2010-03-28 @ 20:25:35

myshelg

Ja, vi har verkligen haft en riktig familjehelg, vilket behövs nu när vi är ifrån varandra så mycket alla tre!
I fredags var vi bara hemma och njöt, åt pizza och gosade framför tvn hela kvällen.

På lördagmorgon tyckte Ronja att det var dags att vakna redan när klockan var fem, Rickard och jag var inte lika roade så vi låg kvar i vår säng och Ronja tittade lite på barnprogram här hos oss innan hon klättrade ner från sängen och började hämta kläder till mig och Rickard så att vi skulle gå upp...Sött som tusan är det och hon har galet bra koll på vilka kläder som är vems!
Efter en timmes mys i sängen tog vi oss ut till vardagsrummet och där fortsatte myset rätt länge. Efter frukost begav vi oss sakta mot bergvik för att storhandla, sjukt skönt med bil!!! Det gick galet smidigt iaf. Efter handlingen åkte vi bara hem snabbt, packade in, lagade lunch och försökte bli mätta snabbt och smidigt, sen packade vi in oss i bilen igen för en tripp till Karlskoga.
Vi tänkte hälsa på några gamla vänner och fika hemma hos dem. Väldigt mysigt och trevligt var det! Kul nu när man kan börja umgås på ett annat mer "vuxet" plan, att inte allt behöver vara så stressigt längre.
Vid fyratiden begav vi oss hemåt igen då Ronja började bli galet trött och jag hade ont som tusan. Ronja somnade som förväntat i bilen och därmed visste vi att kvällen skulle bli lite konstig, när det gäller tider...På vägen hem hämtade vi upp Robin som hade tackat ja till middag hos oss. Väl hemma satte jag igång med matlagning. Det blev
Rödvinsmarinerad Oxstek, rostade rotfrukter och grönpepparsås. till detta en sallad med fetaost, oliver, körsbärstomater och rödlök. Maten blev kanongod, men jag hade alldeles för ont för att sitta med och äta, blev bara illamående så gick snällt och la mig i sängen där jag blev liggande hela kvällen. Ronja kom inte i säng förrän vid åtta/halv nio, och sov i sin egen säng hela natten, trots ett par uppvak.
Inatt var det ju omställning till sommartid och jag var rätt orolig att det skulle ställa till det för Ronjas rytm, men det verkar ha gått bra, hon vaknade imorse (sommartid) 06:00 och låg i vår säng och myste. Sen Sov hon när vi åkte iväg till ikea på förmiddagen. Skönt för henne att hon sov igenom hela ikeaturen då detta inte är det roligaste hon vet...Vi fick köpt ett par stora kuddar till vår säng som vi ska ha som skydd för väggen innan vi kommit på hur vi ska göra med gavel?! köpte även en extra klädsel till schäslongen på vår soffa då färgen ska utgå och klädseln reades ut för 9 kr, helt galet pris!!! Sen blev det lite småplock som ett stänkskydd till stekpanna och lite träslevar för Ronja att tugga på när hon har det som jobbigast med tänder...
Resten av dagen har bestått av mys. Jag har haft ont som bara den, så har fått ligga i soffan och titta på och vila när Rickard och Ronja lekt för fullt. Det är härligt att se dom två tillsammans. Ronja är så pappig och vill ha med honom överallt.
Till middag lagade jag idag stekta kycklingfiléer med en härlig currysås, klibbigt ris och snabbkokta morötter och purjolök! Det blev väldigt gott om jag får säga det själv. Är galet nöjd!!!
Nu ligger jag i sängen och myser och njuter av nytvättade lakan och mitt största craving den här graviditeten, Pringleschips!!! Bara vanliga lättsaltade, inte nån annan smak på. Senare blir det nog lite annanas och grädde också!

Har börjat skriva veckomatschema nu, för att vi ska kunna veckohandla lättare och verkligen slippa alla småhandlingar. Nu när jag inte bara kan gå iväg och handla lätt och enkelt så behövs det liksom. Dessutom sparar vi massa pengar på detta sätt!
Imorgon bär det av till barnmorskan på morgonen, håll tummarna för mig att det går bra och att jag får chans till sjukskrivning så alla papper blir klara nån gång. Ska bli kul att få lyssna på litens hjärta och se hur stor magen egentligen är i förhållande till sf-kurvan. Efter bm-besöket ska jag hem till C&C och spendera några timmar där, blir mysigt!!

2010-03-25 @ 19:02:44

tillbaks hemma i sängen!!!

Det blev en lång dag och det var inte lönt för mig att åka hem innan vi skulle vidare till bilhandlaren, så satte mig först på coffehouse by george, mitt favoritställe i stan, sen när jag varit hos sjukgymnasten satte jag mig en sväng på waynes!!

På bvc gick det fint, Ronjas huvud har börjat växa ikapp och vi känner oss lättade. Verkade vara en bra bvc-avdelning, väldigt stor om man jämför med den på kronoparken. Kommer nog trivas där tror vi.

Hos sjukgymnasten fick jag en tens-apparat som jag kan låna en månad, och så fick jag ett par kryckor. Känns som en lättnad och jag hoppas det hjälper ordentligt nu. Fick även en länk till en bättre gördel än den jag har haft, den kostar en hel del men kan vara värt det!!!

Sen till dagens stora händelse...Vi har köpt bil! ÄNTLIGEN är vi ägare till en egen bil. Det känns så skönt att veta att vi kan bestämma själva om vi vill åka nånstans och när och var och hur! direkt efter bilköpet åkte vi till barnenshus som nu har en kampanj på bilbarnstolar, och så köpte vi en riktigt bra och fin till Ronja som hon kan ha tills hon är 5-6 år...
Fick även ta mig en titt på babybay, den sängen vi vill ha till lilltrollet i magen. Hoppas verkligen vi kan få köpt en sån, vore det bästa någonsin!

Väl hemma klockade min kropp ihop och jag bröt ihop på golvet, så nu ligger jag i sängen och stannar här resten av kvällen. Ronja ska strax sova och sen ska jag mysa med min fantastiske man!

Måste bara skryta om att jag faktiskt har den bästa och finaste mannen i världen, han gör mig så lycklig och jag älskar honom så högt! Kan inte tänka mig en dag utan honom!!!

2010-03-25 @ 10:43:43

kort uppdatering!

Nyss ringde dom från sjukgymnasten! Verkar vara änglar där nere! Dom hade fått en avbokning och gjorde så jag fick komma klockan 1 idag istället för om en vecka!!! Guld eller vad?
Så nu får jag se hur jag kan underhålla mig en timme i stan näst intill handikappad, men kanske kan käka lunch nånstans i närheten och sen sakta sakta sakta gå till sjukgymnasten....Sen har jag ju kryckor när jag ska ta mig hem så det blir lättare iaf!
Nu väntar jag bara på att Rickard kommer och hämtar upp mig, hjälper mig på med strumpor och skor och sen ska vi mot bvc, ska hämta upp trollet först såklart!

2010-03-25 @ 08:45:05

Bil?!

Ja, idag blir det nog äntligen bilköp. Handlaren ringde igår och vi är fortfarande väldigt på, så ska ut dit i eftermiddag och sen är det dags!
Men innan dess ska vi till bvc klockan 11:30.
Har ju bytt vårdcentral iom flytten så ska träffa Ronjas nya sköterska och passa på att mäta hennes huvud som växt lite dåligt av  nån märklig anledning...

När vi ska dit ska jag passa på att gå upp till sjukgymnasten och hämta ett par kryckor så att jag iaf klarar mig själv på dagarna!!! Sen fick jag en tid där nästa vecka!


2010-03-24 @ 11:55:12

Nu var det ett tag sen sist...

Ja, nu har jag varit sådär dålig igen och inte skrivit på en evighet. Det har varit flytt, dagisinskolning, fix, och mycket graviditetsbesvär...

Vi tar en sak i taget!
Flytten gick jättebra och smidigt, nu har vi kommit på plats, har inte mycket kvar att packa upp, men det är fortfarande mycket som ska iordning, det tar ju ett tag att skapa sig ett hem, ellerhur?
Vi trivs jättebra i lägenheten och känner verkligen att vi kan stanna här ett bra tag. Har verkligen hittat rätt!
Bilder kommer så fort jag känner att vi fått tillräckligt med ordning.

Ett par dagar efter flytten var det dags för Ronjas dagisinskolning. Vi skulle vara där tillsammans med henne första veckan några timmar åt gången, efter två dagar när vi varit där 1.5 timme om dagen, tyckte dagispersonalen att jag nog kunde gå hem några timmar, dels eftersom jag hade så ont och Ronja verkade ändå inte bry sig om att jag var kvar där. Så jag gick hem, och sen dess har hon varit där själv varje dag. Så inskolningen tog alltså två dagar, och nu ett par veckor senare, gråter hon inte ens vid lämningen. Helt otroligt och vi är alla så stola över henne. Dagispersonalen är guld och vi känner oss verkligen lyckligt lottade över att ha hamnat just där.
Det är en helt nyöppnad avdelning som bara varit öppen sen januari, och därför har inte alla barn som ska gå där, blivit inskolade än. Det kommer vara 13 barn i åldern 1-3 år, fördelat på 4 vuxna, 3 heltidstjänster och 1 75%. Känns verkligen guld!!! Ronja älskar att vara där och hon utvecklas i full fart.

Vi påbörjade vårt största köp hittills, nämligen ett bilköp. Vi har känt oss så beroende av andra och låsta pga att vi inte haft bil. Jag har visserligen inget körkort än, men har vi en bil ökar möjligheterna för att jag ska kunna ta ett så fort som möjligt. Vi har nu första tjing på en Citroën C5 från 02. Förhoppningsvis blir pappren påskrivna nu i veckan!!!

Mycket går i vår riktning just nu och vi tackar verkligen för detta, för det behövdes!
Det som drar ner oss, är att min kropp totalstrejkar och inte alls vill. Jag hoppas på att få kryckor och sjukskrivning från barnmorskan på måndag när jag ska dit. Den här graviditeten har jag försökt hålla mig ifrån sjukskrivning så länge som möjligt och jag har verkligen försökt stå ut. Nu börjar jag inse att jag bara blir sämre och att det inte gynnar någon. Tyvärr har jag ingen rätt till sjukersättning, så blir jag sjukskriven förlorar vi också några tusenlappar i månaden, dels pga min föräldrapenning som försvinner, och dels pga att Rickard måste gå ner i tjänst och ta Ronja dom timmarna som hon inte är på dagis. Vi klarar oss ändå, det är mest att man hade velat undvika det.
Idag ligger jag nerbäddad i sängen och har inte kunnat resa mig sedan Rickard gick med Ronja till dagis kvart i åtta imorse. Han tar henne i eftermiddag och ställer upp som bara den! Tänk vilken tur man har som har en sån man!!! Det gör mig så lycklig!!!

2010-03-03 @ 09:37:54

stress

Skriver ett kort inlägg i stressveckan.
Här packar vi för fullt, fixar i nya lägenheten, håller tummarna för att målarna iaf får nåt gjort (verkar inte så), längtar efter våren och förbereder för dagisinskolning.
Det är galet mycket nu med andra ord. Igår var det ikea och fick köpt en del grejor, dock lång ifrån allt vi tänkt oss, får bli några svängar till nästa vecka. Nu är det tre dagar kvar tills flyttlasset går och igår hade inte målarna gjort nåt....Hoppas att dom iaf blir klara med Ronjas rum och gärna vardagsrummet, känns liksom viktigast att det är gjort när vi kommer med alla möbler.
Den nya spisen är installerad och klar och jag är mycket nöjd!
När vi är i lägenheten, som fortfarande är tom, märks det att Ronja trivs, hon springer runt och leker och njuter av att kunna springa fritt, dessutom ekar det ju och det är jäääättekul!
På måndag börjar inskolningen, det ringde en pedagog därifrån igår, en manlig! Det gillas. Han sa att vi skulle vara där 9:00-10:30 första två dagarna så får vi se sen hur det går. Ronja är ju van vid 5-6 timmars dagar på öppna förskolan så tror inte det är nåt större problem, blir nästan jobbigare att försöka dra henne därifrån:P

Nu ska jag väcka pyret och packa ner allt vi har i köket.
Fortfarande ingen som velat köpa vårt vitrinskåp och sängstomme, hade hoppats på lite extra pengar där. Soffan gick rätt snabbt, men ja...Skulle behöva få sålt det andra också.

bloglovin
RSS 2.0