lite mystv eller film. Hoppas på att min älskade inte sitter ute i vardagsrummet för länge idag heller, vill krama lite på honom.

Nattningen gick förresten som vanligt idag, med det menar jag, att hon bara somnar i min famn...Så det kanske blir jobbigt för min pappa som ska vara barnvakt på fredagkväll. I värsta fall får hon väl sitta uppe tills hon somnar, det är ju inte hela världen. Han brukar vara bra med henne dock så det kan ju gå!

2010-05-18 @ 07:48:28

En hel natts sömn!

Helt galet, men sant. Ronja sov exakt hela natten och vaknade tio i sex imorse. Ska inte jinxa det, men är ack så tacksam över några timmars extra sömn. Blir ju inte så många ändå, med all foglossning och alla förvärkar. Dessutom trycker bebisen på något fruktansvärt. Men att Ronja då hittar ro nog att sova själv, gör mig lycklig!

Har någon några bra tips för att få min uppsats skriven, så kom hemskt gärna med alla tips ni kan, det står verkligen still i nuläget.

Har kommit in i en akut klädbrist för Ronja också, Regnkläder!!! måste verkligen köpa akut nu och har ingen möjlighet till stan idag. Menmen, kanske kan få tag på imorgon.

Förutom plugg blir det tvätt idag, måste få lite mer tvättat så vi har tillräckligt till resan. Hoppas nu det blir massa gjort idag och att jag inte får för ont i något läge. Känns så härligt att få spendera massa extra tid med Rickard och Ronja. Det är något vi verkligen behöver just nu och jag älskar det och njuter av varje sekund. Kärlek och mys och lek hela tiden.
Ronja är så mysig nu, hon bara gosar och gosar och klättrar på både mig och Rickard. Man får stora stora kramar och hon njuter av oss. Tyvärr hatar hon fortfarande pussar, men det ändras väl nån gång antar jag!
Är så stolt över henne att jag kan spricka!

2010-05-17 @ 20:23:44

Långdusch!!!

Tog mig en riktigt lång härligt dusch innan när Rickard och Ronja satt och lekte. Kände att jag behövde det efter matlagning och massa dumt plugg. Till min stora lycka klarade jag av att raka benen själv, även om det blev lite hipp som happ. Lyckades hitta någon märklig ställning som det faktiskt fungerade i!

Ronja är fortsatt galet mammig, framförallt när det gäller nattning. Idag var vi inne båda två hos henne och det gick inte alls. Så fort jag gick fram till sängen själv och pratade lite med henne, så började hon bli lite samarbetsvillig. Så hon somnade i famnen idag igen. Dock tog det lång tid idag och jag tror vi var klara fem i åtta, då hade vi hållt på sen strax efter sju.
Som ni då kan räkna ut är min rygg inte så glad nu, sammandragningarna är värre än de brukar också så jag får nog bli i sängen resten av kvällen och be Rickard serva mig om det är nåt. Problemet blir ju toa-besök men Rickard brukar nästintill få bära mig in dit när jag har såna här kvällar.

Jag längtar så mycket efter Lundaresan. Har nu börjat få lite planer där nere, förutom massa karnevalande och familj. På fredag ska vi träffa Olof för lunch, kanske att man kan få dit nån mer? nån som vill så säg till! Lördag verkar bli familjedag då mamma kommer till stan och på söndag ska vi äta frukost med Lollo! Får se hur många fler man kan försöka träffa, svårt då vi inte riktigt kan umgås på kvällarna eftersom Ronja sover. I vanliga fall har vi inget emot att vara igång trots detta, men jag tror att det den här gången räcker med intryck som det är och att hon behöver sova på ett ställe när det väl är dags.

Det första jag ska göra när vi kommer ner, är att köpa en kebabrulle. Längtar och drömmer om smaken, mums!!!

Nu ska jag titta på intervjun med Kronprinsesan och Daniel, värst vad jag blivit folklig, nån som kan förklara varför?

2010-05-17 @ 13:30:21

Frustration

Är verkligen otroligt frustrerad just nu.
Sitter och försöker plugga med all kraft jag har. Där är ett dokument vi måste följa i vår uppsatsskrivning, uppsatsanvisningar så att säga. 22 sidor av regler om hur vi ska skriva. Gör mig så trött. Visst är det bra att man har riktlinjer och sådär, men det blir fånigt med den här mängden. Blir ju inget personligt utan bara nån konstig kall uppsats man sitter och sliter med.

Tyvärr har vi fått bestämma att vi inte kan gå på föräldragruppen imorgon. Egentligen är det bara för förstagångsföräldrar, men eftersom vi inte ens fick chansen när vi väntade Ronja, så fick vi göra det nu om vi ville. Jag känner dock att jag måste lägga all tid på uppsatsen och Rickard behöver jobba så mycket som möjligt eftersom vi ska åka iväg på torsdag och han missar 3 arbetsdagar.
Känns jättetråkigt med föräldragruppen. Kändes lite som min chans att komma ut och träffa andra mammor och för Rickard att träffa lite pappor. Får väl hoppas att det finns chans till mer socialt umgänge på nåt annat sätt. Vi känner båda två att vi behöver öka vårt umgänge med andra barnfamiljer.

Idag vill jag gratta min mormor och morfar på deras 46:e bröllopsdag!
Hoppas alla norrmän har en härlig dag också och att det blir mycket korv och glass!!!

2010-05-16 @ 21:23:39

Segblogg...

Hej på er!

Nu har det gått lång tid sen jag skrev något sist, och jag känner mig väl inte så bloggsugen. Har ägnat all tid i helgen åt familj och vänner, vilket jag älskar. Tyvärr är min kropp inte riktigt i form för en långhelg av aktivitet. Så nu ligger jag och plågas i sängen, men det får vara som det är.

Matildas vistelse här blev riktigt mysig, även om den var kort. Tyvärr har Ronja haft hemsk hosta och tar massa bricanyl för tillfället. Läkare ska kontaktas imorgon och vi hoppas på en uppföljning då det aldrig varit så illa som det är nu. Hon hostar tills hos kaskadkräks och saker kommer från både näsa och mun.
Denna hosta har bidragit till en otrolig sömnbrist Rickard och mig emellan så man är lite grinig just nu.
Matilda åkte i fredags eftermiddag och vi spenderade kvällen hemma bara för att mysa.

Igår hade vi en riktig kanondag! Hade sen en vecka tillbaka försökt styra upp en grillning med massa vänner här ute på udden, om vädret skulle tillåta. Det öste ner hela dagen, men var varmt och ljumt sommarregn, sånt som man bara inte kan tycka illa om. Vi var iväg och handlade lite strax före lunch. Alla väderprognoser sa att det skulle regna fram till efter lunch, sen skulle solen titta fram istället resten av dagen.
Grillningen var tänkt att sätta igång vid fyra så vi höll alla tummar tillgängliga.
När Ronja sov middag, runt halv två tiden, la Rickard och jag oss också en sväng. När vi vaknade klockan tre, av att Robin ringde, var det strålande sol ute!!!
Så vi gjorde allt iordning och drog oss ut till udden.
Det var en helt galen hetta och fukt som slog emot oss när vi kom utanför dörren. Solen stekte trots att det var sen eftermiddag.
Som ni förstår blev det alltså en riktigt riktigt lyckad eftermiddag och kväll. Ronja fullkomligt glänste och fick hur mycket uppmärksamhet som helst. Alla lekte med henne och trots att vi var många där, kändes det som om alla körde på hennes villkor. Det var jättehärligt att se att alla var så okej med att hon var med.

När hon vid 8-tiden fortfarande var vaken och inte hade några planer på att sova, trots extrem trötthet, begav vi oss hem. Väl hemma höll hon igång till 21 ungefär men sen tvärsomnade hon.
Robin var med oss hem och är fortfarande kvar, stannar tills imorgon. Ronja är totalförälskad i honom och ska ha med honom överallt.

Idag har regnet öst ner och vi har varit inne hela dagen. Ronja har lekt och tittat massa film.
Jag trotsade min kropp och bakade frukostbullar så det räcker hela veckan. Sen ställde jag mig och lagade en stormiddag med kyckling, ris och massa grönsaker. Jättegott faktiskt och Robin var nöjd, vilket var kul!

Vår lilla fröken har kommit in i en mammaperiod, som jag kanske berättat innan, nu är det dock mer än innan och Rickard får inte lov att natta. Han har försökt vid flera tillfällen men hon gallskriker och totalvägrar. När jag sen går in tar det 2 minuter och så sover hon. Hon vill helt enkelt gosa med mamma, vilket jag uppskattar, även om det är svårt för kroppen att orka med. Älskar att hon är så tillgiven till mig och visar hur mycket hon tycker om mig och behöver mig. Det är då man skiner som mamma!!!

Bebisen i magen mår bra, iallafall vad vi vet. Det är sparkar dygnet runt, och är det inte totalkaos där inne, är det hicka till tusen. Börjar bli trångt nu märker jag och det gör att sparkarna och slagen är rätt hårda och starka, vilket kan göra ont ibland.
Har vid några tillfällen haft otrolig hjärtklappning och kallsvettningar, då jag blivit blek och inte kunnat andas nästan, förmodligen beror det på högt blodtryck, något jag aldrig haft, så vi får se vad barnmorskan säger.

Nu blir det mys resten av kvällen, Killarna är ute i vardagsrummet vid stora datorn och håller på. Jag tänkte sova tidigt och försöka vila, då jag känner att det behövs mer och mer av den varan. Imorgon är det plugg som gäller, har massa att skriva och måste verkligen få en del gjort nu. Längtar otroligt till torsdag då vi styr kosan mot Lund!!!

2010-05-12 @ 12:27:49

Sega onsdag

Jag hade massa saker att göra idag. Orkar knappt ta mig ur sängen känns det som. Är helt slut och magen kör som bara den med mig. Inser att jag behöver vila och att det här är kroppens sätt att säga till mig det.

Vet att jag kommer få värsta energikicken om några timmar, och börja pyssla med både det ena och andra.
Vet att jag kommer ställa mig vid spisen och göra chokladpudding, slänga in en tvätt, städa lite, plocka massa och försöka förbereda inför långhelgen.
Rickard kommer hem med Ronja vid fyra och ska sen handla. Sen ska jag laga mat och fixa och dona, sånt jag älskar. Vet att jag kommer göra det och ha massa energi. Sen kommer Matilda och vi ska äta gott och mysa och bara ha det bra. Sen är det långhelg.

Men innan jag får den kicken, stannar jag i sängen, dricker lite cola och tittar på big love. Måste äta nåt också, även om magen protesterar.

Förresten, är det inte irriterande när det är jätterea och man inte har några pengar?
Hittade det här imorse

2010-05-11 @ 17:36:51

Världens roligaste unge!

Ja, nog har hon humor allt. Först och främst älskar hon när hon tror att nån skrattar åt henne, då börjar hon med världens låtsasskratt som mynnar ut i ett äkta jättehärligt flabb.
När  vi satt och åt nu, upptäckte hon plötsligt och  med ett "AHA" att hon har näsborrar. Genast skulle ett finger in i varje hål och så skulle hon blåsa ut samtidigt, shit vilken syn. Och mycket nöjd med sig själv smaskar hon vidare på broccolin. Lite senare frågar jag henne var Ronja är, då pekar hon på mig och storler, när jag fortsätter och frågar var mamma är, pekar hon på sig själv, ännu mer nöjd. Visar tydligt att hon skojar med oss och njuter av att vi kiknar av skratt.

Hon är inne i perioden, som alla ungar kommer in i, där allt är mamma. Tvn är mamma, stolen är mamma, pappa är mamma, Ronja är tydligen mamma och framförallt är ju mamma viktigast, mamma ska vara med överallt hela tiden och se allt som händer. Det är jättemysigt, men lite tråkigt att man inte kan ge henne all uppmärksamhet som hon vill ha.

En till upptäckt hon gjorde idag, som hon prövat ett tag, men inte lyckats med, är att klättra upp i sin stol själv. Hon har en Tripp trapp stol, och fotplankan sitter långt ner så hon inte ska ställa sig upp i stolen. Vi trodde det var bra, men nu har hon lärt sig att ställa sig på den, och sen häva upp ena benet och sen det andra, till sittplankan och därefter klättra i. Hon har kommit upp på översta innan men inte klarat av att komma ner i stolen, förrän idag...
Så nu blir det ännu vildare här hemma.

Just nu badar hon bubbelbad med pappa och äter bubblorna. Mums och namnam säger hon, och sen ett uj uj oj då!

Vi pratade lite idag, angående hösten. Har en ny förhoppning som vi får se ifall vi kan  uppfylla, förhoppningsvis till en viss del iaf. Det är att Rickard, är hemma en dag i veckan större delen av hösten. Dels för att ge Ronja mer uppmärksamhet, och dels så vi ska komma in i livet som tvåbarnsföräldrar. Ronja kommer vara på dagis tre dagar i veckan 5 timmar åt gången, och kommer vara hemma tisdag och torsdag som det ser ut nu. Då kommer det bli öppna förskolan för hela slanten, och det vore ju kalas om vi var två vuxna en av de dagarna.
Inget är klart, men vi hoppas på det iaf!!!


2010-05-11 @ 13:47:01

Barnmorskan...

Är det för mycket begärt av mig som höggravid, att kunna få tag på sin barnmorska?
Hon har i vanligafall teletid 1 timme om dagen, iaf enligt vårdcentralens hemsida. Men nejnej, i stort sätt varje gång jag ringer, är där ett förinspelat medelande från henne, där hon säger idag har jag inte möjlighet att ta emot telefon.
Det är helt otroligt, går verkligen inte att få dag på henne. Blir irriterad och förbannad, det är inte okej!!!


Har varit med Tessan och gjort nåt skojsigt nu en timme, alla får se i sinom tid.
Har massa sammandragningar och onda värkar så blir sängliggandes resten av dagen, hoppas på att kunna mysa med Ronja när hon kommer hem. Men inte säker så livmodern jobbar mer än den borde.

Kolla på min nya feel good serie och myser i sängen...

2010-05-11 @ 06:58:43

Räknar dagarna

Börjar faktiskt känna att jag räknar dagarna dels till lunda-resan om en vecka, och dels till göteborgshelgen om en månad.
Längtar nåt så fruktanasvärt efter båda händelserna. Det är det som får mig att orka med lite extra i en vardag som i nuläget inte är speciellt kul.

Hade en jättemysig eftermiddag med Ronja igår, lekte och gosade till 1000 hela tiden. Dock var hon fortfarande väldigt trött igår, fick henne att hålla sig från att somna, till strax efter sju. Sen sov hon som en stock, verkligen som en stock.
Jag vaknade mitt i natten av att hon verkligen gallskrek, totalt förtvivlad, så då blev det trots allt att sova hos oss resten av natten. Minns att Rickard försökte ta henne, för att han visste hur trött jag var. Det gick inte vår lilla dam med på, på natten ska det vara mamma punkt slut. I början gick det bra, men framåt småtimmarna märker jag att hon förflyttas längre och längre ner i sängen, imorse låg hon på mage, med rumpan upp i vädret, benen under magen. Tvärs över min madrass, och då inte längst ner i sängen utan halvvägs ner, så ni kan tänka er vilken bekväm sovställning jag har haft sista timmarna. Hon var verkligen helt förstörd och trött när vi skulle vakna, i vanliga fall går hon upp direkt och är klarvaken på 2 minuter, idag gick det väääldigt långsamt och det var mycket gnuggande i ögonen.

Fick i henne medicin idag, det gick inte igår så det var skönt att hon fick idag.
Nu har dom skuttat iväg till dagis  Ronja var så fin idag i villervallaklänning och barbapappabyxor!

Igår var en sån dag då jag verkligen önskade att jag haft körkort. Fick avin till mina böcker 10 minuter innan Rickard skulle gå från jobbet till dagis. Så vi tänkte att ja men då hämtar vi böckerna efter maten. Allt bra så långt.
Sen utan att nån av oss tänker på det, tog Rickard sig ett glas vin till maten, vi tänkte inte mer på det, klart han ska ta ett glas gott vin liksom. Men sen när vi skulle göra oss iordning för att sticka iväg, kommer vi ju på att han inte kan köra. Bra där.
Så det blir att sticka iväg på hans lunch idag, går ju snabbt att fixa så ska bara få det gjort. Annars blir det bara plugg idag. Verkar som det slutat blåsa också nu, igår var det helt fruktansvärt blåsigt, sådär så man tror att fönstren ska blåsa in.

Oj, nu var jag nästan på väg att somna, bäst att sluta skriva för den här gången då.
Vad ska ni göra idag?

2010-05-10 @ 13:43:07

Obekväm

Inser idag, att jag kommit in den period i graviditeten där exakt allt är obekvämt. Finns absolut ingen ställning i sängen som är möjlig att slappna av i, att sitta ska vi inte prata om, jag svettas som en gris oavsett hur lite kläder jag har på mig. Hungrig hela tiden, men vill inte ha nåt. Ja, jag behöver inte mala på, tror ni förstår ändå?

Fick i mig lite plockmat, men det är inget som lockar nåt vidare. Försöker dricka fanta och njuta av den.

Sen sitter jag och funderar på vårt kommande säng"problem". Ronja sover fortfarande i sin spjälsäng, Man kan ta av ena långsidan på den så att hon kan använda den som vanlig säng med en skyddsbräda så hon inte trillar ut i början. Det är verkligen vilken dag som helst nu som hon klättrar ur den. Vi har hela tiden velat köpa en sån här till bebisen, men ni ser ju priset!
Därför börjar vi lägga den tanken på is och funderar på andra möjligheter. Kollar på blocket en massa också efter olika lösningar men hittar inte mycket i närheten. En idé som vi funderar på, är att köpa en stor riktig säng till Ronja, helst begagnad, och då låta bebisen ta Ronjas spälsäng. Jag vill ju ha bebisen så nära mig som möjligt på nätterna pga amning och allt sånt, och med en Ronja som ofta vill sova hos oss, och som sparkar så mycket som hon gör, går det inte att ha en bebis i sängen direkt, utan man måste hitta på nån bättre lösning. Tar gärna emot tips.

Nu ligger jag och hoppas och väntar på att få ett sms med avi om att mina böcker kommit, börjar känna mig lite stressad. Har inte fått så mycket annat gjort idag, då min huvudvärk verkligen inte släpper. Men vissa dagar måste få vara skitdagar ellerhur?
Kollar nu på familjen annorlunda och kan helt ärligt säga att jag alltid känner mig småsugen på att ha det så, trots kaos och oreda. Älskar tanken på en stor familj.

Nu ska jag äta lite glass, mumsiga magnum i frysen!!

2010-05-10 @ 06:59:14

Natt eller dag?

Efter en otroligt överskattad film, som var så amerikansk att man inte kunde tänka på annat, en sedan vaken Ronja klockan 23:30 som vill sova hos mamma och pappa, som lägger sig med fötterna inkilade i mammas vänstra revben, med en bebis i magen som har benen inkilade på samma sida och ett barn som trycker åt vart håll, en man som snarkar och sover sig igenom alla sparkar, slag, vändningar och vad man nu kan tänka sig, kan jag konstatera att man 04:20 inte har lust att gå upp med en fruktansvärt pigg Ronja.

Tyvärr lyssnar inte hon till detta utan mamma ska sitta med henne i sängen och leka och fixa och dona. Ronja vill titta på barnprogram, men inte ens barnprogrammen börjar så tidigt. Hon får vackert nöja sig med kalla fakta om kungafamiljen framåt fem snåret. Sen barnprogram vid halv sex och klockan sex ringer pappas klocka och mamma tycker att pappa ska ta över nu.

Pappa vill inte riktigt vakna utan drar sig kvar i sängen en stund. Går dock upp efter ett tag och kommer in med ett par mackor till mamma lite senare, precis som hon bett om.
Mamma hoppades att få stanna i sängen, men kommer på att dagisväska inte är packad och vagn inte fixad, så får gå upp och packa väska medan pappa lyfter fram vagn. Sen klä på barn ytterkläder och bära och hålla på gott humör medan pappa är en yr höna(tupp?) som letar efter ryggsäcken. Sen kramas det hejdå och pappa och barn går till dagis. Mamma går in i sängen, kryper ner, sätter igång morgonprogrammet, tar upp datorn, och fram med mackorna och juicen. Njuter av lugnet!

2010-05-09 @ 19:23:25

Nu kommer kvällen!

Idag har varit världens segaste dag, iaf har mitt humör varit segt. Tog som vanligt min allergimedicin innan jag somnade igår, men det känns som den inte kickade igång förrän jag vaknade. Iaf det som man blir seg av i den. Jag vaknade, men vaknade aldrig riktigt. Har varit i någon slags bakisdimma idag hela dagen och knappt kunnat uppfatta vad som händer runt mig. Sjukt obehagligt och jobbigt, dessutom har allergin varit överjävlig, men ville inte ta en till tablett, för jag ville ju orka med Ronja när vi hämtat henne.

Vi åkte hemifrån vid halv tio och anlände i Karlskoga där en Ronja glatt välkomnade oss med gester och ljud och massa snack som vi aldrig hört förr. Det var som om hon blivit jääättemycket äldre på bara ett par dagar. Lite jobbigt att se att man missar nåt så fort man vänder ryggen till, men kul att hon utvecklas så bra.
I Karlskoga bjöds det på mumsig lunch med rostbiff och potatisgratäng, och efteråt paj som Ronja hjälpt till att baka. Tyvärr började Ronja under maten bli otroligt trött så efter en stund fick vi avbryta och försöka bege oss hemåt. Hon visade tydligt att det var dags att åka hem och att hon ville gå. Hon är duktig på att visa vad hon vill, som nu då tillexempel, då hon hämtar sina skor, sina saker och jacka och allt och ställer sig dörren. Kan det bli tydligare?
Hon sov nästan hela vägen hem i bilen men vaknade tyvärr när vi kommit fram. Så hon var inte direkt utsövd.
Den glada goa Ronja som var hemma hos farmor var som bortbytt när vi kom upp i lägenheten. Jag har aldrig sett nåt sånt raseriutbrott som hon hade. Hon skrek och skrek och skrek och skrek, hyperventilerade, sparkade, slogs något fruktansvärt, drogs i håret, bets, nöps, ja jag kan inte ens beskriva. Det var fruktansvärt att se förvandlingen från liten go mystjej till detta, och utan förvarning eller anledning.
När hon slog till mig och verkligen fick in en fullträff fick Rickard ta över, sen ville hon inte se på mig ens på en bra stund, jag fick inte komma i närheten och var totalt borträknad. Då blir man lite ledsen, när man saknat henne så mycket. Men jag vet ju att det inte är meningen.

Resten av eftermiddagen har varit bra, Hon har varit rätt trött såklart eftersom hon inte sovit tillräckligt, men vi har myst och lekt ändå. När jag skulle laga mat (köttfärssås och pasta), skickade jag ut Rickard och Ronja på gården för att leka lite, så det gick snabbare att laga. Det var en bra grej som vi kommer fortsätta med, skönt att få laga mat och inte behöva tänka på allt runt omkring, går så mycket snabbare och blir godare när jag kan fokusera på en sak.

Vi lyckades hålla trollet vaken till strax innan sju, hon gick och hämtade flaskor och välling redan vid fem tiden men det blir ju rätt galet fel inför dagis imorgon.

Kvällen ska ägnas åt vilande, godisätande och lite tv-tittande. Imorgon är det ny vecka, Matilda kommer, jag måste plugga som bara den måndag och tisdag. Sen ska jag ta tag i tvätt och allt sådant som lätt blir liggandes.

2010-05-08 @ 20:53:31

Bio!!!

Nu är vi hemma igen efter några mysiga timmar på stan.
Efter handling och sådant, åkte vi hem och vilade lite, sen iväg till Pitchers i stan, de har galet goda burgare och dippar och pommes och ja, allt du kan tänka dig, mums mums.
Kan säga att ingen av oss orkade äta upp allt på tallriken.
Efter härligt matintag, vaggade vi bort till bion, köpte lite popcorn och annat gott.

Filmen var....Ja, typisk uppföljare, kändes som en mellanfilm för att föra allt vidare till 3:an typ. Visst den var rolig ibland men inget jag skulle rekomendera. Mycket var överflödigt och det fanns ingen riktigt ledande handling i den.
Vi såg alltså, Iron man 2. Dessutom var det, iaf för mina mammaöron, otroligt högt ljud. Man blir lite ovan vid hög volym eftersom man aldrig har det här hemma. Här är man ju oftast rädd att väcka nån om man har volymen på max.
Bebisen tyckte inte om bio, antagligen för ljudet och för att jag inte kunde slappna av. Hade otroligt ont och värst var det i ljumskarna, vad sjutton ska man göra för att minska den smärtan? det gör så ont att jag inte kan lyfta benen när jag sitter ner.

När vi var på väg till bilen, som stod vid busstationen här i stan, var det nåt stort bråk på gång, bilen hamnade nästan mitt i och det känns aldrig bra att bara åka därifrån, men vi kände både Rickard och jag att det inte var värt att ens stanna idag. Det var mycket folk runt omkring och vi var rätt säkra på att någon skulle försöka hjälpa och säkert ringa polisen om det behövdes. Men som sagt, känns alltid olustigt att bara åka iväg.

Väl hemma, insåg vi att klockan ju inte alls var mycket och att vi nu har en hel kväll att bara mysa. Först tar vi lite tid till datorcheck och mail och liknande, sen blir det mys för hela slanten. Imorgon åker vi härifrån strax innan tio för att åka till vårt lilla troll. Vi käkar nog lunch i karlskoga innan vi åker hem och förhoppningsvis sover Ronja då i bilen. Ska bli så skönt att få hem henne, samtidigt, så går ju mycket av tiden då hon är borta, att sakna henne och prata om henne, det är först nu, idag, som jag känner att vi har kunnat slappna av lite och släppa värsta nojjandet.

Nu, ett kallt glas Cola och sängläge.

2010-05-08 @ 13:01:29

Snart iväg

Efter intagen lunch: Sallad med massa gott i, ska vi nu rätt så snart bege oss. Först blir det en vända på barnenshus, mycket enklare utan en Ronja. Sen veckohandling, vi har dock insett att allt vi egentligen behöver köpa den här veckan är grönsaker, mjölk, pålägg och kanske nåt litet plock. Har frysgrejor så vi klarar oss månaden ut, lovely!!!

Hittade även lite oinlösta trisslotter, inga stora vinster, men många bäckar små....Iaf är det tillräckligt, för att vi ska kunna unna oss en lite lyxigare middag, så det blir antingen Score eller Pitchers här i stan och deras underbara hamburgare.

Men efter handlingen ska vi först hem och byta om, sen kör vi till stan. Rickard är söt och skippar att ta en öl till maten, så att vi ska kunna köra fram och tillbaka. Har lovat att han får dricka när vi kommer hem istället.

Efter maten blir det så bio, Ironman 2 för att vara exakt. Vi hade egentligen velat se Alice in wonderland, men den börjar inte förrän strax efter nio och håller sen på till riktigt sent, så det blir lite väl. Skönt om vi kan få en stunds mys hemma också innan vi stupar i säng.
Trots att jag bara vilat idag, börjar jag känna mig trött i kropp och sinne. Bebisen har sparkat hela morgonen och har nu extrem hicka. Så man blir lite seg.

Jag har verkligen fastnat på filmer om 1700-1800 talet. Sista veckan har jag tittat igenom alla möjliga Jane Austen filmer och vill hela tiden hitta nya att se på. Älskar romantiken, språket, kläderna, hur folk för sig och agerar. Så har ni några filmtips, skicka gärna!!!

2010-05-08 @ 09:11:48

Sova

Ja inatt fick även jag några timmars sömn, mer än jag fått på länge. Vi tänkte vi skulle se en film vid halv tio igårkväll, jag orkade väl en halvtimme, sen sov jag som ett litet barn.

Började småvakna framåt 3 tiden och sen var jag uppe en gång i timmen ungefär för att kissa. Kunde iaf ligga kvar och dra mig länge idag, något man inte har lyxen till med småbarn. Vi vaknade åtta och kände oss rätt nöjda med natten!

Rickard jobbar nu och jag sitter i sängen med frukost, latte och juice. Blir nog en bra dag idag hoppas jag.

Längtar galet mycket efter mitt lilla troll, men vet att hon har det bra. Det är bara så tyst och tomt när hon är borta, man blir lite ledsen när man inte får väckningen man är van vid varje morgon. Men i brist på Ronja, har jag en liten i magen som är ännu piggare än vanligt, sparkar som en tok, vrider och vänder sig därinne och är helt galen idag. Kanske känner av att den där andra som brukar skrika på magen och sparka och sådär inte är här?!

Under dagen hoppas jag kunna plocka lite här hemma med tvätt och pyssel, funderar på att ta fram lådan med minsta bebiskläderna och tvätta. Se om jag kan sortera ut mer som är lite för gammalt eller söndrigt osv. Annars ligger jag gärna i sängen och drar mig idag, inte nåt vidare väder ute heller.

Idag grattar jag Olof, toastmastern på vårt bröllop och en av mina absolut bästa vänner, han finns där i vått och torrt! Grattis vännen!!!

2010-05-07 @ 20:46:22

Vagn!!

Japp, nu har vi köpt barnvagn, syskonvagn alltså. Den står här i hallen och är jättefin. Klart att man ser att den är begagnad, men är otroligt fräsch och i bra skick. liften som man har bebisen i ser ut att vara helt ny.
Vi fick dessutom ner priset 700 kr. Inga fel alltså. Hon som vi köpte vagnen av var otroligt trevlig och berättade att hon jobbade extra på barnenshus, så om det var nåt med vagnen kunde vi bara gå dit och fråga efter henne, eller om hon inte var där, hänvisa till henne, vissa människor blir man glad av direkt!

Efter vagninköpet, åkte vi till bergvik, gick en runda på systemet och köpte en flaska vin till Rickard, ett par alkoholfria öl till mig och några vanliga öl till Rickard. Sen handlade vi lite på coop, bara för att inse att vi egentligen ville ha thaimat. Köpte lite gott till ikväll på coop iaf.
Sen upp till kronoparken och thaimaten, det var riktigt längesen vi åt mat därifrån. Åkte hem sen, njöt av mat och dryck och av att bara umgås. Fick ett mess från farmor och Pe, där vi fick veta att Ronja sov, detta var 19:20 så dom har ju lyckats hålla hennes vanliga tider, kanon!

Nu ligger vi i sängen och har bullat upp med chips och godis. Ska bara njuta och umgås och skratta och prata ikväll. Har redan pratat mer än vi gjort på länge. Det är klart att vi pratar mycket i vanliga fall, men mest om sånt man "måste" prata om, verkligen prata med varandra, som ett par, var det längesen vi gjorde. Så det är väääldigt mysigt.

slänger in en bild på vagnen vi köpt, fast vår är ju ett år gammal, och inte brun, utan svart


Hoppas ni andra har en underbar kväll. Njut av våren och varandra!

2010-05-07 @ 12:39:45

Kladdkaka!

Slängde ihop en här hemma trots alt. Tyvärr blev den inte som jag ville utan faktiskt för kladdig. Prövade ett nytt recept, men skulle nog hållt mig till mitt gamla. nu sitter jag i sängen med en latte, lite överväldigad över den kladdiga kakan. Fick iaf i mig lite lunch innan.

Kan inte sluta tänka på Ronja, oh vad jag saknar henne redan, vill bara ha henne här och gosa. Hon var riktigt mysig inatt och ville bara vara nära mamma.

Jag är djupt imponerad över att nattningen blivit så bra, hela veckan har det verkligen gått utan problem och jag hoppas att det går lika bra trots att hon är borta ett par dagar nu.

Pratade med min älskade make för en stund sen och vi ska försöka hitta på nåt riktigt gott att äta ikväll, är grymt sugen på nåt gott kött med god potatis och sås och massa härliga vårgrönsaker till. En god efterrätt i form av fruktsallad. Mmm Hoppas vi hittar nåt i affären, inte alltid det blir som man hoppats ju.
En liten del av mig skulle vilja åka upp till bunkern ikväll och käka, bara säga hej till folk och känna av stämningen, kanske nåt man kunde få med Rickard på iofs.

Det blir iaf chips och popcorn ikväll och allt därtill, ska passa på att småäta hela tiden, det kan man ju inte när trollet är hemma. Då vill hon smaka och där går mammas gräns.

2010-05-07 @ 10:24:05

Ledig helg

Tack för alla kommentarer på gårdagens inlägg, de värmer.

Nu har jag sovit bort nästa hela förmiddagen. var uppe och sa hejdå till trollet och pappan imorse när de skulle gå. Tog emot mycket i mig att säga hejdå idag. Vet ju att jag inte ser Ronja förrän på söndag. Hon blev plötsligt mammig också när dom skulle gå.

Rätt tidigt inatt, tror inte Rickard hade somnat än, alltså måste det varit runt 11, vaknade Ronja och ville inte nåt annat än sova hos mamma. Så hon kände kanske på sig att det var något på gång idag, hon brukar känna sånt på sig. Så natten har bjudit på väldigt lite sömn, men jag har haft mitt troll hos mig och myst hela natten. Hon har iaf sovit som en stock.

I eftermiddag, ska Rickard och jag åka och titta på en vagn här i närheten, en vi verkligen vill ha så förhoppningsvis blir det köp av den också. Den får väl stå i källaren tills bebben tittar fram. Vill ha liften här hemma dock så man kan fixa den och lukta till den så den luktar oss.
Sen måste vi handla lite inför nästa vecka och helgen. Blir nog nåt gott till middag idag också.
Sen blir det bara myskväll. Rickard ska jobba imorgon för att ta in lite extra flex, så vad som händer för mig imorgon vet jag inte.
Idag funderar jag lite på att åka in till stan, köpa mig nån bra tidning, sätta mig på ett café och bara njuta några timmar. Hade varit kul med sällskap men jag börjar vänja mig vid att sitta själv.
Just nu skiner solen iaf så nåt mysigt kanske man kan orka med idag. I annat fall försöka ta sig ner till jouren och handla nåt gott att ha här hemma, har fortfarande cravings efter massa saker och kroppen är ju inte i form, annars hade jag inte tvekat utan slängt ihop en kladdkaka eller nåt annat gott.

2010-05-06 @ 19:04:10

nedräkning...

Egentligen, är det ju så att jag är en bra mamma, för den lilla i magen, men för min unge som lever och andas har jag dåligt samvete dygnet runt. Just nu mer än annars.
Just ligger jag helt orörlig i sängen med värmekuddar på diverse ställen och kan inte ta mig nånstans. Har knappt sett röken av Ronja idag och insåg nu när hon skulle säga godnatt, att hon går till dagis imorgon bitti och sen inte kommer hem förrän på söndag. Känns fruktansvärt och jag mår så dåligt över det, trots att jag vet att vi behöver vilan och att hon kommer ha det jättebra.

Får bara så dåligt samvete varje gång hon ser mig såhär, eller varje gång hon ser mig gråta över mitt dåliga samvete. I vanliga fall försöker jag ju vila all tid hon är på dagis så att jag kan ge henne allt hon förtjänar sen när hon är hemma. Idag har det inte blivit så.

Jag har fruktansvärda problem med ryggen idag och det är värre än det någonsin varit.

Jag hoppas Ronja förstår att hon inte har gjort något fel och att allt blir bra igen. Att jag älskar henne mer än något annat på jorden och att jag gör vad som helst för henne.
Det är otroligt svårt att behöva välja att i det här läget ta hand om det barn som jag faktiskt inte träffat än, det barn som jag inte burit i min famn, inte vaggat till sömns, inte ammat, inte tröstat, inte vårdat när det varit sjukt. Det går ju ett litet barn här som vill vara med mig och som jag gjort alla de sakerna med. Trots det måste jag välja barnet i min mage, därför att det är så litet och inte kan ta hand om sig själv överhuvudtaget. Dessutom är Rickard helt underbar med Ronja och hon har det så fint med honom, Det liv som finns i min mage har bara mig och är helt beroende av mig och att jag tar hand om mig själv och min kropp.

Som jag känner det just nu, skulle jag bara vilja få hjälp mot smärtan och få sova 10 timmar i sträck, är säker på att jag skulle må bättre och orka ta mig igenom de sista två månaderna.
Idag går vi in i 30+0, alltså 31:e veckan. Jag vet att det inte är långt kvar, men ju närmare jag kommer, desto mindre rörlig blir jag och desto mer går allt ut över Ronja.
Jag är på något sätt glad att hon är så lite som hon är och inte kommer komma ihåg det här senare. Att hon bara kommer veta att hon har en lillasyster sen, eller en bror om det nu blir så. Vet inte om jag skulle kunna förlåta mig själv om hon varit äldre och bara känt det som att jag valt bort henne.

2010-05-06 @ 06:51:32

Fem....

Tyckte Ronja det var dags att vakna. Rickard hämtade upp henne till oss, där jag tog över och han somnade om.
Megalek och barnprogram i sängen en timme, sen byttes vi av igen. Dock låg jag inte kvar i sängen som jag brukar, utan gick upp och gav Ronja medicin (som hon älskar), klädde på henne och fixade så allt skulle gå så smidigt som möjligt idag, då jag såg att min kära man var fruktansvärt trött idag. Kan detta bero på för mycket sömn? Vi har inte blivit väckta någon gång inatt nämligen och när man är van vid det fungerar liksom dagsrytmen helt okej, eftersom man är så van vid det. Det är då om man blir väckt 1-2 gånger, inte halva/hela natten som det är ibland.
Kan avundas Rickard ibland, han har möjligheten att somna om till vad som helst. Bara han vet att jag är i närheten så sover han igenom vilken vaknatt som helst med Ronja. Är han däremot ensam med henne, vet jag att han vaknar och försöker hålla sig vaken med henne, även om han har otroligt svårt för det. Får se hur det blir med två stycken?!

Blev klar med Shakespeare igår, så otroligt skönt. Nu är det bara att blicka framåt och ta tag i uppgiften som ska vara inne 24:e maj. Idag ska jag dock inte plugga, möjligtvis läsa lite...Måste tvätta idag. Ronja ska ju vara hos farmor i helgen och behöver lite rena bra kläder med sig. Har en känsla av att Rickard har slut på strumpo också:P

Hittade en vagn igår på blocket, som jag svarade på, den finns här i närheten av Karlstad. Imorgon ska vi ut och kolla på den, håll tummarna, den verkar nämligen jättebra, och är bara ett år gammal. Lite dyrare än många av de andra vi kollat på, men fortfarande ett bra pris, och med tillbehören kan jag mycket väl tänka mig att betala den summan.

Nu blir det frukostmackor och juice!!!

2010-05-05 @ 20:26:17

Kläder!!!

Oh yes, våra kläder från H&M har kommit det blev den här klänningen till mig


detta till Rickard



och det här till Ronja

köpte en klänning till för Ronja, men hittar inte den på hemsidan nu, får ta bild här hemma imorgon och visa istället.
Slänger upp en bild på en annan vår/sommarjacka vi köpte till henne förra veckan 


rätt bra köp ellerhur?
Det mesta fick vi på rea eller med rabatter så det blev verkligen inte dyrt.

Tyvärr blev den här dagen en rätt dålig dag efter allt. Jag hade ju planerat värsta middagen med massa gott och mys till mina älskade, men nejnej. När vi kom hem och jag satt igång med maten, började jag känna en dålig känsla. Började trycka på otroligt neråt och fick känslan av knivar som skar i hela underlivet ända ner i låren. Det enda jag kan komma ihåg känns så var dels när bebisar fixerar sig ordentligt, eller under förlossningen. Jag väljer att tro på det första. Iaf fick jag så ont och blev otroligt illamående, så fick ligga ner och Rickard tog över matlagningen.
Fick knappt i mig nån mat och fick lägga mig i ett varmt varmt bad efteråt för att försöka slappna av en stund. Allt lugnade sig i badet och började så fort jag kom upp igen. Ronja var ur fas idag och var uppe till nästan 8, så vi får se hur kvällen blir.

Nu ska jag sätta mig och skriva klart min analys, måste bli klar idag och lämna in dag!!!
Har fått lite gott köpt hem så jag klarar mig idag och imorgon, har galet med cravings nu. Längtar fortfarande efter pecannötspajen men det får kanske vänta till i helgen, om ingen överraskar mig med en bit helt plötsligt.

2010-05-05 @ 07:19:28

Sömntutan

Ja, egentligen tror jag att Ronja älskar att sova. På dagarna somnar hon fortare än fortast, och man märker att hon tycker det är så skönt. Hon hatar att börja vakna och ligger gärna kvar och drar sig länge.
Inatt kom hon in till oss vid halv fyra tiden, då hade hon drömt mardröm och hade svårt att somna om. Men när hon väl somnat, då är hon så otroligt stenborta.
Ställningen hon sovit i sen dess, är sittande, lutandes på pappas mage så pappa inte kan byta ställning alls.


Så här låg hon även kvar en lång stund efter att Rickards klocka ringt imorse. Småväckte henne några gånger och hon rörde lite på sig, satte sig upp, slängde sig ner igen och sov vidare.
Rickard lyckades flytta över henne till mig och hon slängde sig genast ner med huvudet i madrassen och snusade som en tok. Men bara nån minut efter att Rickard gått upp, sätter hon sig, totalt klarvaken med en blick som sa typ "vad håller ni på med utan mig då? jag är ju vaken här ser ingen det?"
Och så skulle hon genast  upp i Rickards famn och sen titta Musses klubbhus.
Nu är mina söta iväg och Rickard har nog glömt att ringa mig.

Jag har hittat en till vagn, då de andra blev sålda. Problemet är, att den här finns rätt långt bort, nämligen i Finspång utanför Norrköping. Känns egentligen lite väl att köra dit för en vagn, samtidigt så var den väldigt fin.

Jag börjar faktiskt oroa mig lite över att bebisen ligger så långt ner. Känner ett otroligt tryck neråt många dagar och ska nog försöka få till en gynundersökning för att se så jag inte öppnat mig nåt. Vet att det är ovanligt, men med tanke på mina förvärkar och sammandragningar, och dessutom det här otroliga trycket, vill jag nog försöka kolla iaf.
Nu är det bara två dagar kvar, tills Ronja ska lämnas på dagis med massa packning och sen inte komma hem förrän på söndag. Ska bli jätteskönt och är väldigt välbehövt med egen tid, men det gör ont i mig att veta att hon inte ska vara hemma. Blir tårögd bara av tanken. Tror det är tur att hon blir hämtad direkt på dagis av farmor, hade jag hämtat hem henne först hade jag nog ångrat mig.

Jag har verkligen fastnat för att kolla på "vakna med the voice" på mornarna. Lagom intressant för min smak och jag kan lätt äta frukost till det och sitta här och småskriva blogginlägg och liknande.
Väntar fortfarande på att ni ska komma med tips på kycklingrecept, kom igen nu!!!

2010-05-04 @ 19:26:04

Skumtroll

Sista dagarna har vi invigt Ronja i badskummets värld. Hon fullkomligt älskar det och vill helst ha skum ända upp över öronen. En del slinker ner i magen, men det är svårt att undvika.


Här har vi idag ätit korv och makaroner, vilken gourmetmåltid?!
Sen var det en trött tjej som satt i mitt knä sen hon badat tills sovdags. Bolibompa var riktigt poppis idag och hon var för trött för att leka som hon brukar.
Nu har hon ju inte varit på dagis på rätt många dagar, så inte konstigt om hon är lite extra trött idag.
Läggningen var lika lätt som igår, gick nästan snabbare idag, med samma taktik som igår.

Tyvärr har den ena av vagnarna jag hittade, blivit såld. Den gick nog väldigt snabbt till mitt förtret. Får leta vidare.
Kollade nyss var paketet med kläder från H&M är nånstans och det ligger sorterat i Örebro, så förmodligen får man hämta det imorgon, yey!!! Jag måste nästan försöka locka med någon in till stan imorgon, eller så får jag gå själv. Har ett otroligt sug efter pecannötspaj på ChbG.
Har dock en underbar man som visste om mitt gottesug och kom hem med en magnumglass till mig! Aldrig fel.

Ikväll ska jag försöka hålla mig från gottis, möjligtvis blir det något lite matigare senare ikväll men vi får se. Har inte så mycket som känns lockande hemma heller, en riktigt god sallad vore inte fel.

Imorgon tänkte jag marinera kycklingfiléer och göra nåt smaskigt, nån som har några tips? Funderar på att göra kycklingen i ugn och nån god röra till, eller så....


2010-05-04 @ 12:09:14

Barnvagn!

Vi måste ju köpa en syskonvagn till ungarna, nu när dom blir två och Ronja inte är tillräckligt stor för att gå överallt.
Vi pendlar mellan babytravel och carena double swing. Nu har jag hittat en av varje på blocket till galet bra pris, men vet inte om vi kan lägga ut pengar just nu, vi har ju sett det som ett långvägssparande, samt lite insamling från nära och kära (istället för kläder som inte hinns användas)
Tyvärr verkar vi inte vara framme vid målet att kunna köpa vagnen än, men så bra priser som dom här jag hittat nu har. Jaja, blir till att gå igenom ekonomin tusen gånger om i eftermiddag och ikväll...

Nu sitter jag och väntar på att min fiskgratäng i ugnen ska bli klar så jag kan få mat, är jättehungrig. Har sovit bort hela morgonen och förmiddagen, så nu vill jag ha mat och sen komma igång med pluggandet. Vill helst att magen ska sluta göra ont också, den är dum och jag blir trött på att vara grinig och inte kunna göra vad jag vill.

2010-05-04 @ 07:32:45

Magknip och Hosta

Idag var ingen bra dag att vakna.
Ronja sov i sin säng till nästan fyra imorse, sen kom hon till oss. Sov dock rätt bra i vår säng och framförallt länge. Hon vaknade inte när klockan ringde utan Rickard fick väcka henne sen och säga att dom skulle till dagis. Då flög hon iaf upp.

Jag har svårt att komma igång idag, har fortfarande en otroligt jobbig hosta som plågar mig dygnet runt, mest på nätterna. Halsen börjar göra mer ont igen också och jag har ingen lust att vara grinig, vilket jag tyvärr blir till följd av det hela.

När jag var hos barnmorskan i fredags, fick jag ju höra hur otroligt låga värden jag har och att jag, enligt henne måste ta järntabletter även om jag blir förstoppad och får ont i magen. Det känns ju inte så bra, så då föreslog hon att jag skulle ta laktulos, som är mjukgörande för tarmen och lite laxerande. Sagt och gjort, kollar upp laktulos och inser att nejnej det kan vi inte ta, för jag är laktosintollerant. Och det hade inte barnmorskan tänkt på, fast hon vet det och har påpekat det i andra lägen. Så nu går jag på järntabletter, tar 257% av rekomenderat dagligt intag, utan något mjukgörande till. Försöker givetvis äta bra kost, men tyvärr är den kosten som kan vara bra för magen, inte jättebra att ta i samband med järntabletter, mycket hämmar järnupptaget. Sitter här nu med galen magknip och känner mig svullen och igenstoppad. Vet inte om jag orkar 10 veckor med det här, helt ärligt.

Ronja var lycklig över att komma till dagis idag, men tror hon kommer sakna mamma och pappa lite, har ju varit hemma länge nu!!! Jag saknar henne iaf, och hennes pappa också. Så galet tomt här utan dom!

2010-05-03 @ 19:47:08

Måndag med sol!

Tyvärr fick jag inte känna mycket av solens strålar, då jag suttit inne och skrivit och pluggat hela långa dagen. Duktig är jag iaf.
Ronja var hemma idag också, hon är fortfarande halvdålig i magen och vi vill hålla lite koll. Imorse skulle hon till tandläkaren för första gången, gick såklart jättebra och hon var kanonduktig. Jag fick stanna hemma, men Rickard var med henne. Sen åkte dom till öppna förskolan och spenderade vad jag förstod underbara timmar där. Ronja lekte som en galning, lycklig över att komma ut ordentligt, och Rickard fick en dos socialtumgänge, med föräldrar!
Medan dom var iväg, låg jag här hemma och skrev för fulla muggar. Idag var sista dagen att välja tema till slutuppsatsen i kursen. Vilket jag gjort, iaf på ett ungefär (återkommer om detta längre fram). Förutom temaval, har jag skrivit en analys om Romeo och Julia, som egentligen skulle varit inlämnad i höstas, men detta under perioden då jag inte gjorde annat än sov och kräkte, så nu kom jag igång ordentligt. Har beställt böcker till sista uppsatsen nu och i väntan på att dom dyker ner i brevlådan, vilket borde ta ett par-tre dagar, tänkte jag göra klart det sista gamla jag har haft kvar. Nu är det en analys kvar som ska göras imorgon, sen är det bara fokus framåt mot sista månaden av plugg.

Ronja har varit helt underbar idag och det har varit en sån dag då man som förälder måste torka bort tårar ur ögonvrån ibland. Förundras så mycket över henne och hennes utveckling. Att hon nu bara kan omfamna en och inte vilja släppa, bara krama krama krama mamma, eller pappa. Det är lycka och en känsla större än jag någonsin trodde jag skulle kunna känna.
Hon åt jätteduktigt idag, helt själv och det är inte mycket som hamnar utanför nu, hon har sån kontroll på gaffeln och skeden.
Rickard la märke till att jag var på bra humör idag också, något som tyvärr inte händer så ofta nu för tiden, och jag märkte att han blev på ännu bättre humör när jag också var det. Ronja och jag busade jättemycket och lekte och myste en himla massa i soffan innan, älskar det!!!
Nattningen idag var perfekt också, hon drack välling redan till bolibompa och satt sen uppe en timme och lekte och myste en del. Sen såg man att det var dags för sängen trots att hon ville leka, så vi gick in i hennes rum alla tre, kramades, la henne i sängen och sen klappade jag henne och strök henne över ryggen som jag brukar och fem minuter senare sov hon och vi kunde gå ut.
Det är en härlig känsla när man märker att man ger henne all trygghet hon behöver. Med såna här dagar vill man aldrig ha barnvakt, utan alltid vara nära henne.
Dock måste jag säga att jag längtar till helgen då vi ska få vara själva ett par dagar. Ronja åker till farmor och Pe på fredag efter dagis, och vi hämtar henne där på söndag förmiddag. Rickard ska jobba in extra flex på lördag och sen blir det date med mat och bio! Väldigt längesen vi var ute själva, så det ska bli riktigt mysigt. Hoppas jag kan hitta på nåt kul på dagen också, på lördag, kanske fixa nåt här hemma, träffa nån kompis, eller bara mysa för mig själv kanske...
Nästa vecka kommer Matilda och jag längtar så jag blir tokig. Behöver henne att prata av mig med nu, bara försvinna in i hennes och min värld litegrann, ni  vet hur det är med vissa vänner som man känt länge. Det kvittar hur sällan man ses, när man väl ses är det som man inte varit borta mer än några timmar. Matilda är en typisk sån kompis. Har inte setts sen första helgen i november, då jag var nygravid och grinig. Längtar som sagt!!!

Helgen var jättemysig och kan väl inte summeras mer än i att vi tackar Mats för ett par jättehärliga dagar och hoppas han kommer snart igen! Ronja tackar för allt mys och lek hon fick när mamma och pappa var för trötta.
Jag bakade tekakor på lördagskvällen, bästa baket på väldigt länge och det kommer göras om redan imorgon tror jag.

Kom på att jag ju inte ens skrivit att Ronja varit dålig i helgen, hon var ju hemma med feber från dagis torsdag-fredag förra veckan men febern var borta på fredagen och hon verkade bättre. Tyvärr på lördagen, hade hon jättemagknip och var otroligt förstoppad. När det väl kom ut, efter mycket hjälp från mig och Rickard, låg hon och hyperventilerade, kallsvettades och gallskrek. Bajset kom med märklig färg, stenhårt och med blodstrimmor i, så efter prat med sjukvårdsrådgvningen fick vi en tid hos jourläkare, några timmar senare. Tur var det, för bara en liten stund senare ändrades hennes mage tvärt och det bara rann ur henne istället, bentvitt var det då. Efter att allt kommit ut, mådde hon ju mycket bättre och verkade pigg i allmäntillståndet när vi var hos läkaren.
Trots detta fick vi utskrivet medicin som ska hålla magen igång nu. Hon får snäll mat, trots att hon vill ha annat och igår verkade magen vara bra igen, för att sen idag vara jobbig och det kom en ny propp som skulle ut. Vi får se hur det går på dagis nu kommande dagarna, kommer vara noga med att berätta hur allt ligger till iaf. Får gå några dagar innan magmedicinen börjar hjälpa också. Hemskt att se henne lida så bara.
Grät många tårar i lördags när hon haft så jobbigt att bajsa, har aldrig sett henne så rädd och förtvivlad.

Nu hoppas jag att tiden går snabbt för det finns så mycket inplanerat framöver, längtar efter så mycket kul saker och hoppas allt går enligt planerna!!

bloglovin
RSS 2.0